Ingrediente
●
Ardei gras
6 buc
alegeti ardeii grasi preferati - kapia, rosu, sau galbeni
●
Ulei de masline
4 linguri
●
Oregano uscat
2 lingurite
se mai poate adauga menta uscata si putin usturoi pisat, sau piper negru macinat
●
Branza feta sau telemea
200 g
branza sa fie putin sarata si sa va placa la gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Inainte sa va apucati de reteta, ca toate lucrurile sa mearga repede si in 30-40 de minute sa fiti gata cu mancare - porniti in primul rand cuptorul la 200 de grade.
Stropiti o tava mai larga de cuptor cu putin ulei de masline.
Pas 2
Ardeii se spala, se taie jumatati si se scoate cotorul si semintele.
Jumatatile gata se aranjeaza in tava stropita cu ulei.
Pas 3
Pe fiecare bucatica de ardei se presara oregano si alte mirodenii dupa preferinte.
Puneti si putina sare dar cu atentie daca aveti telemea mai sarata.
In plus puteti unge feliile de ardei cu niste usturoi pisat, dar asta dupa preferinte - eu pun numai daca am timp.
Pas 4
Stropiti inca putin cu ulei fiecare felie de ardei.
Pas 5
Branza telemea o sfarmati cu degetele si la fel puneti pe fiecare felie de ardei cam cate 1 lingura.
Pas 6
Si pentru o crusta mai cremoasa puneti cate un pic de cascaval ras deasupra.
In principiu, puteti si sa omiteti cascavalul, dar mie imi place macar cateva firicele sa pun pt plus de gust si textura.
Pas 7
Si gata, acum le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15 minute - nu trebuie sa le coaceti prea tare, e suficient cat sa se topeasca branza si cascavalul, ardeiul se va inmuia dar nu se va usca de tot.
Pas 8
Puteti sa-i serviti ca aperitiv cald, garnitura sau mancare individuala mai vegana.
Sunt foarte buni si aromati!
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)