Clatite/Lipii Chinezesti

Clatite/Lipii Chinezesti

Aceste clatite chinezesti au destinatie speciala in reteta de Rata Peking(urmeaza reteta), nu aveam idee pana n-am gustat si au un farmec aparte cand servesti lipiile proaspete unse cu Sos de Prune sau Sos Hoisin cu bucatele delicioase de carne de rata. Le-am gustat si la restaurant dar sincera sa fiu, cele de acasa sunt mult mai bune, miros frumos a ulei de susan si sunt mai gustoase. Bineinteles le puteti folosi ca orice lipii simple, nu neaparat cu Rata Peking, asta deja daca va place.

Sunt foarte asemanatoare cu Lipiile Indiene(Roti) doar ca sunt ceva mai elastice decat Roti.

Ingrediente

Faina alba
250 g
Apa clocotita
300 ml
sa fie fierbinte-clocotita
Sare
1 lingurita
Ulei de susan
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol adanc amestecati faina cu sarea.

Turnati apa fierbinte clocotita si amestecati repede cu o lingura sau spatula.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 1
Pas 2

Eu recomand sa nu puneti imediat mainile pe el, mai amestecati aluatul cu lingura, sa se racoreasca putin.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 2
Pas 3

Apoi il treceti pe masa infainata putin si framantati atent(ca este mai fierbinte).

Iese un aluat foarte placut si elastic, ca o plastilina.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 3
Pas 4

Il inveliti in folie de plastic si lasati sa se odihneasca 30-60 de minute.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 4
Pas 5

Dupa acest timp presarati faina pe masa si taiati aluatul in aproximativ 20 de bucati egale, cam de marime unei nuci.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 5
Pas 6

Formati bilute mici din aceste bucatele, va ajutati cu faina pentru ca devine putin mai lipicios dupa ce se odihneste.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 6
Pas 7

Apoi luati cate 2 bile si le turtiti putin cu degetele.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 7
Pas 8

Ungeti una din ele cu ulei de susan.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 8
Pas 9

Suprapuneti una peste alta cele 2 turtitze, presati usor cu mainile.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 9
Pas 10

Cu facaletul intindeti intr-o foaie subtire cele 2 turte lipite, mai puneti cate putin faina sa nu se lipeasca de masa.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 10
Pas 11

Intre timp incingeti o tigaie fara ulei si puneti lipia formata la copt.

Se coace la foc mediu pe ambele parti.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 11
Pas 12

In acelasi fel formati si coaceti restul de lipii.

Pe parcurs le aranjati una peste alta si acoperiti cu un prosop, sa se mentina calde si sa se abureasca.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 12
Pas 13

Chestia cu uleiul de susan este pentru ca aceste lipii mari le desfaceti in 2 lipii mai subtiri - observati in poza.

Fiecare lipie pe o parte este moale si pe alta mai coapta.

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 13
Pas 14

Recomand sa le faceti si serviti chiar inainte de servire, cat sunt calde, pe urma se racesc si se mai intaresc. Bineinteles ca se pot reincalzi, dar oricum nu sunt ca proaspete.

Pofta Buna!

Clatite/Lipii Chinezesti - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

rinser
Sergiu (rinser) 27 Jul 2017, 12:21

În rețeta le spui lipii iar în titlu clătite :). Cred că sunt totuși lipii..

lena
Elena (lena) Sergiu (rinser) 27 Jul 2017, 12:38

Chinezii le spun clatite, eu sunt de acord cu tine si le-am zis si lipii :)

tiki
tiki 27 Jul 2017, 14:34

Ooo, interesant. Poate-mi fac ca nu am paine si pana o fac dureaza mai mult. Daca le fac mari cat tigaie nu le pot rula ca ptr. shaorma? Se rup?

lena
Elena (lena) tiki 27 Jul 2017, 16:14

Nu se rup, sunt elastice.