Pizza cu spanac si branzeturi

Pizza cu spanac si branzeturi

Pizza este intotdeauna o buna idee de mancare rapida si foarte apreicata de toata lumea, o puteti pregati cat mai clasic, cu ingrediente la indemana, dar si sa improvizati toppinguri noi, combinatii mai interesante. Varianta de pizza cu spanac nu este doar o incercare interesanta, de ceva timp a devenit preferata noastra si chiar a copiilor. Intotdeauna se termina prima si este la mare cautare cand o pregatesc.

Mie imi place sa pregatesc aceasta pizza cu spanac proaspat, in extra-sezon cumpar baby spanac pentru salata, dar ar merge inlocuita cu spanac congelat, neaparat decongelat inainte si scurs bine de apa. Apoi, in varianta cea mai simpla este necesar sa aveti 2 tipuri de branza - branza crema(tip Philadelphia, Almette, etc) si cascaval clasic simplu. Dar pentru un plus de gust, sa incercati neaparat si branza cu mucegai albastru - va da o nota usor picanta si foarte potrivita cu restul ingredientelor.

Observati ca am pus si nuci, este optional, copiilor nu le place, dar noi adoram aceasta combinatie, deci va orientati dupa preferintele personale. Aluatul de pizza poate fi oricare - cel clasic, sau varianta italiana, cu maia, oricare va place.

Semipreparate

Ingrediente

Frunze de spanac
100 g
o mana buna de spanac
Crema de branza
150 g
tip Philadelphia, Almette, etc
Cascaval clasic
200 g
puteti combina cu alte cascavaluri si branzeturi - cu mucegai, parmesan, etc
Usturoi(catei)
3 buc
Ulei de masline extravirgin
50 ml
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

In primul rand, bineinteles, pregatiti aluatul pentru pizza, dupa oricare reteta preferati - cel clasic, italian, sau cu maia.

Amestecati 40ml ulei de masline cu cateii de usturoi pisati si putina sare. Ungeti cu aceasta compozitie foaia de pizza.

2

Apoi presarati deasupra 1-2 maini de cascaval ras - oricare preferati.

3

Acum aranjati frunzele de spanac - sa nu va fie frica sa puneti mai multe, dupa coacere vor scadea mult.

4

Printre spanac puneti cu o lingura cate putina crema de branza. Nu trebuie s-o intindeti, sa fie doar mici gramajoare din loc in loc.

5

Optional puteti pune si niste bucatele de branza cu mucegai, doar daca aveti si va place.

6

Stropiti totul deasupra cu inca putin ulei de masline.

7

Si mai presarati putin cascaval ras - nu foarte mult, doar cat sa presese putin restul ingredientelor.

Optional, puteti pune deasupra si bucatele de nuci simple, vor adauga plus de gust si textura usor crocanta.

8

Acum coaceti pizza la 200 de grade sau mai mult, in tavi sau pe piatra/dosul tavii - dupa metoda pizzei lui Gennaro.

9

Timpul de coacere poate varia - de la 10 minute(cuptor cu vatra), la 20-25 de minute(in cuptorul clasic cu tava) - depinde cum o faceti.

Oricum, o serviti calda si cu multa placere :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (1-2 pizza)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !