Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos Bolognese

Gustoase, satioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucatariei italiene in farfuria voastra.

Ingrediente

Ceapa alba
2 buc
Usturoi
4 buc
catei mici
Ulei de masline
50 ml
Carne tocata de porc
300 g
Carne tocata vita
300 g
Rosii cubulete din conserva de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
Vin alb demisec
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurite
sau busuioc proaspat
Sare
0.5 lingurite
sarati dupa gust
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grau dur.

Pasi de urmat

1

Taiati ceapa si usturoiul cubulete.

2

Carnea se toaca, in caz ca nu aveti carnea deja tocata din comert.

3

Ceapa si usturoiul se calesc putin in uleiul de masline.

4

Rosiile se paseaza cu mixerul. Daca nu aveti rosiile in cutii, luati rosii proapete, le decojiti, taiati cuburi si pasati.

5

In ceapa si usturoiul calit se adauga carnea, se amesteca continuu pana cand nu se evapora apa.

Se adauga vinul si iarasi se asteapta pana se evapora lichidul.

6

Se adauga pasta de tomate, se amesteca.

7

Se adauga sarea, busuiocul si piper negru, daca va place. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

8

Dupa 2 ore sosul scade putin, atunci este gata. Cel mai important in aceasta reteta este faptul ca sosul trebuie sa se coaca aceste 2 ore.

9

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in multa apa.

Se servesc calde, pe spagheti se pune sosul ornat cu verdeata. Dupa preferinta presarati cascaval/branza deasupra.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

NicoletaDaia366
Nicoleta Daia (NicoletaDaia366) 05 nov 2019, 15:53

Multumesc pt reteta.A iesit fff buna!Nici nu am apucat sa fac o poza!Numai "mai vreau"auzeam!!! 

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 20 apr 2017, 11:31

Am găsit răspuns mai jos. Scuze mulțumesc oricum.

Daniela B.
Daniela B. 20 apr 2017, 11:30

O întrebare, sosul 2 ore fierbe cu capac sau fără? Multumesc

lena
Elena (lena) 05 apr 2015, 16:20

N-am nici o problema daca este o adaugire si corectie la reteta. A fost facuta candva demult, acum vreo 6 ani, cred ca as putea sa mai adaug si eu ceva la ea. Am lasat-o totusi simpla si adaptata la o bucatarie de casa.

La pasul 4 am mentionat ca se paseaza rosiile, iar la 7 am zis de piper negru :) Vinul este alb demisec, sau sec, depinde ce aveti - eu de obicei cumpar demisec si pt alte retete, l-am mentionat la ingrediente.

Interesante mentiuni le voi avea in vedere

Constantin11
Constantin11 10 mai 2014, 20:21

O reteta foarte gustoasa!!!recomand!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 20 mar 2014, 06:57

Am facut azi paste dupa reteta ta de taietei si ma uitam demult la acest sos .Eu nu am pus asa multe roshii dar in schimb cind a fost gata sosul am pus citeva bucatele mici de cascaval, foarte bune 

Poza mea pentru reteta:
Geea
Geea 16 mai 2012, 22:04

Pastele sunt preferatele copiilor mei. Chiar asa le prepar si eu ,numai ca de data aceasta nu am avut spaghete si am facut cu melci.

Poza mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 ian 2012, 22:14

O mancare care acum, iarna, este numai buna dupa o plimbare pe gerul de afara. In seara asta, dupa ce am fost la film si am inghetat destul de bine dupa o plimbare, cina calda si cu gust intens a fost un prilej excelent pentru a incheia o duminica reusita. Super ideea!

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 02 nov 2010, 23:08

chiar astazi am facut si eu paste cu sos ragu,dar putin diferita reteta...dar si a ta cred ca e f.buna.

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 15 oct 2010, 21:03

E mancarea mea preferată. Am să le pregătesc chiar mâine .

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile