Ingrediente
●
Usturoi
4 buc
căței mici
●
Carne tocată de porc
300 g
●
Carne tocată vită
300 g
●
Roșii cubulețe din conservă de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
●
Busuioc uscat
1 lingurita
sau busuioc proaspăt
●
Sare
0.5 lingurite
sărați după gust
●
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grâu dur.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Tăiați ceapa și usturoiul cubulețe.
Pas 2
Carnea se toacă, în caz că nu aveți carnea deja tocată din comerț.
Pas 3
Ceapa și usturoiul se călesc puțin în uleiul de măsline.
Pas 4
Roșiile se pasează cu mixerul. Dacă nu aveți roșiile în cutii, luați roșii proaspete, le decojiți, tăiați cuburi și pasați.
Pas 5
În ceapa și usturoiul călit se adaugă carnea, se amestecă continuu până când nu se evaporă apa.
Se adaugă vinul și iarăși se așteaptă până se evaporă lichidul.
Pas 6
Se adaugă pasta de tomate, se amestecă.
Pas 7
Se adaugă sarea, busuiocul și piper negru, dacă vă place. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.
Pas 8
După 2 ore sosul scade puțin, atunci este gata. Cel mai important în această rețetă este faptul că sosul trebuie să se coacă aceste 2 ore.
Pas 9
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, în multă apă.
Se servesc calde, pe spaghete se pune sosul ornat cu verdeață. După preferință presărați cașcaval/brânză deasupra.
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)