Ingrediente
●
Fasole verde
500 g
proaspătă sau congelată
●
Ulei de floarea-soarelui
1 lingura
●
Sare
1 lingurita
plus alte mirodenii preferate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fasolea verde proaspătă se curăță și spală, o puneți pentru 5-6 minute să fiarbă în apă, sau aproximativ 10 minute pe aburi (așa am făcut eu).
Dacă aveți fasole congelată, așa o folosiți, nu mai trebuie preparată termic dinainte.
Pas 2
Într-o tigaie puneți 1 lingură de ulei, jumate de pahar de apă și ceapa tăiată julien.
Căliți până se înmoaie bine ceapa.
Pas 3
Adăugați fasolea congelată sau cea fiartă din timp.
Amestecați și mai lăsați capacul pe ea la foc încet, să se decongeleze și gătească puțin - în varianta cu fasole congelată.
Pas 4
Gustați fasolea să fie gătită așa cum vă place - mai al dente sau mai moale.
Adăugați ouăle și amestecați repede, lăsați 5 minute la foc mic.
Pas 5
Potriviți de sare, puteți adăuga și puțin piper măcinat, eventual și usturoi pisat.
Pas 6
La noi a mers bine cu murături și cu puțin sos de iaurt pe lângă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2-3 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)