Curry de naut
Una din cele mai bune mancaruri de naut - dupa prima gustare am zis ca va fi si una din cele mai folosite garnituri la noi in familie. Desi am mancat foarte bine la masa principala, chiar si dupa aia imi statea gandul la mancarica asta, abia asteptam sa mai mananc din ea :)
Cu ocazia asta am inceput sa fierb naut in cantitati mai mari, pentru a-l avea oricand la indemana pentru acest curry.
Daca nu aveti toate mirodeniile, improvizati, puneti ceva usturoi in loc de curry si oricum va fi cea mai tare mancare/garnitura de naut.
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Mustar boabe
1 lingurita
optional
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
●
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
optional
●
Praf de curry
1 lingurita
+ coriandru macinat, garam-masala, chimen - toate cate un varf de lingurita
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
sau putin chilli uscat - daca vreti si picant
●
Patrunjel verde
1 buc
adica 1 legatura - sau 1 lingurita de patrunjel uscat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneti uleiul la incins in tigaie si adaugati semintele de mustar - puteti sa faceti si fara ele.
Pas 2
Acoperiti cu capac sau sita de tigaie, semintele de mustar vor sari ca floricele de porumb.
Pas 3
Cand nu mai sar, faceti focul mai mic si adaugati ceapa taiata cubulete.
Amestecati si lasati putin sa se rumeneasca - se face f.repede, uleiul fiind incins bine.
Pas 4
Adaugati rosiile cubulete, restul de mirodenii, amestecati si lasati cam 5 minute sa fiarba toate impreuna.
Pas 5
Acum adaugati si nautul fiert, amestecati si lasati sa fiarba bine 5 minute.
Pas 6
Potriviti de sare si adaugati patrunjelul tocat - aici am pus din acela uscat.
Serviti ca o mancare sau ca garnitura la orice va place - este o mancare foarte aromata si gustoasa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(4-5 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: