Pizza cu sparanghel si sos pesto
A inceput sezonul de sparanghel si in gradina noastra, am facut deja o tura de omleta cu el si niste pui cu sparanghelul sotat, pe care vi l-am aratat anul trecut. La cat de mari amatori de pizza suntem era inevitabil sa incercam si o varianta de pizza cu sparanghel.
Bineinteles in aceasta reteta de pizza vedeta este sparanghelul, dar sosul Pesto verde adauga o aroma foarte fina si completeaza perfect gustul lui. Optional puteti adauga deasupra si niste sunca taiata fin, eu am pus prosciutto cotto pentru ca ne place mult. Dar puteti lasa pizza si asa simpla, doar cu sparanghel si pesto.
Ne-a placut mult reteta, cu siguranta voi mai repeta pizza cu sparanghel si pesto cat mai tine sezonul, chiar si Sofia mi-a declarat ca a devenit pizza ei preferata de acum incolo.
Ingrediente
●
Aluat de pizza
2 buc
in pasi gasiti link spre reteta
●
Sos pesto
4 linguri
in pasi gasiti link spre reteta
●
Sparanghel
15 buc
aproximativ o legatura mai mare
●
Prosciutto cotto
6 buc
felii, sau alta sunca preferati, dar puteti sa omiteti complet si sa lasati reteta doar cu sparanghel
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati aluatul de pizza conform retetei preferate. In conditiile cuptorului clasic electric eu folosesc de obicei aluatul meu clasic de pizza - dati click pe link pentru reteta.
Lasati bilele de aluat putin sa se odihneasca, eventual unse cu putin ulei de masline sa nu formeze pojghita uscata deasupra.
Pas 3
Spalati bine sparanghelul si verificati toate capetele sa nu fie lemnoase, le rupeti usor de unde vor ele, sa nu opuna rezistenta fibrele din el.
Apoi tijele mai groase le puteti curata de coaja in capat, la mine fiind sparanghel proaspat cules de gradina nu a fost cazul, fiindca era foarte fraged.
Pas 4
Acum intindeti aluatul de pizza cu mainile sau cu un facalet, il puneti intr-o tava de pizza sau direct pe o hartie de copt.
De ceva timp eu nu mai folosesc tavi de pizza, coc pe hartie de copt pe care o manevrez ca in reteta de pizza a lui Gennaro.
Pas 5
Ungeti blatul de pizza cu 2 linguri de sos pesto.
Pas 6
Distribuiti mozzarella rasa sau bucatele pe toata suprafata.
Pas 7
Apoi adaugati deasupra bucati de sparanghel taiat tije mai mici.
Pas 8
Sau puteti aranja tije intregi.
Pas 9
Optional puteti pune peste sparanghel si niste sunca taiata fina, aici a fost prosciutto cotto.
Pas 10
Coaceti pizza in cuptorul preincalzit la 200 de grade C sau 250 de grade C (aici numai daca o coaceti pe vatra improvizata din tava de cuptor intoarsa, vedeti reteta de pizza lui Gennaro), pana se rumeneste uniform.
Pas 11
Savurati pizza cu sparanghel cat este calda bine, chiar e delicioasa si deosebita.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 buc
Dificultate:
usor
Data publicarii: