Clatite/Lipii Chinezesti

Aceste clatite chinezesti au destinatie speciala in reteta de Rata Peking(urmeaza reteta), nu aveam idee pana n-am gustat si au un farmec aparte cand servesti lipiile proaspete unse cu Sos de Prune sau Sos Hoisin cu bucatele delicioase de carne de rata. Le-am gustat si la restaurant dar sincera sa fiu, cele de acasa sunt mult mai bune, miros frumos a ulei de susan si sunt mai gustoase. Bineinteles le puteti folosi ca orice lipii simple, nu neaparat cu Rata Peking, asta deja daca va place.

Sunt foarte asemanatoare cu Lipiile Indiene(Roti) doar ca sunt ceva mai elastice decat Roti.

Ingrediente

Faina alba
250 g
Apa clocotita
300 ml
sa fie fierbinte-clocotita
Sare
1 lingurite
Ulei de susan
50 ml

Pasi de urmat

1

Intr-un bol adanc amestecati faina cu sarea.

Turnati apa fierbinte clocotita si amestecati repede cu o lingura sau spatula.

2

Eu recomand sa nu puneti imediat mainile pe el, mai amestecati aluatul cu lingura, sa se racoreasca putin.

3

Apoi il treceti pe masa infainata putin si framantati atent(ca este mai fierbinte).

Iese un aluat foarte placut si elastic, ca o plastilina.

4

Il inveliti in folie de plastic si lasati sa se odihneasca 30-60 de minute.

5

Dupa acest timp presarati faina pe masa si taiati aluatul in aproximativ 20 de bucati egale, cam de marime unei nuci.

6

Formati bilute mici din aceste bucatele, va ajutati cu faina pentru ca devine putin mai lipicios dupa ce se odihneste.

7

Apoi luati cate 2 bile si le turtiti putin cu degetele.

8

Ungeti una din ele cu ulei de susan.

9

Suprapuneti una peste alta cele 2 turtitze, presati usor cu mainile.

10

Cu facaletul intindeti intr-o foaie subtire cele 2 turte lipite, mai puneti cate putin faina sa nu se lipeasca de masa.

11

Intre timp incingeti o tigaie fara ulei si puneti lipia formata la copt.

Se coace la foc mediu pe ambele parti.

12

In acelasi fel formati si coaceti restul de lipii.

Pe parcurs le aranjati una peste alta si acoperiti cu un prosop, sa se mentina calde si sa se abureasca.

13

Chestia cu uleiul de susan este pentru ca aceste lipii mari le desfaceti in 2 lipii mai subtiri - observati in poza.

Fiecare lipie pe o parte este moale si pe alta mai coapta.

14

Recomand sa le faceti si serviti chiar inainte de servire, cat sunt calde, pe urma se racesc si se mai intaresc. Bineinteles ca se pot reincalzi, dar oricum nu sunt ca proaspete.

Pofta Buna!

Cantitate: 20 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Publicata:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

rinser
Sergiu (rinser) 27 iul 2017, 12:21

În rețeta le spui lipii iar în titlu clătite :). Cred că sunt totuși lipii..

lena
Elena (lena) Sergiu (rinser) 27 iul 2017, 12:38

Chinezii le spun clatite, eu sunt de acord cu tine si le-am zis si lipii :)

tiki
tiki 27 iul 2017, 14:34

Ooo, interesant. Poate-mi fac ca nu am paine si pana o fac dureaza mai mult. Daca le fac mari cat tigaie nu le pot rula ca ptr. shaorma? Se rup?

lena
Elena (lena) tiki 27 iul 2017, 16:14

Nu se rup, sunt elastice.