Oladii cu dovlecei

Oladii cu dovlecei

Una din cele mai iubite mancaruri a copilariei mele cand mergeam in vizita la bunica din Ucraina, se fac intotdeauna in sezonul de dovlecei ca alternativa la Draniki de cartofi. Se pot servi cu smantana, mujdei sau simplu, ca o garnitura la vreo mancare de carne, etc.

Vi le recomand, se fac foarte repede si sunt delicioase!

Ingrediente

Dovlecei
2 buc
cam de 300g
Oua
2 buc
Faina alba
2 linguri
Sare,piper
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml
pt prajit

Pasi de urmat

1

Dovlceii se dau prin razatoarea normala.

2

Adaugati ouale, faina, sarea si piperul - amestecati bine cu o furculita.

3

Incingeti bine o tigaie cu ulei, si cu lingura puneti clatitele la prajit.

Recomand sa nu faceti cantitate prea mare si sa va miscati mai repede cu prajitul, ca sa nu lase prea multa apa dovleceii. Nu se va intampla nimic grav, dar clatitele vor fi ceva mai subtirele..

4

Se prajesc la foc moderat pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

5

Le scoateti pe servetele sau prosop de hartie sa se absoarba excesul de ulei.

6

Le serviti calde cu smantana sau mujdei.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Rodikuta
Rodikuta 26 aug 2018, 15:37

Buna! Sunt foarte gustoase si usor de preparat.Le mincam cu placere, parca au asa ceva neobișnuit. Mulțumesc de reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Cristina Carolina
Cristina Carolina 06 aug 2015, 18:51

Rapid, simplu si gustos! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 iul 2014, 13:07

Offf, am apasat pe postare inainte de poza. Scuze.

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 29 iul 2014, 13:05

Buna. Cred ca de cand au aparut dovleceii, am mancat cam 5 kg. sub orice forma.Da,si eu fac aceste Oladii,dar le spuneam Dovlecei pane... rasi. F.buni cu mujdei de usturoi cu smantana. Avand 1 dovlecel in frigider, am facut repede cateva bucati. Buni tare. Pupici.

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 16 iun 2014, 10:45

Asa le fac si eu. Doar ca mai adaug ceapa si usturoi. Ieri am facut 2 portii si aproape ca s-au terminat. Tareee buni mai sunt cu smantanica.

AMV
Adriana (AMV) 07 iun 2013, 15:59

Multumesc mult de reteta !!!!  Bunica (e nascuta la Odessa) imi facea in copilarie. Ani de zile m-am chinuit sa imi aduc aminte reteta - noroc cu tin ! Le zicea clatite de dovlecei si puneam zahar sau dulceata pe ele - nu aveau piper in compozitie, doar putina sare si probabil ca punea si zahar (dar nu stiu sigur)

bianca72
bianca (bianca72) 19 mai 2013, 14:59

am facut si eu...intradevar e mult mai usor de gatit decat sa tai felii dar nu pot spune ca sunt la fel de gustoase.dovlecelul feliat si prajit e muuuuuuult mai gustos.

Ionela A
Ionela A 19 mai 2013, 08:37

Buna Lena, Baiatul meu de 7 ani este mai vegetarian, nu prea ii place carnea. Am facut pentru el o reteta , adica ou, faina, lapte, un praf de sare amestecate totul cu dovlecel ras, morcov ras, porumb, mscline taiate ... si compozitia o pun in tigaia de clatite si astfel ii fac o pizza originala. Ii place foarte mult. Mai pot sa pun si ciuperci. De fapt se pot pune din toate legumele pe care le aveti in casa. Mii de pupicei, Ionela.

marierbivora
Circiu Mariana (marierbivora) 18 mai 2013, 15:16

Mi se pare mai usor decat sa tai fasii dovleceii si sa-i fac pane. In compozitie merge si marar cui ii place, se potriveste cu smantana de la final... ;)

ralucutza370
ralucutza370 17 mai 2013, 13:37

Sunt foarte bune ! Eu pun in compozitie si usturoi pisat  mi se par mai gustoase ! 

Arata toate comentariile