Orez Cantonez
Mi-a sunat bine din prima această rețetă de orez în stil chinezesc, sau orez cantonez - combinația de omletă cu legume, orez și șuncă este delicioasă, iar gătită corect și cu puțin iz chinezesc chiar este fantastic de bună.
Aș zice că este un fel de pilaf mai interesant, foarte pufos, deloc cleios și cu gust echilibrat de legume și orez. Puteți renunța la șuncă în această formulă, dar numai în caz deosebit, are și aceasta rolul ei în gustul final minunat.
Orezul îl fierbeți în orice mod preferați, dar totuși pentru textura perfectă urmați recomandările din pași. La fel puteți folosi orez Basmati sau oricare altul aveți la îndemână.
Ingrediente
●
Orez
200 g
Basmati am pus aici, dar folosiți de oricare aveți
●
Mazăre verde congelată
180 g
●
Sare și piper
0.5 lingurite
potriviți după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înainte să vă apucați de treabă nu uitați să pregătiți toate ingredientele, și în special să decongelați puțin mazărea înainte de folosire. Chiar și 10 minute lăsată la temperatura camerei, va ajuta să meargă procesul mult mai repede.
Pas 2
Puneți pe aragaz o oală mare de 4-5 litri cu apă și puțină sare.
Când începe să fiarbă bine, adăugați orezul spălat, amestecați și lăsați 10 minute la foc mediu.
Fierberea în cantitate mare de apă va face orezul mai puțin lipicios.
Pas 3
Apoi îl scurgeți de apă printr-o sită, adăugați 2 linguri de ulei, amestecați și lăsați până avem nevoie de el în continuare.
Pas 4
Într-un bol mic bateți ouăle, adăugați puțină sare, piper și o jumătate de ceapă tocată cât mai mărunt - chiar trecută prin robot/blender, dacă aveți.
Amestecați bine această compoziție cu o lingură sau tel.
Pas 5
Încindeți bine o tigaie cu puțin ulei, adăugați toată compoziția de ouă și amestecați periodic în ea, ca la scrambled eggs.
Pas 6
Așa obținem omletă mai răsfirată și cu zdrențe.
Când este gata, o scoateți pe farfurie și lăsați deocamdată la o parte.
Pas 7
În aceeași tigaie adăugați încă niște ulei și puneți la călit șunca tăiată bucățele, o lăsați până se rumenește puțin.
Pas 8
Apoi puneți mazărea și cealaltă jumătate de ceapă tocată mărunt.
Amestecați bine și mai căliți 5 minute la foc iute.
Pas 9
Adăugați orezul și sosul de soia, amestecați și mai lăsați 5 minute pe foc.
Pas 10
La final puneți omleta, amestecați.
Pas 11
Presărați puțin piper negru deasupra, eventual sare, dar mai întâi gustați.
Pas 12
Apoi serviți și savurați, este o mâncare foarte gustoasă, simplă și destul de rapidă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)