Ingrediente
●
Usturoi
4 buc
catei mici
●
Carne tocata de porc
300 g
●
Carne tocata vita
300 g
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
●
Busuioc uscat
1 lingurita
sau busuioc proaspat
●
Sare
0.5 lingurite
sarati dupa gust
●
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grau dur.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Taiati ceapa si usturoiul cubulete.
Pas 2
Carnea se toaca, in caz ca nu aveti carnea deja tocata din comert.
Pas 3
Ceapa si usturoiul se calesc putin in uleiul de masline.
Pas 4
Rosiile se paseaza cu mixerul. Daca nu aveti rosiile in cutii, luati rosii proapete, le decojiti, taiati cuburi si pasati.
Pas 5
In ceapa si usturoiul calit se adauga carnea, se amesteca continuu pana cand nu se evapora apa.
Se adauga vinul si iarasi se asteapta pana se evapora lichidul.
Pas 6
Se adauga pasta de tomate, se amesteca.
Pas 7
Se adauga sarea, busuiocul si piper negru, daca va place. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.
Pas 8
Dupa 2 ore sosul scade putin, atunci este gata. Cel mai important in aceasta reteta este faptul ca sosul trebuie sa se coaca aceste 2 ore.
Pas 9
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in multa apa.
Se servesc calde, pe spagheti se pune sosul ornat cu verdeata. Dupa preferinta presarati cascaval/branza deasupra.
Cantitate:
1 kg
(4 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)