Mâncare de fasole verde cu ouă

Mâncare de fasole verde cu ouă

Vă propun acum o rețetă care pare atât de banală și simplă dar să știți că este o foarte bună soluție pentru o cină rapidă sau un mic dejun sănătos. Când nu aveți poftă de carne, găteli, prăjeli sofisticate încercați să faceți repede niște ouă cu fasole verde - sigur vor fi satisfăcute și papilele gustative și o să vă mulțumească și corpul pentru așa un "combustibil" sănătos.

Ingrediente

Fasole verde
500 g
proaspătă sau congelată
Ouă
3 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
plus alte mirodenii preferate

Pași de urmat

Pas 1

Fasolea verde proaspătă se curăță și spală, o puneți pentru 5-6 minute să fiarbă în apă, sau aproximativ 10 minute pe aburi (așa am făcut eu).

Dacă aveți fasole congelată, așa o folosiți, nu mai trebuie preparată termic dinainte.

Mâncare de fasole verde cu ouă - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie puneți 1 lingură de ulei, jumate de pahar de apă și ceapa tăiată julien.

Căliți până se înmoaie bine ceapa.

Mâncare de fasole verde cu ouă - Pas 2
Pas 3

Adăugați fasolea congelată sau cea fiartă din timp.

Amestecați și mai lăsați capacul pe ea la foc încet, să se decongeleze și gătească puțin - în varianta cu fasole congelată.

Mâncare de fasole verde cu ouă - Pas 3
Pas 4

Gustați fasolea să fie gătită așa cum vă place - mai al dente sau mai moale.

Adăugați ouăle și amestecați repede, lăsați 5 minute la foc mic.

Mâncare de fasole verde cu ouă - Pas 4
Pas 5

Potriviți de sare, puteți adăuga și puțin piper măcinat, eventual și usturoi pisat.

Mâncare de fasole verde cu ouă - Pas 5
Pas 6

La noi a mers bine cu murături și cu puțin sos de iaurt pe lângă.

Poftă Bună!

Mâncare de fasole verde cu ouă - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

boboc ionut
boboc ionut 11 Nov 2013, 14:58

ieftina si foarte rapida,de obicei ptr micul dejun e ideala....pofta mare.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 11 Nov 2013, 18:12

Eu o prefer pt cina, la micul dejun sunt mai potrivite cerealele, fructele, painicile, etc. Seara acestea nu se recomanda si atunci recuperez dimineata :)

boboc ionut
boboc ionut 12 Nov 2013, 04:00

Da ai dreptate,eu vb din punctul meu de vedere,de obicei incerc sa mananc intodeauna dimineata si cat mai consistent.....asa ma simt ok toata ziua.....:))

Victoria85
Victoria85 12 Nov 2013, 08:04

Buna Lena,

De la inceput vreau sa-ti spun ca urmaresc site-ul tau de o buna bucata de vreme, dar mai exact de 3 ani. La fel ca si tine sunt din Republica Moldova, si multe din retetele pe care le postezi imi sunt familiare. Traiesc in SUA de aproape 6 ani si inca nu ma pot obisnui cu mincarea lor, ce e sanatos la ei nui gustos si vice versa ce e gustos nu e sanatos, pe cind bucataria moldoveneasca (fie ea inspirata si combinata cu ruseasca, ukraineasca sau romaneasca) este si gustos si sanatos. Am incercat aici si mincaruri din alte culturi (chinezeasca, mexicana, tailandeza,italiana etc.), dar niciuna nu mi s-a parut mai gustoasa ca mincarea noastra.

Ma inspir ades din site-ul tau, si de fiece data cu succes. Niciodata nu am postat nimic si de aceea vreau sa-ti multumesc acum pentru tot ceea ce faci. Cunosc foarte putine site-uri cu mincare moldoveneasca (Republica Moldova) de aceea ma bucur ca te-am "descoperit".

tiki
tiki 12 Nov 2013, 13:19

Buna. Neavand in cogelator decat fasole galbena si lata (nu stiam daca merge si cu aceea ?),am luat un borcan din comert. Si in loc de apa am pus lichidul din borcan si am adaugat si putin usturoi. Mi-a placut teribil si cu o chifteluta calda. Se face asa de repede, e o joaca. Multumesc din nou.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 12 Nov 2013, 14:05

Victoria, multumesc mult de mesaj! Ma bucur mult pentru toate aprecierile, mai ales cand sunt sincere si din suflet!

Tiki, merge si cu fasole galbena, de ce nu?

timotei
timotei 19 Nov 2013, 08:23

Sa stii Lena ca esti cartea mea de retete,azi le vine rindul acestor fasoli verzI sa le pregatesc  .Am sa revin cu parerea dupa ce le papam

timotei
timotei 20 Nov 2013, 10:14

Foarte bune,eu nu am mai pus ou dar in schimb am pus telemea.Imi pare tare rau dar nu stiu cum sa incarc poza 

Nota mea pentru rețetă:
igor.butuc.g
igor.butuc.g 30 Jul 2017, 19:13

O rețetă cu adevărat rapidă tocmai bună pentru masa de seară.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: