Za'tar

Za'tar

Un condiment foarte bun și aromat, l-am remarcat din prima și tot aștepta în lista de rețete. O să mai pun rețete cu za'tar - pulpe, pizza, etc să vedeți cât de bun este și cum îl folosiți. În general asezonez cu el carnea de pui, pizza, pâinea, etc.

Recomand la final să râșniți toate condimentele împreună cu susanul, iese mult mai bun și aromat, se distribuie uniform aroma de susan prăjit în toată compoziția.

Ingrediente

Susan
40 g
   
Oregano
2 lingurite
   
Maghiran uscat
2 lingurite
   
Cimbru uscat
2 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   
Boia de ardei roșu dulce
2 lingurite
   
Coajă de lămâie
1 buc
coajă rasă de la 1 lămâie

Pași de urmat

Pas 1

Încălziți o tigaie și puneți în ea susanul la copt - fără ulei.

Za'tar - Pas 1
Pas 2

Amestecați cu o lingură periodic până începe să se rumenească ușor. Aveți grijă să nu-l prăjiți prea mult pentru că devine amar. Luați de pe foc și lăsați puțin să se răcorească.

Za'tar - Pas 2
Pas 3

Radeți coaja de pe o lămâie.

Za'tar - Pas 3
Pas 4

Puneți toate ierburile într-un bol, amestecați. Aici am greșit eu puțin, mai trebuia să le dau prin râșniță să le fac pudră fină, dar oricum le puteți mixa mai târziu în blender împreună cu susanul.

Za'tar - Pas 4
Pas 5

Adăugați susanul dat și el prin râșniță, dar foarte puțin atât cât să se spargă boabele și să lase aroma (aici amatorii de susan să știți că miroase super bine, aș fi stat cu nasul în el :).

Apoi adăugați coaja de lămâie rasă, amestecați bine.

Za'tar - Pas 5
Pas 6

Condimentul este foarte bun, ingrediente care mai greu le combini cu ceva, fără a ști bine combinațiile - aici dau o aromă per total foarte bună și îl folosiți la ce vă place fără mare artă culinară.

Poftă Bună!

Za'tar - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 pahar
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

AndraandaAndraanda766
Andraanda Andraanda (AndraandaAndraanda766) 27 Aug 2017, 17:27

Zatarul merge foarte bine presarat peste crema de branza din lapte de vaca, onctuoasa si paine prajita. Sa incerci! Plus ca aspectul e deosebit!

lena
Elena (lena) Andraanda Andraanda (AndraandaAndraanda766) 29 Aug 2017, 07:04

Neaparat, faina idee, multumesc!

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 19 Dec 2011, 15:46

Asa cum am promis am incercat si eu aceasta combinatie de condimente!

Este un gust foarte interesant si eu l'am folosit chiar si pentru a condimenta salata de castraveti sau branza proaspata de vaci, care nu prea are nu stiu ce gust singura!

Multumesc Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 13 Dec 2011, 18:16

In seara asta il pregatesc si maine incerc reteta ta de pulpe cu Za'tar!

Nota mea pentru rețetă:
stiuca
stiuca 22 Nov 2011, 18:34

Sigur la metro gasesti,daca la alte mag ,nu gasesti dar este peste tot

Kamessytta
Kamessytta 22 Nov 2011, 12:45

Si eu vreau sa-l fac dar nu stiu daca gasesc aici maghiran....o sa caut ca suna foarte bine reteta...

Stepa A.D.
Stepa A.D. 28 Feb 2011, 17:02

Mi-a placut foarte mult acest condiment, l-am incercat cu pui, dupa receta din "Mancaruri", s-a primit foarte delicios!

Ellena
Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 16:16

un condiment f.natural Lena!e simplu de facut,dar nu schimba gustul condimetului coaja de lamaie?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Elena (Ellena) 28 Jan 2011, 16:38

Este bine cu coaja de lamaie, susanul drege si leaga toate ingredientele

flori17
flori17 26 Jan 2011, 15:43

Foarte atragatoare ideea. O intrebare: amestecul rezultat se poate pastra mai mult timp, eventual la frigider? Multumesc pentru sugestii, am recomandat site-ul si altor prietene cu multa experienta.

Salutari tuturor.

lena
Elena (lena) flori17 26 Jan 2011, 23:00

Da, sigur merge pastrat si mai multe zile - sau intr-un recipient aerisit bine, sa se mai usuce coaja de lamaie - sau la frigider.

stiuca
stiuca 24 Jan 2011, 21:42

Dupa toate cele pe care le contine nu are voie sa nu fie ok .

olteanu
daniela olteanu (olteanu) 24 Jan 2011, 21:16

Buna.E super tentanta reteta ta o sa incerc sigur.Si eu am obiceiul mereu sa amestec tot felul de condimente ideea e sa stii cum sa combini .

Arată toate comentariile