Paste Alfredo cu pui

Paste Alfredo cu pui

Bineinteles ca si in familia noastra pastele sunt "vedete" la orice masa, mai ales copiii le adora in orice forma si combinatie. Mai nou avem o noua reteta favorita, foarte, foarte gustoasa - pastele Alfredo cu pui! Au reusit sa detroneze clasicele paste Carbonara, cu un sos cremos foarte delicios care nu are tendinta sa se taie, iar carnea de pui aduce un plus de gust si satietate.

Si eu prefer de multe ori sa pregatesc anume reteta de paste Alfredo, fiindca este mult mai simplu si rapid de lucrat cu sosul acesta. Incercati neaparat si salvati reteta, chiar merita!

Ingrediente

Spaghetti
500 g
orice forma si marime preferati
Piept de pui
2 buc
dezosat si fara piele
Smantana dulce pentru gatit -25-32%
500 ml
cea lichida, nicidecum smantana clasica fermentata!
Parmezan ras
150 g
Usturoi (catei)
2 buc
Unt
30 g
Ulei de masline
80 ml
Sare
1 lingura
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Patrunjel verde tocat
3 linguri
pentru decor, optional

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se taie in felii subtiri si mari, de aproximativ 8mm - 1cm grosime.

Presarati peste aceste fileuri de pui un pic de sare si piper negru macinat.

2

Incalziti bine intr-o tigaie untul impreuna cu uleiul de masline.

3

Puneti carne si la foc iute rumeniti pieptul de pui pe ambele parti.

4

Cand sunt gata, inchideti focul, scoateti fileurile din tigaie, le puneti pe o farfurie si eventual acoperiti putin cu folie sa se pastreze calde.

5

Acum fierbeti repede pastele, conform instructiunilor de pe cutie.

6

La final, luati intr-o cana aproximativ 300-400ml din apa fierbinte in care au fiert pastele.

S-ar putea sa aveti nevoie de ea la final, cand pregatiti sosul.

7

Scurgeti pastele de restul apei si lasati putin la o parte.

8

Puneti din nou pe foc tigaia in care ati rumenit pieptul de pui, cu tot cu uleiul ramas de atunci.

Adaugati aici cateii de usturoi tocati marunt si lasati sa se caleasca 1 minut.

9

Apoi turnati smantana dulce lichida, adaugati si parmezanul ras, amestecati.

10

Cand incepe sa fiarba si devine mai dens, sosul Alfredo este gata.

Gustati din el si potriviti de sare daca este nevoie.

11

Adaugati pastele fierte mai inainte.

12

Amestecati bine, si daca vreti sa fie pastele mai cremoase, turnati cate putina apa pastrata din pastele fierte pana obtineti consistenta dorita.

13

Noi le preferam cremoase, dar sa nu fie cu prea mult sos, aproximativ consistenta pe care o vedeti in poza.

14

Acum puneti repede portii de paste in farfurii, taiati pieptul de pui felii subtiri si il aranjati deasupra.

Nu uitati sa mai ornati cu parmezan si patrunjel, daca va place, oricum sunt fantastic de bune aceste paste Alfredo.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 portii
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !