Vă spuneam eu că demult nu mai cumpăr foietaj din comerț de când am descoperit rețeta foietajului de casă rapid. Îmi place să-l fac din timp și să mai păstrez 1-2 porții în congelator, iar atunci când sunt grăbită și am nevoie de niște aperitive deosebite dar și simple fac repede pate-uri de casă cu telemea, sau cu carne tocată ca în rețeta de aici.
De cele mai multe ori prefer pateurile cu telemea pentru că sunt cel mai simplu de preparat, cele mai iubite de copii, nu conțin ouă, iar dacă mergeți la un picnic nu trebuie neapărat păstrate la frigider. Sunt la fel de bune calde sau reci, puteți adăuga și niște ceapă verde sau mărar, dacă preferați, sau schimbați cu altă umplutură care vă place, este mai densă și nu va curge la copt - varză, cartofi, carne tocată, ciuperci sotate, etc.
Sunt minunate pentru pachețele de școală, servici, aperitive de servit, gustare de drum, etc. Bineînțeles că puteți înlocui aluatul de casă cu foietaj din comerț, dar eu nu recomand...