Orez Cantonez

Orez Cantonez

Mi-a sunat bine din prima această rețetă de orez în stil chinezesc, sau orez cantonez - combinația de omletă cu legume, orez și șuncă este delicioasă, iar gătită corect și cu puțin iz chinezesc chiar este fantastic de bună.

Aș zice că este un fel de pilaf mai interesant, foarte pufos, deloc cleios și cu gust echilibrat de legume și orez. Puteți renunța la șuncă în această formulă, dar numai în caz deosebit, are și aceasta rolul ei în gustul final minunat.

Orezul îl fierbeți în orice mod preferați, dar totuși pentru textura perfectă urmați recomandările din pași. La fel puteți folosi orez Basmati sau oricare altul aveți la îndemână.

Ingrediente

Orez
200 g
Basmati am pus aici, dar folosiți de oricare aveți
Ouă
3 buc
   
Ceapă
1 buc
   
Șuncă
125 g
   
Mazăre verde congelată
180 g
   
Sos de soia
2 linguri
   
Ulei
50 ml
   
Sare și piper
0.5 lingurite
potriviți după gust

Pași de urmat

Pas 1

Înainte să vă apucați de treabă nu uitați să pregătiți toate ingredientele, și în special să decongelați puțin mazărea înainte de folosire. Chiar și 10 minute lăsată la temperatura camerei, va ajuta să meargă procesul mult mai repede.

Orez Cantonez - Pas 1
Pas 2

Puneți pe aragaz o oală mare de 4-5 litri cu apă și puțină sare.

Când începe să fiarbă bine, adăugați orezul spălat, amestecați și lăsați 10 minute la foc mediu.

Fierberea în cantitate mare de apă va face orezul mai puțin lipicios.

Orez Cantonez - Pas 2
Pas 3

Apoi îl scurgeți de apă printr-o sită, adăugați 2 linguri de ulei, amestecați și lăsați până avem nevoie de el în continuare.

Orez Cantonez - Pas 3
Pas 4

Într-un bol mic bateți ouăle, adăugați puțină sare, piper și o jumătate de ceapă tocată cât mai mărunt - chiar trecută prin robot/blender, dacă aveți.

Amestecați bine această compoziție cu o lingură sau tel.

Orez Cantonez - Pas 4
Pas 5

Încindeți bine o tigaie cu puțin ulei, adăugați toată compoziția de ouă și amestecați periodic în ea, ca la scrambled eggs.

Orez Cantonez - Pas 5
Pas 6

Așa obținem omletă mai răsfirată și cu zdrențe.

Când este gata, o scoateți pe farfurie și lăsați deocamdată la o parte.

Orez Cantonez - Pas 6
Pas 7

În aceeași tigaie adăugați încă niște ulei și puneți la călit șunca tăiată bucățele, o lăsați până se rumenește puțin.

Orez Cantonez - Pas 7
Pas 8

Apoi puneți mazărea și cealaltă jumătate de ceapă tocată mărunt.

Amestecați bine și mai căliți 5 minute la foc iute.

Orez Cantonez - Pas 8
Pas 9

Adăugați orezul și sosul de soia, amestecați și mai lăsați 5 minute pe foc.

Orez Cantonez - Pas 9
Pas 10

La final puneți omleta, amestecați.

Orez Cantonez - Pas 10
Pas 11

Presărați puțin piper negru deasupra, eventual sare, dar mai întâi gustați.

Orez Cantonez - Pas 11
Pas 12

Apoi serviți și savurați, este o mâncare foarte gustoasă, simplă și destul de rapidă.

Poftă Bună!

Orez Cantonez - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

timotei
timotei 14 Jul 2020, 17:38

La pasul 11 ai o mică greșeală 🙈🙈🙈

Roxana
Roxana 16 Jul 2020, 17:14

Buna, tuturor! Am gatit astazi acest orez si este extraordinar de bun; intr-o ora, mancarea pentru masa de amiaza a fost gata. Eu am preparat orezul fara sos de soia, cu mazare din conserva si cu speck. O dupa-masa cat mai frumoasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
NataliaTar966
Natalia Tar (NataliaTar966) 02 Aug 2020, 22:00

Am facut orezul acesta si a iesit foarte bun! Multumesc pentru reteta!

Nota mea pentru rețetă:
Cristinamel
Cristinamel 19 Mar 2021, 14:47

Oare merge inlocuita mazarea cu porumb? Fetele mele nu mananca mazare.

lena
Elena (lena) Cristinamel 19 Mar 2021, 18:00

Sigur, se poate inlocui.

Nicusor
Nicusor 30 Jun 2021, 16:31

Este reteta clasica de "fried rice" orez prajit. Singura deosebire este ca, avind toate ingredientele in tigae (ori hot plate) se face, la mijloc o "groapa", pina la tigae si aici se sparg ouale. Se bat putin, pentru omogenizare si apoi, cu spatula se amesteca, treptat, combinatia de orez cu ouale batute. Astfel rezultatul are oul mai bine integrat. In restaurantele chinezesti, japoneze, coreene, care gatesc in fata ta, pe un "hot plate" (placa de metal incalzita) asa procedeaza si ti se face foame numai privind!

Nota mea pentru rețetă: