Ingrediente
●
Ardei gras
6 buc
alegeți ardeii grași preferați - kapia, roșu, sau galbeni
●
Ulei de măsline
4 linguri
●
Oregano uscat
2 lingurite
se mai poate adăuga mentă uscată și puțin usturoi pisat, sau piper negru măcinat
●
Brânză feta sau telemea
200 g
brânza să fie puțin sărată și să vă placă la gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înainte să vă apucați de rețetă, ca toate lucrurile să meargă repede și în 30-40 de minute să fiți gata cu mâncarea - porniți în primul rând cuptorul la 200 de grade.
Stropiți o tavă mai largă de cuptor cu puțin ulei de măsline.
Pas 2
Ardeii se spală, se taie jumătăți și se scoate cotorul și semințele.
Jumătățile gata se aranjează în tava stropită cu ulei.
Pas 3
Pe fiecare bucățică de ardei se presară oregano și alte mirodenii după preferințe.
Puneți și puțină sare dar cu atenție dacă aveți telemea mai sărată.
În plus puteți unge feliile de ardei cu niște usturoi pisat, dar asta după preferințe - eu pun numai dacă am timp.
Pas 4
Stropiți încă puțin cu ulei fiecare felie de ardei.
Pas 5
Brânza telemea o sfărâmați cu degetele și la fel puneți pe fiecare felie de ardei cam câte 1 lingură.
Pas 6
Și pentru o crustă mai cremoasă puneți câte un pic de cașcaval ras deasupra.
În principiu, puteți și să omiteți cașcavalul, dar mie îmi place măcar câteva firicele să pun pentru plus de gust și textură.
Pas 7
Și gata, acum le puneți în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute - nu trebuie să le coaceți prea tare, e suficient cât să se topească brânza și cașcavalul, ardeiul se va înmuia dar nu se va usca de tot.
Pas 8
Puteți să-i serviți ca aperitiv cald, garnitură sau mâncare individuală mai vegană.
Sunt foarte buni și aromați!
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)