Mancare de fasole verde cu oua

Mancare de fasole verde cu oua

Va propun acum o reteta care pare atat de banala si simpla dar sa stiti ca este o foarte buna solutie pentru o cina rapida sau un mic dejun sanatos. Cand nu aveti pofta de carne, gateli, prajeli sofisticate incercati sa faceti repede niste oua cu fasole verde - sigur vor fi satisfacute si papilele gustative si o sa va multumeasca si corpul pentru asa un "combustibil" sanatos.

Ingrediente

Fasole verde
500 g
proaspata sau congelata
Oua
3 buc
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
Sare
1 lingurita
plus alte mirodenii preferate

Pasi de urmat

Pas 1

Fasolea verde proaspata se curata si spala, o puneti pentru 5-6 minute sa fiarba in apa, sau aproximativ 10 minute pe aburi(asa am facut eu).

Daca aveti fasole congelata, asa o folositi, nu mai trebuie preparata termic dinainte.

Mancare de fasole verde cu oua - Pas 1
Pas 2

Intr-o tigaie puneti 1 lingura de ulei, jumate de pahar de apa si ceapa taiata julien.

Caliti pana se inmoaie bine ceapa.

Mancare de fasole verde cu oua - Pas 2
Pas 3

Adaugati fasolea congelata sau cea fiarta din timp.

Amestecati si mai lasati capacul pe ea la foc incet, sa se decongeleze si gateasca putin - in varianta cu fasole congelata.

Mancare de fasole verde cu oua - Pas 3
Pas 4

Gustati fasolea sa fie gatita asa cum va place - mai al dente sau mai moale.

Adaugati ouale si amestecati repede, lasati 5 minute la foc mic.

Mancare de fasole verde cu oua - Pas 4
Pas 5

Potriviti de sare, puteti adauga si putin piper macinat, eventual si usturoi pisat.

Mancare de fasole verde cu oua - Pas 5
Pas 6

La noi a mers bine cu muraturi si cu putin sos de iaurt pe langa.

Pofta Buna!

Mancare de fasole verde cu oua - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

boboc ionut
boboc ionut 11 Nov 2013, 14:58

ieftina si foarte rapida,de obicei ptr micul dejun e ideala....pofta mare.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 11 Nov 2013, 18:12

Eu o prefer pt cina, la micul dejun sunt mai potrivite cerealele, fructele, painicile, etc. Seara acestea nu se recomanda si atunci recuperez dimineata :)

boboc ionut
boboc ionut 12 Nov 2013, 04:00

Da ai dreptate,eu vb din punctul meu de vedere,de obicei incerc sa mananc intodeauna dimineata si cat mai consistent.....asa ma simt ok toata ziua.....:))

Victoria85
Victoria85 12 Nov 2013, 08:04

Buna Lena,

De la inceput vreau sa-ti spun ca urmaresc site-ul tau de o buna bucata de vreme, dar mai exact de 3 ani. La fel ca si tine sunt din Republica Moldova, si multe din retetele pe care le postezi imi sunt familiare. Traiesc in SUA de aproape 6 ani si inca nu ma pot obisnui cu mincarea lor, ce e sanatos la ei nui gustos si vice versa ce e gustos nu e sanatos, pe cind bucataria moldoveneasca (fie ea inspirata si combinata cu ruseasca, ukraineasca sau romaneasca) este si gustos si sanatos. Am incercat aici si mincaruri din alte culturi (chinezeasca, mexicana, tailandeza,italiana etc.), dar niciuna nu mi s-a parut mai gustoasa ca mincarea noastra.

Ma inspir ades din site-ul tau, si de fiece data cu succes. Niciodata nu am postat nimic si de aceea vreau sa-ti multumesc acum pentru tot ceea ce faci. Cunosc foarte putine site-uri cu mincare moldoveneasca (Republica Moldova) de aceea ma bucur ca te-am "descoperit".

tiki
tiki 12 Nov 2013, 13:19

Buna. Neavand in cogelator decat fasole galbena si lata (nu stiam daca merge si cu aceea ?),am luat un borcan din comert. Si in loc de apa am pus lichidul din borcan si am adaugat si putin usturoi. Mi-a placut teribil si cu o chifteluta calda. Se face asa de repede, e o joaca. Multumesc din nou.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 12 Nov 2013, 14:05

Victoria, multumesc mult de mesaj! Ma bucur mult pentru toate aprecierile, mai ales cand sunt sincere si din suflet!

Tiki, merge si cu fasole galbena, de ce nu?

timotei
timotei 19 Nov 2013, 08:23

Sa stii Lena ca esti cartea mea de retete,azi le vine rindul acestor fasoli verzI sa le pregatesc  .Am sa revin cu parerea dupa ce le papam

timotei
timotei 20 Nov 2013, 10:14

Foarte bune,eu nu am mai pus ou dar in schimb am pus telemea.Imi pare tare rau dar nu stiu cum sa incarc poza 

Nota mea pentru reteta:
igor.butuc.g
igor.butuc.g 30 Jul 2017, 19:13

O rețetă cu adevărat rapidă tocmai bună pentru masa de seară.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: