Baba Ganouj (Salata de vinete libaneza)

Baba Ganouj (Salata de vinete libaneza)

Tot navigand intr-o seara prin retete am dat de aceasta varianta de salata de vinete, am zis sa incerc, ca tot aveam o ultima punga de vinete coapte la congelator.

A iesit foarte buna(chiar mai buna decat la restaurant), doar sa aveti grija cu tahini(pasta de susan), sunt unele marci care au un miros si gust foarte puternic, trebuie sa adaugati cate putin dupa gust.

Ingrediente

Vinete
2 buc
Lamaie
0.5 buc
sucul de la ea
Sare
1 lingurite
dupa gust
Tahini
1 linguri
dupa gust
Ulei de masline extravirgin
3 linguri

Pasi de urmat

1

Vinetele se coc(vedeti Reteta de salata de vinete), se scurg bine si se pun intr-un blender sau robot.

Tot acolo adaugati sarea, uleiul de masline, tahini si sucul de lamaie.

2

Mixati bine compozitia, dupa gust mai reglati sarea, sucul de lamaie si tahini.

3

O serviti pe paine sau lipie.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (7-8 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

sarian
sarian 15 iul 2012, 22:03

dacă iubim susanul ăi în altceva decât dulciuri, merge. Eu o prefer pe cepoasa noastră cu maioneză sau chiar şi fără. uleiul de măpsline îi dă şi el un gust aparte. este de încercat, mulţumiri.

sara33
sara33 15 iul 2012, 23:53

buna lena!interesanta reteta!treb incerkta!pupici

tabita16
tabita loredana iordache (tabita16) 16 iul 2012, 15:16

o sa o incerc cat de curand, multumim

tiki
tiki 16 sep 2015, 08:58

Facand tahini am facut si aceasta reteta si mi-a placut tare mult. Am adaugat si putin iaurt, cumin (chimion), iaurt si usturoi.  Buna tare. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: