Curry de năut

Curry de năut

Una din cele mai bune mâncăruri de năut - după prima gustare am zis că va fi și una din cele mai folosite garnituri la noi în familie. Deși am mâncat foarte bine la masa principală, chiar și după aia îmi stătea gândul la mâncărica asta, abia așteptam să mai mănânc din ea :)

Cu ocazia asta am început să fierb năut în cantități mai mari, pentru a-l avea oricând la îndemână pentru acest curry.

Dacă nu aveți toate mirodeniile, improvizați, puneți ceva usturoi în loc de curry și oricum va fi cea mai tare mâncare/garnitură de năut.

Ingrediente

Naut fiert
700 g
   
Ceapa alba
1 buc
   
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
   
Mustar boabe
1 lingurita
opțional
Rosii cubulete din conserva de 300g
1 buc
   
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
opțional
Praf de curry
1 lingurita
+ coriandru măcinat, garam-masala, chimen - toate câte un vârf de linguriță
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
sau puțin chilli uscat - dacă vreți și picant
Patrunjel verde
1 buc
adică 1 legătură - sau 1 linguriță de pătrunjel uscat
Sare
1 lingurita
   

Pasi de urmat

Pas 1

Puneți uleiul la încins în tigaie și adăugați semințele de muștar - puteți să faceți și fără ele.

Curry de năut - Pas 1
Pas 2

Acoperiți cu capac sau sită de tigaie, semințele de muștar vor sări ca floricelele de porumb.

Curry de năut - Pas 2
Pas 3

Când nu mai sar, faceți focul mai mic și adăugați ceapa tăiată cubulețe.

Amestecați și lăsați puțin să se rumenească - se face foarte repede, uleiul fiind încins bine.

Curry de năut - Pas 3
Pas 4

Adăugați roșiile cubulețe, restul de mirodenii, amestecați și lăsați cam 5 minute să fiarbă toate împreună.

Curry de năut - Pas 4
Pas 5

Acum adăugați și năutul fiert, amestecați și lăsați să fiarbă bine 5 minute.

Curry de năut - Pas 5
Pas 6

Potriviți de sare și adăugați pătrunjelul tocat - aici am pus din acela uscat.

Serviți ca o mâncare sau ca garnitură la orice vă place - este o mâncare foarte aromată și gustoasă.

Poftă Bună!

Curry de năut - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 13 Apr 2013, 10:40

Salut Lena. Stiu ca poate nu aici trebuia sa scriu, dar poti posta o reteta cu urzici, ca acum e vremea lor, si tare imi doresc o reteta buna. Multumesc anticipat.

O admiratoare de a ta.

P.S. reteta cu naut o incerc numaidecat, mai ales ca am gasit si o reteta libaneza la fel tot cu naut...

lena
Elena (lena) 13 Apr 2013, 10:45

Salut Valentine, eu nu am fost obisnuita sa mananc urzici, la noi acasa nu se gateau - si acum nu prea ma pot obisnui cu gustul lor. Daca se schimba ceva intre timp, neaparat voi pune reteta si pe site.

Te pup

Valentine
Valentina Botezatu (Valentine) 16 Apr 2013, 08:41

multumesc, astept intre timp :)

luciana1
luciana1 02 Jul 2013, 19:38

o buna mincarica cu urzici o stiu de la mama soacra,cam doua kg de urzici tinerele se spala in patru cinci ape, apoi se toarna intro  cratita cu apa clocotita,de cum a dat in clocot urzica se strecoara in alta cratita cu apa curata si o lasam sa fiarba cam zece minute, apoi se da prin masina de tocat, sau blender,intro tigae calim patru cepe,si patru catei de usturoi,turnam urzicile si le prajim nitel.Intro cana mestec o lingurita cu sare,piper negru dupa gust,doua linguri mari cu faina si cam o cana plina cu apa,toata cana se toarna in tigae peste urzici,apoi chind e gata turnam urzicile in farfurii si dupa ce sau racit,le taem rombi ca la racituri, se maninca cald sau rece cu mamaliga....tot asa chind facem un bors cu fasole de post punem (cu chit mai mult cu atit mai bun)inspre sfursit urzicile taiate marunt,si lasam sa fiarba cam zece minute, e foarte foarte bun.

sergio koch
sergio koch 25 Feb 2014, 10:44

urzicile se taie,cat mai grob...sa nu le piara gustul.....si-i mai puneti ceva smantana(fara faina),(imi ploua-n gura deja.)...... usturoiul(pisat) se pune la urma...sa-i de-a gust

timotei
timotei 24 Jun 2015, 06:25

Lena pot sa fac acesta mincare si cu linte? Ca mi sa parut cai din linte si am cumparat un borcan cu linte. Asa mi se pare buna ca am zis sa o incerc ca nu am mincat niciodata nici linte nici naut.

lena
Elena (lena) timotei 24 Jun 2015, 20:43

Da, merge foarte bine si cu linte, cu mazare uscata, etc.

Ekaterinka
Ekaterinka 12 Sep 2016, 21:42

Lena ma intrebam eu asa n-ar merge mincarea asta si cu mazare uscata?

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Ekaterinka 12 Sep 2016, 21:44

Merge si inca f.bine :)