Rosii murate (varianta rapida) Reteta VIDEO
Aceasta reteta am descoperit-o din cauza unei mari pofte de rosii murate, chiar acum, in sezon plin de rosii proaspete. Nu aveam rabdare sa astept pana in toamna cand se fac muraturile, asa ca am stat bine pe net pana am dat peste aceasta reteta ingenioasa.
Rosiile astfel murate se fac in 5 zile si sunt chiar murate, aromate si absolut delicioase - cantitatile in reteta le dau exacte doar pt saramura, dar si cantitatea acesteia o calculati in functie de cantitate de rosii si vasul in care le murati. Acesta poate fi un borcan de 5l ca la mine, sau o casoleta/cratita cu capac - obligatoriu sa va incapa in frigider.
Foarte important este sa folositi la muraturi apa cat mai curata, fara clor si impuritati. Eu am continuat sa ma bucur de apa curata filtrata cu cana Brita, de la Kitchenshop - de data asta pentru muraturile cat mai bune.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Rosii
2 kg
alegeti rosii nu foarte coapte, sa fie ceva mai tari si mai mici
●
Frunze de telina
2 legaturi
●
Usturoi
2 buc
2-3 capatani
●
Sare pentru muraturi
2 linguri
2 linguri rase
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se spala bine frunzele de telina si mararul.
Se aranjeaza un prim strat in vasul in care veti mura rosiile, la mine un borcan de 5 litri.
Pas 2
Rosiile se spala, usturoiul il curatatti.
La fiecare rosie cu un cutit scoateti cotorul si in el puneti cate un catel sau jumate de usturoi.
Pas 3
Pe parcurs cum le umpleti le aranjati in borcan - un strat de rosii + unul de telina cu marar.
Pas 4
Asa continuati pana umpleti borcanul, ultimul strat sa fie de verdeata.
Pas 5
Pentru borcanul de 5 litri am facut 3 litri de saramura - deci am fiert 3 litri de apa cu 6 linguri rase de sare neiodata.
Apa recomand sa folositi curata, filtrata si fara clor. Eu am folosit cana Brita pentru a filtra apa de la robinet si sa obtin o apa cat mai curata si buna la muraturi.
Toata gama de cani Brita o gasiti pe site-ul Kitchenshop.
Pas 6
Se toarna saramura fierbinte in borcan.
Pas 7
Se pune capac, dar nu inchis ermetic, si lasati la temperatura camerei 5 zile sa fermenteze.
Cand mai treceti pe langa borcan il mai agitati usor - o data pe zi este suficient, dar nu obligatoriu.
Pas 8
Cam peste 2 zile se schimba culoarea putin la verdeata si incepe sa fie mai tulbure apa.
Pas 9
In a 4-a zi a trebuit sa pun o farfurie sub borcan - a inceput sa fermenteze mai activ si iesea saramura din borcan.
Daca este mai cald in bucataria dvs, va recomand sa gustati o rosie in ziua 4 - s-ar putea sa fie gata mai repede.
Pas 10
La mine au fost gata in ziua a 5-a si in bucatarie nu este f.cald.
Inainte de servire le puneti la rece 5-6 ore(acolo le si pastrati in continuare pana se termina).
Si gata, savurati niste rosii murate adevarate, aromate si rapide.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 borcan)
Timp de preparare:
360 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)