Ardei copti cu branza si cascaval

Ardei copti cu branza si cascaval

Acuma e sezonul minunat plin de legume cu gust, colorate, diverse, multe - deci gasim combinatii cat mai multe de garnituri sanatoase si gustoase. Dupa vizita noastra in Grecia in aceasta vara am inceput sa cam abuzez de combinatiile de rosii/ardei cu branza, cascaval si ulei de masline. Nu ca ar fi fost o mare descoperire, dar am dat de gust si mi se pare combinatia cea mai simpla si delicioasa. Ati vazut si varianta mea de Bouyourdi, acolo se gratineaza rosiile si ardeii, dar aici va propun o chestie si mai simpla - niste felii de ardei coapte rapid la cuptor cu branza si cascaval.

Acesti ardei copti cu branza sunt o gaselnita simpla si rapida pentru gospodinele grabite dar care vor sa-si alinte familia cu mancare buna de casa. Toate ingredientele se monteaza crude, in acest timp incalzim cuptorul, inca 15 minute la copt si poftim garnitura colorata si minunata!

Ingrediente

Ardei gras
6 buc
alegeti ardeii grasi preferati - kapia, rosu, sau galbeni
Ulei de masline
4 linguri
Oregano uscat
2 lingurite
se mai poate adauga menta uscata si putin usturoi pisat, sau piper negru macinat
Sare
1 lingurite
Branza feta sau telemea
200 g
branza sa fie putin sarata si sa va placa la gust
Cascaval
100 g

Pasi de urmat

1

Inainte sa va apucati de reteta, ca toate lucrurile sa mearga repede si in 30-40 de minute sa fiti gata cu mancare - porniti in primul rand cuptorul la 200 de grade.

Stropiti o tava mai larga de cuptor cu putin ulei de masline.

2

Ardeii se spala, se taie jumatati si se scoate cotorul si semintele.

Jumatatile gata se aranjeaza in tava stropita cu ulei.

3

Pe fiecare bucatica de ardei se presara oregano si alte mirodenii dupa preferinte.

Puneti si putina sare dar cu atentie daca aveti telemea mai sarata.

In plus puteti unge feliile de ardei cu niste usturoi pisat, dar asta dupa preferinte - eu pun numai daca am timp.

4

Stropiti inca putin cu ulei fiecare felie de ardei.

5

Branza telemea o sfarmati cu degetele si la fel puneti pe fiecare felie de ardei cam cate 1 lingura.

6

Si pentru o crusta mai cremoasa puneti cate un pic de cascaval ras deasupra.

In principiu, puteti si sa omiteti cascavalul, dar mie imi place macar cateva firicele sa pun pt plus de gust si textura.

7

Si gata, acum le puneti in cuptorul preincalzit pentru 15 minute - nu trebuie sa le coaceti prea tare, e suficient cat sa se topeasca branza si cascavalul, ardeiul se va inmuia dar nu se va usca de tot.

8

Puteti sa-i serviti ca aperitiv cald, garnitura sau mancare individuala mai vegana.

Sunt foarte buni si aromati!

Pofta Buna!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

L.P
Laura Stanciu (L.P) 04 sep 2017, 18:35

Sunt delicioși! Eu am o sticluță cu ulei de măsline și am pus in ea usturi feliat.Folosesc acest ulei la astfel de retete. In telemea eu pun si mărar câteodată. Sunt fantastici cu orice carnita.Multumesc Lena. Numai bine. ♡

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Laura Stanciu (L.P) 04 sep 2017, 18:57

Multumesc Laura!

L.P
Laura Stanciu (L.P) 04 sep 2017, 18:36

Daca aveți cascaval afumat e magnific gustul.

PopConstantin378
Pop Constantin (PopConstantin378) 04 sep 2017, 18:48

Nu stiu de ce dar cred ca Lena ne marturiseste o reteta care este mai mult o creatie proprie originala!Si e buna rau...Toate ingredientele mentionate se...pupa perfect!!Se pare ca romancele s-au nascut...bucatarese...

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Pop Constantin (PopConstantin378) 04 sep 2017, 18:56

Cam asa este, de obicei mentionez daca este o reteta preluata :) Asta a fost o combinatie rapida, improvizatie reusita!

PopConstantin378
Pop Constantin (PopConstantin378) Elena (lena) 04 sep 2017, 19:38

Este limpede ca am intuit bine!Si este si mai limpede ca la bucatarie iti sta bine si cu multa inventivitate!Pentru asta trebuie sa posezi si ceva...mobila la...."mansarda"...

tiki
tiki 05 sep 2017, 17:31

Buna. Unii mai bogati, altii mai saraci. Eu atat-am avut, atata am facut. Dar suficient. Desi ar fi trebuit ca ceas, sa mananc numai peste 1 ora, nu m-am putut abtine si am halit urgent o jumatate. Asta e. Foarte, foarte bun. Voi mai face precis si cu ardei kapia. Eu am pus mai multa telemea ca era  adanc rau ardeiul si plangea daca era mai golas. Multumesc Lenus. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Lyana
Lyana 25 sep 2017, 23:09

Bună Lena . Am făcut si această retetă , printre multe altele , este minunată . Multumesc mult . Deliciosi .

Poza mea pentru reteta: