Supa de pui cu linte si rosii
Este delicioasa orice supa de pui, dar va spun ca o supa cu adaos de linte va fi mai gustoasa, si mai sanatoasa. In aceasta reteta de supa de pui am zis sa combin gusturile, ca ne place foarte mult Supa-crema de linte si sigur nu aveam ce sa stric. Am facut un prim test si am fost uimita de rezultat - este absolut delicioasa, frumoasa si colorata. Pe langa altele am adaugat si rosii(aici cubulete din conserva), un pic de curry sau turmeric(optional) si boia. Da, este o reteta de supa de pui de notat, salvat si executat cat mai des.
Asa cum am zis, am pus si rosii - puteti folosi rosii proaspete de sezon sau cele cubulete din conserva. Eu aveam la indemana un intreg cos cu conservele mele preferate CIRIO, produse autentice italiene cu o vechime si traditie mare in spate. Ma bucur acum ca pot lucra cu ele la cateva retete si sa vi le recomand, dar si asa le am intotdeauna in debara, mai ales in sezonul rece.
Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am pus doar piept
●
Radacina de telina
0.5 buc
●
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
●
Rosii cubulete din conserva
200 g
sau 2 rosii proaspete taiate cubulete
●
Linte rosie
5 linguri
se poate folosi si linte verde/maro
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
sau curry - sunt optionale ambele
●
Patrunjel verde tocat
3 linguri
●
Sare
1 lingura
reglati dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-o cratita mare de 5 litri am pus bucatile de piept de pui(l-am taiat fiecare in 2-3 parti).
Am mai adaugati radacina de telina, cea de patrunjel, 1 ardei si 1 ceapa - asta ca sa facem supa si mai gustoasa si aromata dar in principiu ar fi suficient sa puneti macar o ceapa.
Pas 2
Turnati cam 3 litri de apa si puneti oala pe foc.
Cand incepe sa fiarba strangeti spuma de deasupra.
Pas 3
Eu mai pun la fierbere si 2 frunze de dafin, asa facea bunica si mama, asa fac si eu.
Acum faceti focul mic si lasati carnea sa fiarba impreuna cu radacinoasele 1 ora. Daca este o gaina mai batrana fierbeti pana este moale carnea.
Pas 4
Dupa acest timp scoateti din supa radacinoasele, ardeiul si ceapa - eu le scug bine si le arunc, si-au lasat aroma in supa si nu le mai folosesc in continuare in ciorba.
Pas 5
Acum adaugati in cratita cartofii si morcovii taiati cubulete medii.
Pas 6
Lintea o spalati bine in 2-3 ape si o puneti la fel in cratita.
Pas 7
Amestecati bine si lasati sa fiarba la foc mic 20-30 de minute.
Pas 8
In acest timp taiati cubulete mici 1 ceapa, o puneti la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
Pas 9
Cand se rumeneste usor adaugati boia si optional turmeric sau curry - supa va avea o aroma si culoare deosebite cu ele, dar puteti sa nu puneti daca nu aveti sau nu va place.
Pas 10
Amestecati bine si lasati sa se caleasca condimentele 10-20 de secunde, nu mai mult, sa nu se arda si sa nu-si schimbe gustul.
Pas 11
Acum adaugati cubulete de rosii, de obicei cand nu este sezon folosesc rosii cuburi din conserva si da, conserve CIRIO prefer sa am in debara, le folosesc de ani de zile si sunt de o calitate deosebita.
Pas 12
Amestecati bine si mai caliti totul inca 2-3 minute.
Pas 13
Treceti acest amestec din tigaie in cratita cu supa si amestecati bine.
Pas 14
Acum daca au fiert cartofii si lintea, potiriviti de sare, puneti patrunjelul tocat si mai amestecati bine supa.
Pas 15
Inchideti focul, puneti capacul si lasati sa se mai patrunda 20-30 de minute inainte de servire.
Puteti face supa si in varianta mai dietetica, fara sa caliti legumele - va fi tot buna, poate nu chiar la fel de colorata. Pentru asta puneti la fiert, odata cu radacinoasele si carnea, rosiile cubulete si uleiul. Vor fierbe toate impreuna si gustul la fel va fi bun.
Pofta Buna!
Cantitate:
4 l
(10-12 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)