Dovlecei cu branza, la cuptor

Dovlecei cu branza, la cuptor

Aceste barcute de dovlecei cu branza si cascaval le-am facut prima data doar ca o idee de utilizare a catorva dovlecei uitati prin frigider. Bineinteles nu am vrut sa ma complic mult, procesul de gatire a fost banal si rapid, si sincera sa fiu nu am avut mari asteptari - prea alehamite le-am facut. Dar, m-am indragostit de acesta barcute cu dovlecei si branza de la prima muscatura - sunt foarte, foarte faine, se combina perfect gustul de telemea cu textura dovlecelului copt.

Inca un mare plus la acesti dovlecei cu branza - sunt foarte apreciati de copii! Si am testat reteta pe un copil chiar mofturos la capitolul legume, le mananca cu mana - eu tai barcuta in jumate si racita putin este perfecta pentru ei. Sunt buni si ca mancare de baza, ca o gustare, aperitiv sau garnitura. Foarte gustosi a 2-a zi, reci sau incalziti putin - minunati si chiar va recomand sa incercati aceasta reteta de dovlecei cu branza la cuptor!

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
alegeti dovlecei de marime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
Branza feta sau telemea
200 g
Cascaval
100 g
Oua
2 buc
Piper negru macinat
0.25 lingurite
optional, sau alte mirodenii preferate

Pasi de urmat

1

Acestia au fost dovleceii mei - cu coaja subtire si de marime medie. Nu luati dovlecei prea mari sau "batrani", au coaja mai tare si barcutele ies cam gigante :)

2

Taiati capetele la fiecare dovlecel si apoi in jumatate pe lung.

3

Cu o lingurita scobiti interiorul fiecarei jumatati - atent sa nu rupeti marginile!

4

Acum avem 6 barcute gata de umplut.

5

Daca mijlocul dovleceilor este fraged si semintele inca nu s-au format, tot miezul scobit din barcute il pun in pungi la congelator - va fi perfect pentru ciorbe sau chiftelute la iarna.

6

Branza o sfarmati cu mainile, adaugati cascavalul dat prin razatoare medie, cele 2 oua si putin piper macinat dupa preferinte.

Amestecati atent compozitia cu o furculita sau lingura.

7

Umpleti barcutele de dovlecei cu acest amestec, le aranjati intr-o tava de cuptor - eu nu o ung cu ulei, le pun asa pe uscat.

8

Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos.

Dupa cuptor le lasati sa se odihneasca inca 15-20 de minute.

9

Le serviti asa simpli, sau cu orice garnitura va place, pot fi si ele garnitura la un peste, carne, salata, orice preferati.

Noi le-am savurat cu totii, va recomand si voua!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 6 bucati (6 barcute)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Pisina
Cristina (Pisina) 20 iul 2018, 19:52

Excelent pt o seară de vară!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 21 iul 2018, 09:40

Foarte tare reteta, chiar mă gândeam ce sa mai gătesc, este ușoară, de vara, merge la cina! Când o prepar, revin cu poza:)

carab?manuela995
carab? manuela (carab?manuela995) 23 iul 2018, 16:34

O cina excelentă!!!! Am pus un pic mai mult piper sa fie un pic mai picanta... un deliciu....

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irinela27
irinela27 17 aug 2018, 04:30

I am facut si eu si nu mi-a venit sa cred cat de buni sunt. Gustul dulce al dovleceilor cu cel sarat al branzei feta e combinatia perfecta! Daca aveti familie mare, portia asta e mult prea mica. :) Merg foarte bine ca aperitiv sau cina (daca nu mancati mult ).