Spaghetti cu sos Bolognese

Spaghetti cu sos Bolognese

Gustoase, sățioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucătăriei italiene în farfuria voastră.

Ingrediente

Ceapă albă
2 buc
   
Usturoi
4 buc
căței mici
Ulei de măsline
50 ml
   
Carne tocată de porc
300 g
   
Carne tocată vită
300 g
   
Roșii cubulețe din conservă de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
Vin alb demisec
100 ml
   
Busuioc uscat
1 lingurita
sau busuioc proaspăt
Sare
0.5 lingurite
sărați după gust
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grâu dur.

Pași de urmat

Pas 1

Tăiați ceapa și usturoiul cubulețe.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 1
Pas 2

Carnea se toacă, în caz că nu aveți carnea deja tocată din comerț.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 2
Pas 3

Ceapa și usturoiul se călesc puțin în uleiul de măsline.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 3
Pas 4

Roșiile se pasează cu mixerul. Dacă nu aveți roșiile în cutii, luați roșii proaspete, le decojiți, tăiați cuburi și pasați.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 4
Pas 5

În ceapa și usturoiul călit se adaugă carnea, se amestecă continuu până când nu se evaporă apa.

Se adaugă vinul și iarăși se așteaptă până se evaporă lichidul.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 5
Pas 6

Se adaugă pasta de tomate, se amestecă.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 6
Pas 7

Se adaugă sarea, busuiocul și piper negru, dacă vă place. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 7
Pas 8

După 2 ore sosul scade puțin, atunci este gata. Cel mai important în această rețetă este faptul că sosul trebuie să se coacă aceste 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 8
Pas 9

Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, în multă apă.

Se servesc calde, pe spaghete se pune sosul ornat cu verdeață. După preferință presărați cașcaval/brânză deasupra.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 24

CristinaMihaelaRoman900
Cristina Mihaela Roman (CristinaMihaelaRoman900) 27 Jan 2021, 17:16

Foarte buna rețeta!🤩

Nota mea pentru rețetă:
NicoletaDaia366
Nicoleta Daia (NicoletaDaia366) 05 Nov 2019, 15:53

Multumesc pt reteta.A iesit fff buna!Nici nu am apucat sa fac o poza!Numai "mai vreau"auzeam!!! 

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 20 Apr 2017, 11:31

Am găsit răspuns mai jos. Scuze mulțumesc oricum.

myth
myth 05 Apr 2015, 15:32

PS: sper ca nu te-a suparat comentariul meu. chiar am gasit retete exceptionale aici. insa nu mai incerca sa-mi vinzi mere cu pret de trufe. in alte domenii ce faci tu aici s-ar numi inselatorie. noroc ca e site culinar :)

Constantin11
Constantin11 10 May 2014, 20:21

O reteta foarte gustoasa!!!recomand!

Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 20 Mar 2014, 06:57

Am facut azi paste dupa reteta ta de taietei si ma uitam demult la acest sos .Eu nu am pus asa multe roshii dar in schimb cind a fost gata sosul am pus citeva bucatele mici de cascaval, foarte bune 

Poza mea pentru rețetă:
Geea
Geea 16 May 2012, 22:04

Pastele sunt preferatele copiilor mei. Chiar asa le prepar si eu ,numai ca de data aceasta nu am avut spaghete si am facut cu melci.

Poza mea pentru rețetă:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 22:14

O mancare care acum, iarna, este numai buna dupa o plimbare pe gerul de afara. In seara asta, dupa ce am fost la film si am inghetat destul de bine dupa o plimbare, cina calda si cu gust intens a fost un prilej excelent pentru a incheia o duminica reusita. Super ideea!

Poza mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 02 Nov 2010, 23:08

chiar astazi am facut si eu paste cu sos ragu,dar putin diferita reteta...dar si a ta cred ca e f.buna.

Nota mea pentru rețetă:
claudia1976
claudia1976 15 Oct 2010, 21:03

E mancarea mea preferată. Am să le pregătesc chiar mâine .

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile