Supa de pui cu linte si rosii

reteta premium
Supa de pui cu linte si rosii

Este delicioasa orice supa de pui, dar va spun ca o supa cu adaos de linte va fi mai gustoasa, si mai sanatoasa. In aceasta reteta de supa de pui am zis sa combin gusturile, ca ne place foarte mult Supa-crema de linte si sigur nu aveam ce sa stric. Am facut un prim test si am fost uimita de rezultat - este absolut delicioasa, frumoasa si colorata. Pe langa altele am adaugat si rosii(aici cubulete din conserva), un pic de curry sau turmeric(optional) si boia. Da, este o reteta de supa de pui de notat, salvat si executat cat mai des.

Asa cum am zis, am pus si rosii - puteti folosi rosii proaspete de sezon sau cele cubulete din conserva. Eu aveam la indemana un intreg cos cu conservele mele preferate CIRIO, produse autentice italiene cu o vechime si traditie mare in spate. Ma bucur acum ca pot lucra cu ele la cateva retete si sa vi le recomand, dar si asa le am intotdeauna in debara, mai ales in sezonul rece.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am pus doar piept
Radacina de telina
0.5 buc
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Ardei gras
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
1 buc
Cartofi
2 buc
Rosii cubulete din conserva
200 g
sau 2 rosii proaspete taiate cubulete
Linte rosie
5 linguri
se poate folosi si linte verde/maro
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
sau curry - sunt optionale ambele
Patrunjel verde tocat
3 linguri
Ulei
50 ml
Sare
1 linguri
reglati dupa gust
Foaie de dafin
2 buc

Pasi de urmat

1

Intr-o cratita mare de 5 litri am pus bucatile de piept de pui(l-am taiat fiecare in 2-3 parti).

Am mai adaugati radacina de telina, cea de patrunjel, 1 ardei si 1 ceapa - asta ca sa facem supa si mai gustoasa si aromata dar in principiu ar fi suficient sa puneti macar o ceapa.

2

Turnati cam 3 litri de apa si puneti oala pe foc.

Cand incepe sa fiarba strangeti spuma de deasupra.

3

Eu mai pun la fierbere si 2 frunze de dafin, asa facea bunica si mama, asa fac si eu.

Acum faceti focul mic si lasati carnea sa fiarba impreuna cu radacinoasele 1 ora. Daca este o gaina mai batrana fierbeti pana este moale carnea.

4

Dupa acest timp scoateti din supa radacinoasele, ardeiul si ceapa - eu le scug bine si le arunc, si-au lasat aroma in supa si nu le mai folosesc in continuare in ciorba.

5

Acum adaugati in cratita cartofii si morcovii taiati cubulete medii.

6

Lintea o spalati bine in 2-3 ape si o puneti la fel in cratita.

Abonamentul Premium (cu plata) iti permite sa vezi pasii retetelor premium in aplicatia LaLena:
1. Daca nu ai aplicatia, click aici
2. Apasa butonul Versiunea Premium din pagina retetei in aplicatie
Gasesti aceasta reteta si in cartea noastra Top 50 rețete pas cu pas Top 50 rețete pas cu pas
Cantitate: 4 litri (10-12 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

laurash49
laurash49 10 mai 2017, 00:51

Am facut astazi supa,este ceva nou pentru mine, deosebit de gustoasa. Datorita retetelor tale Lena,am inceput sa gatesc cu multa placere si entuziasm, mai ales pe cele de acasa, moldovenesti :) Multumesc.

Nota mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 10 iul 2017, 17:18

Am făcut supa cu cartof dulce in loc de cartofi obișnuiți, a ieșit foarte gustoasa, foarte dulce perfecta cu niște pătrunjel proaspăt. Si este atât de consistenta încât data viitoare voi incerca și fără carne. A papat toată familia, de la bebe până la tătic.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
anabalmus
anabalmus 17 iul 2017, 23:04

Și fără carne este foarte buna!

Poza mea pentru reteta: