Ingrediente
●
Paste
500 g
orice forma preferati
●
Piept de pui dezosat
1 buc
●
Sos pesto
2 linguri
cumparat sau de casa (aveti link in pasi si descriere)
●
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
250 g
●
Rosii cherry
10 buc
optional
●
Patrunjel tocat
3 linguri
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti toate ingredientele pentru reteta, tocati marunt ceapa si usturoiul.
Pieptul de pui se taie julien - felii subtiri si lungi.
Pas 2
Puneti la fiert pentru paste o cratita mare cu 4 litri de apa si 1 lingura de sare.
Cand incepe sa fiarba puneti pastele si fierbeti conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pas 3
In acelasi timp puneti pe foc o tigaie adanca, cu putin ulei si ceapa tocata marunt, amestecati periodic pana incepe sa se rumeneasca usor.
Pas 4
Adaugati usturoiul maruntit, amestecati si caliti inca 1 minut.
Pas 5
Adaugati pieptul de pui feliat, amestecati periodic si caliti pana se rumeneste putin.
Pas 6
Adaugati rosiile cherry taiate jumatati, amestecati si mai lasati 1 minut.
Pas 7
Turnati 250ml de smantana lichida de 30% grasime, adaugati 2 linguri de sos pesto, amestecati si fierbeti sosul 5 minute la foc mediu.
Pas 8
Acum potriviti acest sos de sare si piper dupa gust, adaugati patrunjelul tocat si amestecati.
Faceti focul mic si asteptati pana sunt gata fierte pastele.
Pas 9
Intre timp ar trebui sa fie gata si pastele, dar inainte sa le scurgeti salvati si turnati intr-un borcan aproximativ 300ml din apa in care au fiert.
Pas 10
Pastele scurse de restul apei le puneti repede peste sosul din tigaie.
Pas 11
Adaugati 50g de parmesan ras si apa fierbinte salvata de la paste.
Pas 12
Amestecati totul foarte bine, sa fie bine acoperite cu sos.
Serviti imediat (eventual cu inca putin parmesan deasupra), cat sunt inca cremoase, daca le lasati mai mult de 15 minute in tigaie, pastele vor absorbi sosul si nu vor mai fi la fel de cremoase, dar totusi la fel de gustoase.
Pofta Buna!
Cantitate:
6 portii
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)