Dovlecei cu brânză, la cuptor
Aceste bărcuțe de dovlecei cu brânză și cașcaval le-am făcut prima dată doar ca o idee de utilizare a câtorva dovlecei uitați prin frigider. Bineînțeles nu am vrut să mă complic mult, procesul de gătire a fost banal și rapid, și sinceră să fiu nu am avut mari așteptări - prea alehamite le-am făcut. Dar, m-am îndrăgostit de această bărcuță cu dovlecei și brânză de la prima mușcătură - sunt foarte, foarte faine, se combină perfect gustul de telemea cu textura dovlecelului copt.
Încă un mare plus la acești dovlecei cu brânză - sunt foarte apreciați de copii! Și am testat rețeta pe un copil chiar mofturos la capitolul legume, le mănâncă cu mâna - eu tai bărcuța în jumate și răcită puțin este perfectă pentru ei. Sunt buni și ca mâncare de bază, ca o gustare, aperitiv sau garnitură. Foarte gustoși a doua zi, reci sau încălziți puțin - minunați și chiar vă recomand să încercați această rețetă de dovlecei cu brânză la cuptor!
Ingrediente
●
Dovlecei
3 buc
alegeți dovlecei de mărime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
●
Brânză feta sau telemea
200 g
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
opțional, sau alte mirodenii preferate
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Aceștia au fost dovleceii mei - cu coajă subțire și de mărime medie. Nu luați dovlecei prea mari sau "bătrâni", au coajă mai tare și bărcuțele ies cam gigante :)
Pas 2
Tăiați capetele la fiecare dovlecel și apoi în jumătate pe lung.
Pas 3
Cu o linguriță scobiți interiorul fiecărei jumătăți - atent să nu rupeți marginile!
Pas 4
Acum avem 6 bărcuțe gata de umplut.
Pas 5
Dacă mijlocul dovleceilor este fraged și semințele încă nu s-au format, tot miezul scobit din bărcuțe îl pun în pungi la congelator - va fi perfect pentru ciorbe sau chifteluțe la iarnă.
Pas 6
Brânza o sfărâmați cu mâinile, adăugați cașcavalul dat prin răzătoare medie, cele 2 ouă și puțin piper măcinat după preferințe.
Amestecați atent compoziția cu o furculiță sau lingură.
Pas 7
Umpleți bărcuțele de dovlecei cu acest amestec, le aranjați într-o tavă de cuptor - eu nu o ung cu ulei, le pun așa pe uscat.
Pas 8
Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, până se rumenesc frumos.
După cuptor le lăsați să se odihnească încă 15-20 de minute.
Pas 9
Le serviți așa simpli, sau cu orice garnitură vă place, pot fi și ele garnitură la un pește, carne, salată, orice preferați.
Noi le-am savurat cu toții, vă recomand și vouă!
Poftă Bună!
Cantitate:
6 buc
(6 bărcuțe)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)