Sos Pesto Genovese
Am ajuns si eu sa adun intr-un final ingredientele pentru acest sos clasic "pesto alla genovese" si sunt atat de impresionata de el ca deja am facut a 2-a tura.
Semintele de pin le-am luat de la Carrefour si de la EVI, busuioc mult si proaspat am gasit in piata, parmesanul chiar nu mai este o problema - asa ca se poate :)
Este foarte aromat, fin si gustos - acum cu sezonul rosiilor gustoase sigur o sa-l puteti folosi la maxim. Il am in frigider si oricand mi-e pofta pun cate putin pe: paine, paste, rosii, branza, etc.
Ingrediente
●
Busuioc
50 g
busuioc proaspat - 5-6 fire
●
Seminte de pin
2 linguri
●
Ulei de masline extravirgin
100 ml
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti toate ingredientele intr-un robot/blender.
Sarea o lasati la urma, pentru ca parmesanul este sarat, aveti grija.
Pas 2
Blendati bine, pana devine o pasta omogena si fina.
Pas 3
Potriviti de sare si puteti sa mai adaugati ulei, daca il vreti mai gros sau subtire.
Pas 4
L-am folosit la Salata Caprese, urmeaza si reteta.
Pas 5
O variatie de Caprese cu rosii cherry si mozarella bilutze.
Pas 6
Si paste cu sos pesto - delicioase rau de tot...
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
(10-12 portii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)