Curry de năut
Una din cele mai bune mâncăruri de năut - după prima gustare am zis că va fi și una din cele mai folosite garnituri la noi în familie. Deși am mâncat foarte bine la masa principală, chiar și după aia îmi stătea gândul la mâncărica asta, abia așteptam să mai mănânc din ea :)
Cu ocazia asta am început să fierb năut în cantități mai mari, pentru a-l avea oricând la îndemână pentru acest curry.
Dacă nu aveți toate mirodeniile, improvizați, puneți ceva usturoi în loc de curry și oricum va fi cea mai tare mâncare/garnitură de năut.
Ingrediente
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
●
Mustar boabe
1 lingurita
opțional
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
●
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
opțional
●
Praf de curry
1 lingurita
+ coriandru măcinat, garam-masala, chimen - toate câte un vârf de linguriță
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
sau puțin chilli uscat - dacă vreți și picant
●
Patrunjel verde
1 buc
adică 1 legătură - sau 1 linguriță de pătrunjel uscat
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneți uleiul la încins în tigaie și adăugați semințele de muștar - puteți să faceți și fără ele.
Pas 2
Acoperiți cu capac sau sită de tigaie, semințele de muștar vor sări ca floricelele de porumb.
Pas 3
Când nu mai sar, faceți focul mai mic și adăugați ceapa tăiată cubulețe.
Amestecați și lăsați puțin să se rumenească - se face foarte repede, uleiul fiind încins bine.
Pas 4
Adăugați roșiile cubulețe, restul de mirodenii, amestecați și lăsați cam 5 minute să fiarbă toate împreună.
Pas 5
Acum adăugați și năutul fiert, amestecați și lăsați să fiarbă bine 5 minute.
Pas 6
Potriviți de sare și adăugați pătrunjelul tocat - aici am pus din acela uscat.
Serviți ca o mâncare sau ca garnitură la orice vă place - este o mâncare foarte aromată și gustoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: