Dovlecei cu branza, la cuptor

Dovlecei cu branza, la cuptor

Aceste barcute de dovlecei cu branza si cascaval le-am facut prima data doar ca o idee de utilizare a catorva dovlecei uitati prin frigider. Bineinteles nu am vrut sa ma complic mult, procesul de gatire a fost banal si rapid, si sincera sa fiu nu am avut mari asteptari - prea alehamite le-am facut. Dar, m-am indragostit de acesta barcute cu dovlecei si branza de la prima muscatura - sunt foarte, foarte faine, se combina perfect gustul de telemea cu textura dovlecelului copt.

Inca un mare plus la acesti dovlecei cu branza - sunt foarte apreciati de copii! Si am testat reteta pe un copil chiar mofturos la capitolul legume, le mananca cu mana - eu tai barcuta in jumate si racita putin este perfecta pentru ei. Sunt buni si ca mancare de baza, ca o gustare, aperitiv sau garnitura. Foarte gustosi a 2-a zi, reci sau incalziti putin - minunati si chiar va recomand sa incercati aceasta reteta de dovlecei cu branza la cuptor!

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
alegeti dovlecei de marime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
Branza feta sau telemea
200 g
Cascaval
100 g
Oua
2 buc
Piper negru macinat
0.25 lingurite
optional, sau alte mirodenii preferate

Pasi de urmat

1

Acestia au fost dovleceii mei - cu coaja subtire si de marime medie. Nu luati dovlecei prea mari sau "batrani", au coaja mai tare si barcutele ies cam gigante :)

2

Taiati capetele la fiecare dovlecel si apoi in jumatate pe lung.

3

Cu o lingurita scobiti interiorul fiecarei jumatati - atent sa nu rupeti marginile!

4

Acum avem 6 barcute gata de umplut.

5

Daca mijlocul dovleceilor este fraged si semintele inca nu s-au format, tot miezul scobit din barcute il pun in pungi la congelator - va fi perfect pentru ciorbe sau chiftelute la iarna.

6

Branza o sfarmati cu mainile, adaugati cascavalul dat prin razatoare medie, cele 2 oua si putin piper macinat dupa preferinte.

Amestecati atent compozitia cu o furculita sau lingura.

7

Umpleti barcutele de dovlecei cu acest amestec, le aranjati intr-o tava de cuptor - eu nu o ung cu ulei, le pun asa pe uscat.

8

Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos.

Dupa cuptor le lasati sa se odihneasca inca 15-20 de minute.

9

Le serviti asa simpli, sau cu orice garnitura va place, pot fi si ele garnitura la un peste, carne, salata, orice preferati.

Noi le-am savurat cu totii, va recomand si voua!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (6 barcute)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Pisina
Cristina (Pisina) 20 iul 2018, 19:52

Excelent pt o seară de vară!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 21 iul 2018, 09:40

Foarte tare reteta, chiar mă gândeam ce sa mai gătesc, este ușoară, de vara, merge la cina! Când o prepar, revin cu poza:)

carab?manuela995
caraba manuela (carab?manuela995) 23 iul 2018, 16:34

O cina excelentă!!!! Am pus un pic mai mult piper sa fie un pic mai picanta... un deliciu....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinela27
irinela27 17 aug 2018, 04:30

I am facut si eu si nu mi-a venit sa cred cat de buni sunt. Gustul dulce al dovleceilor cu cel sarat al branzei feta e combinatia perfecta! Daca aveti familie mare, portia asta e mult prea mica. :) Merg foarte bine ca aperitiv sau cina (daca nu mancati mult ). 

DiaRoca
DiaRoca 08 mai 2019, 09:22

E foarte buna reteta si ne-a placut mult,multumim