Ingrediente
●
Fasole verde
500 g
proaspata sau congelata
●
Ulei de floarea soarelui
1 lingura
●
Sare
1 lingurita
plus alte mirodenii preferate
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fasolea verde proaspata se curata si spala, o puneti pentru 5-6 minute sa fiarba in apa, sau aproximativ 10 minute pe aburi(asa am facut eu).
Daca aveti fasole congelata, asa o folositi, nu mai trebuie preparata termic dinainte.
Pas 2
Intr-o tigaie puneti 1 lingura de ulei, jumate de pahar de apa si ceapa taiata julien.
Caliti pana se inmoaie bine ceapa.
Pas 3
Adaugati fasolea congelata sau cea fiarta din timp.
Amestecati si mai lasati capacul pe ea la foc incet, sa se decongeleze si gateasca putin - in varianta cu fasole congelata.
Pas 4
Gustati fasolea sa fie gatita asa cum va place - mai al dente sau mai moale.
Adaugati ouale si amestecati repede, lasati 5 minute la foc mic.
Pas 5
Potriviti de sare, puteti adauga si putin piper macinat, eventual si usturoi pisat.
Pas 6
La noi a mers bine cu muraturi si cu putin sos de iaurt pe langa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2-3 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)