Budinca de dovlecei
Saptamana trecuta, intr-o vizita, am fost serviti cu o budinca delicioasa de dovlecei, imediat copiii si sotul au insistat neaparat s-o fac si pentru site, la cat de buna este chiar ar fi pacat sa nu o impart. Nu am avut rabdare pana am primit reteta, am cautat singura si am improvizat, iar rezultatul ne-a placut si mai mult.
Aceasta budinca de dovlecei seamana mult la gust cu oladiile de dovlecei, sau tocinei de dovlecei, doar ca in varianta coapta la cuptor, mult mai light dar la fel de buna. Recomand sa nu o faceti prea inalta, textura va fi mult mai placuta, iar coaja coapta va da un plus de gust per ansamblu, astfel in reteta am folosit o tava de 26cm in diametru. Daca faceti in tava mai mica sau mai mare, mariti proportional cantitatea de ingrediente.
Ingrediente
●
Dovlecei
600 g
aproximativ 2 dovlecei de marime medie
●
Ulei de masline
3 linguri
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Cascaval
120 g
puteti combina cu telemea sau parmesan
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Orientativ, de aceasta dimensiune au fost legumele mele.
Bineinteles, le spalati si curatati.
Pas 2
Dovleceii se trec prin razatoarea cu gauri mai mari.
Pas 3
Apoi neaparat sa-i scurgeti bine de zeama, pentru aceasta mutati toata compozitia de dovlecei intr-un prosop de bucatarie, strangeti bine marginile si presati cat se poate de tare.
Astfel, cu dovlecei bine scursi, budinca va avea o textura mai placuta si mai putin apoasa.
Pas 4
Acum mutati dovleceii scursi intr-un bol mare, deasupra adaugati morcovul dat prin razatoarea mare si ceapa tocata marunt.
Pas 5
Puneti 3 oua, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita de sare si putin piper negru macinat, amestecati.
Pas 6
Apoi adaugati cascavalul dat prin razatoare(cea cu gauri mai mari), amestecati.
Pas 7
La final puneti faina si praf de copt, amestecati bine(cu un tel sau lingura) sa nu fie cocoloase si compozitia sa fie cat mai uniforma.
Pas 8
Textura aluatului trebuie sa fie ceva mai densa, ca o smantana groasa.
Pas 9
Asterneti tava(aici 26cm) cu hartie de copt si o ungeti la baza si borduri cu putin unt moale.
Pas 10
Mutati compozitia pentru budinca de dovlecei in tava, nivelati.
Pas 11
O coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45-50 de minute, sau pana se rumeneste uniform.
Apoi lasati pe masa, sa se raceasca in tava minim 1-2 ore inainte de servire.
Pas 12
Dupa acest timp scoateti atent peretii tavii(daca le are detasabile), portionati si serviti.
Este delicioasa calda, dar si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)