Dovlecei cu branza, la cuptor
Aceste barcute de dovlecei cu branza si cascaval le-am facut prima data doar ca o idee de utilizare a catorva dovlecei uitati prin frigider. Bineinteles nu am vrut sa ma complic mult, procesul de gatire a fost banal si rapid, si sincera sa fiu nu am avut mari asteptari - prea alehamite le-am facut. Dar, m-am indragostit de acesta barcute cu dovlecei si branza de la prima muscatura - sunt foarte, foarte faine, se combina perfect gustul de telemea cu textura dovlecelului copt.
Inca un mare plus la acesti dovlecei cu branza - sunt foarte apreciati de copii! Si am testat reteta pe un copil chiar mofturos la capitolul legume, le mananca cu mana - eu tai barcuta in jumate si racita putin este perfecta pentru ei. Sunt buni si ca mancare de baza, ca o gustare, aperitiv sau garnitura. Foarte gustosi a 2-a zi, reci sau incalziti putin - minunati si chiar va recomand sa incercati aceasta reteta de dovlecei cu branza la cuptor!
Ingrediente
●
Dovlecei
3 buc
alegeti dovlecei de marime medie, cam 200g fiecare au avut ai mei
●
Branza feta sau telemea
200 g
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
optional, sau alte mirodenii preferate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Acestia au fost dovleceii mei - cu coaja subtire si de marime medie. Nu luati dovlecei prea mari sau "batrani", au coaja mai tare si barcutele ies cam gigante :)
Pas 2
Taiati capetele la fiecare dovlecel si apoi in jumatate pe lung.
Pas 3
Cu o lingurita scobiti interiorul fiecarei jumatati - atent sa nu rupeti marginile!
Pas 4
Acum avem 6 barcute gata de umplut.
Pas 5
Daca mijlocul dovleceilor este fraged si semintele inca nu s-au format, tot miezul scobit din barcute il pun in pungi la congelator - va fi perfect pentru ciorbe sau chiftelute la iarna.
Pas 6
Branza o sfarmati cu mainile, adaugati cascavalul dat prin razatoare medie, cele 2 oua si putin piper macinat dupa preferinte.
Amestecati atent compozitia cu o furculita sau lingura.
Pas 7
Umpleti barcutele de dovlecei cu acest amestec, le aranjati intr-o tava de cuptor - eu nu o ung cu ulei, le pun asa pe uscat.
Pas 8
Se coc timp de 30-40 de minute la 200 de grade, pana se rumenesc frumos.
Dupa cuptor le lasati sa se odihneasca inca 15-20 de minute.
Pas 9
Le serviti asa simpli, sau cu orice garnitura va place, pot fi si ele garnitura la un peste, carne, salata, orice preferati.
Noi le-am savurat cu totii, va recomand si voua!
Pofta Buna!
Cantitate:
6 buc
(6 barcute)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)