Curry de naut

Curry de naut

Una din cele mai bune mancaruri de naut - dupa prima gustare am zis ca va fi si una din cele mai folosite garnituri la noi in familie. Desi am mancat foarte bine la masa principala, chiar si dupa aia imi statea gandul la mancarica asta, abia asteptam sa mai mananc din ea :)

Cu ocazia asta am inceput sa fierb naut in cantitati mai mari, pentru a-l avea oricand la indemana pentru acest curry.

Daca nu aveti toate mirodeniile, improvizati, puneti ceva usturoi in loc de curry si oricum va fi cea mai tare mancare/garnitura de naut.

Ingrediente

Naut fiert
700 g
Ceapa alba
1 buc
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Mustar boabe
1 lingurita
optional
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
optional
Praf de curry
1 lingurita
+ coriandru macinat, garam-masala, chimen - toate cate un varf de lingurita
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
sau putin chilli uscat - daca vreti si picant
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura - sau 1 lingurita de patrunjel uscat
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Puneti uleiul la incins in tigaie si adaugati semintele de mustar - puteti sa faceti si fara ele.

Curry de naut - Pas 1
Pas 2

Acoperiti cu capac sau sita de tigaie, semintele de mustar vor sari ca floricele de porumb.

Curry de naut - Pas 2
Pas 3

Cand nu mai sar, faceti focul mai mic si adaugati ceapa taiata cubulete.

Amestecati si lasati putin sa se rumeneasca - se face f.repede, uleiul fiind incins bine.

Curry de naut - Pas 3
Pas 4

Adaugati rosiile cubulete, restul de mirodenii, amestecati si lasati cam 5 minute sa fiarba toate impreuna.

Curry de naut - Pas 4
Pas 5

Acum adaugati si nautul fiert, amestecati si lasati sa fiarba bine 5 minute.

Curry de naut - Pas 5
Pas 6

Potriviti de sare si adaugati patrunjelul tocat - aici am pus din acela uscat.

Serviti ca o mancare sau ca garnitura la orice va place - este o mancare foarte aromata si gustoasa.

Pofta Buna!

Curry de naut - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 13 Apr 2013, 10:40

Salut Lena. Stiu ca poate nu aici trebuia sa scriu, dar poti posta o reteta cu urzici, ca acum e vremea lor, si tare imi doresc o reteta buna. Multumesc anticipat.

O admiratoare de a ta.

P.S. reteta cu naut o incerc numaidecat, mai ales ca am gasit si o reteta libaneza la fel tot cu naut...

lena
Elena (lena) 13 Apr 2013, 10:45

Salut Valentine, eu nu am fost obisnuita sa mananc urzici, la noi acasa nu se gateau - si acum nu prea ma pot obisnui cu gustul lor. Daca se schimba ceva intre timp, neaparat voi pune reteta si pe site.

Te pup

Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 16 Apr 2013, 08:41

multumesc, astept intre timp :)

luciana1
luciana1 02 Jul 2013, 19:38

o buna mincarica cu urzici o stiu de la mama soacra,cam doua kg de urzici tinerele se spala in patru cinci ape, apoi se toarna intro  cratita cu apa clocotita,de cum a dat in clocot urzica se strecoara in alta cratita cu apa curata si o lasam sa fiarba cam zece minute, apoi se da prin masina de tocat, sau blender,intro tigae calim patru cepe,si patru catei de usturoi,turnam urzicile si le prajim nitel.Intro cana mestec o lingurita cu sare,piper negru dupa gust,doua linguri mari cu faina si cam o cana plina cu apa,toata cana se toarna in tigae peste urzici,apoi chind e gata turnam urzicile in farfurii si dupa ce sau racit,le taem rombi ca la racituri, se maninca cald sau rece cu mamaliga....tot asa chind facem un bors cu fasole de post punem (cu chit mai mult cu atit mai bun)inspre sfursit urzicile taiate marunt,si lasam sa fiarba cam zece minute, e foarte foarte bun.

sergio koch
sergio koch 25 Feb 2014, 10:44

urzicile se taie,cat mai grob...sa nu le piara gustul.....si-i mai puneti ceva smantana(fara faina),(imi ploua-n gura deja.)...... usturoiul(pisat) se pune la urma...sa-i de-a gust

timotei
timotei 24 Jun 2015, 06:25

Lena pot sa fac acesta mincare si cu linte? Ca mi sa parut cai din linte si am cumparat un borcan cu linte. Asa mi se pare buna ca am zis sa o incerc ca nu am mincat niciodata nici linte nici naut.

lena
Elena (lena) timotei 24 Jun 2015, 20:43

Da, merge foarte bine si cu linte, cu mazare uscata, etc.

Ekaterinka
Ekaterinka 12 Sep 2016, 21:42

Lena ma intrebam eu asa n-ar merge mincarea asta si cu mazare uscata?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Ekaterinka 12 Sep 2016, 21:44

Merge si inca f.bine :)