Mini-pateuri cu brânză telemea

Mini-pateuri cu brânză telemea

Vă spuneam eu că demult nu mai cumpăr foietaj din comerț de când am descoperit rețeta foietajului de casă rapid. Îmi place să-l fac din timp și să mai păstrez 1-2 porții în congelator, iar atunci când sunt grăbită și am nevoie de niște aperitive deosebite dar și simple fac repede pate-uri de casă cu telemea, sau cu carne tocată ca în rețeta de aici.

De cele mai multe ori prefer pateurile cu telemea pentru că sunt cel mai simplu de preparat, cele mai iubite de copii, nu conțin ouă, iar dacă mergeți la un picnic nu trebuie neapărat păstrate la frigider. Sunt la fel de bune calde sau reci, puteți adăuga și niște ceapă verde sau mărar, dacă preferați, sau schimbați cu altă umplutură care vă place, este mai densă și nu va curge la copt - varză, cartofi, carne tocată, ciuperci sotate, etc.

Sunt minunate pentru pachețele de școală, servici, aperitive de servit, gustare de drum, etc. Bineînțeles că puteți înlocui aluatul de casă cu foietaj din comerț, dar eu nu recomand...

Semipreparate

Ingrediente

Aluat foietaj
500 g
vedeți mai jos rețeta mea sau cumpărați din comerț
Telemea
400 g
   
Ouă
1 buc
   
Mac/susan
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Preparați aluatul de foietaj după rețeta de aici.

Puteți să-l faceți din timp și păstrați la frigider până în 5-6 zile sau la congelator și câteva luni, dar înainte de a lucra cu el, îl decongelați peste noapte la frigider.

Mini-pateuri cu brânză telemea - Pas 1
Pas 2

Apoi, ajutându-vă cu puțină făină îl întindeți cu făcălețul într-o foaie mare, cam de 3-4mm grosime.

Tăiați foia în 3-4 benzi de 8-10cm lățime și puneți pe fiecare brânză telemea sfărâmată cu mâinile bucăți mai medii.

Mini-pateuri cu brânză telemea - Pas 2
Pas 3

Rulați  atent fiecare bandă.

Mini-pateuri cu brânză telemea - Pas 3
Pas 4

Ușor le presați cu mâinile, apoi tăiați bucăți de 2-3cm lățime.

Mini-pateuri cu brânză telemea - Pas 4
Pas 5

Așezați pate-urile astfel formate într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Ungeți deasupra cu ou bătut și opțional puteți presăra susan sau mac.

Mini-pateuri cu brânză telemea - Pas 5
Pas 6

Le coaceți timp de 25-30 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până se rumenesc frumos pe toate părțile.

După cuptor lăsați puțin să se răcească, apoi serviți cu mare poftă, sunt fantastic de bune!

Poftă Bună!

Mini-pateuri cu brânză telemea - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 tăvi de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 300 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!