Oladii cu dovlecei

Oladii cu dovlecei

Una din cele mai iubite mâncăruri a copilăriei mele când mergeam în vizită la bunica din Ucraina, se fac întotdeauna în sezonul de dovlecei ca alternativă la Draniki de cartofi. Se pot servi cu smântână, mujdei sau simplu, ca o garnitură la vreo mâncare de carne, etc.

Vi le recomand, se fac foarte repede și sunt delicioase!

Ingrediente

Dovlecei
2 buc
cam de 300g
Ouă
2 buc
   
Făină albă
2 linguri
   
Sare, piper
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
pt prăjit

Pași de urmat

Pas 1

Dovleceii se dau prin răzătoarea normală.

Oladii cu dovlecei - Pas 1
Pas 2

Adăugați ouăle, făina, sarea și piperul - amestecați bine cu o furculiță.

Oladii cu dovlecei - Pas 2
Pas 3

Încingeți bine o tigaie cu ulei și cu lingura puneți clătitele la prăjit.

Recomand să nu faceți cantitate prea mare și să vă mișcați mai repede cu prăjitul, ca să nu lase prea multă apă dovleceii. Nu se va întâmpla nimic grav, dar clătitele vor fi ceva mai subțirele.

Oladii cu dovlecei - Pas 3
Pas 4

Se prăjesc la foc moderat până se rumenesc frumos pe ambele părți.

Oladii cu dovlecei - Pas 4
Pas 5

Le scoateți pe șervețele sau prosop de hârtie să se absoarbă excesul de ulei.

Oladii cu dovlecei - Pas 5
Pas 6

Le serviți calde cu smântână sau mujdei.

Poftă Bună!

Oladii cu dovlecei - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Rodikuta
Rodikuta 26 Aug 2018, 15:37

Buna! Sunt foarte gustoase si usor de preparat.Le mincam cu placere, parca au asa ceva neobișnuit. Mulțumesc de reteta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Cristina Carolina
Cristina Carolina 06 Aug 2015, 18:51

Rapid, simplu si gustos! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 29 Jul 2014, 13:07

Offf, am apasat pe postare inainte de poza. Scuze.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 29 Jul 2014, 13:05

Buna. Cred ca de cand au aparut dovleceii, am mancat cam 5 kg. sub orice forma.Da,si eu fac aceste Oladii,dar le spuneam Dovlecei pane... rasi. F.buni cu mujdei de usturoi cu smantana. Avand 1 dovlecel in frigider, am facut repede cateva bucati. Buni tare. Pupici.

Nota mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 16 Jun 2014, 10:45

Asa le fac si eu. Doar ca mai adaug ceapa si usturoi. Ieri am facut 2 portii si aproape ca s-au terminat. Tareee buni mai sunt cu smantanica.

AMV
Adriana (AMV) 07 Jun 2013, 15:59

Multumesc mult de reteta !!!!  Bunica (e nascuta la Odessa) imi facea in copilarie. Ani de zile m-am chinuit sa imi aduc aminte reteta - noroc cu tin ! Le zicea clatite de dovlecei si puneam zahar sau dulceata pe ele - nu aveau piper in compozitie, doar putina sare si probabil ca punea si zahar (dar nu stiu sigur)

bianca72
bianca (bianca72) 19 May 2013, 14:59

am facut si eu...intradevar e mult mai usor de gatit decat sa tai felii dar nu pot spune ca sunt la fel de gustoase.dovlecelul feliat si prajit e muuuuuuult mai gustos.

Ionela A
Ionela A 19 May 2013, 08:37

Buna Lena, Baiatul meu de 7 ani este mai vegetarian, nu prea ii place carnea. Am facut pentru el o reteta , adica ou, faina, lapte, un praf de sare amestecate totul cu dovlecel ras, morcov ras, porumb, mscline taiate ... si compozitia o pun in tigaia de clatite si astfel ii fac o pizza originala. Ii place foarte mult. Mai pot sa pun si ciuperci. De fapt se pot pune din toate legumele pe care le aveti in casa. Mii de pupicei, Ionela.

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 18 May 2013, 15:16

Mi se pare mai usor decat sa tai fasii dovleceii si sa-i fac pane. In compozitie merge si marar cui ii place, se potriveste cu smantana de la final... ;)

ralucutza370
ralucutza370 17 May 2013, 13:37

Sunt foarte bune ! Eu pun in compozitie si usturoi pisat  mi se par mai gustoase ! 

Arată toate comentariile