Mini-pateuri cu branza telemea

Mini-pateuri cu branza telemea

Va spuneam eu ca demult nu mai cumpar foietaj din comert de cand am descoperit reteta foietajului de casa rapid. Imi place sa-l fac din timp si sa mai pastrez 1-2 portii in congelator, iar atunci cand sunt grabita si am nevoie de niste aperitive deosebite dar si simple fac repede pate-uri de casa cu telemea, sau cu carne tocata ca in reteta de aici.

De cele mai multe ori prefer pateurile cu telemea pentru ca sunt cel mai simplu de preparat, cele mai iubite de copii, nu contin oua, iar daca mergeti la un picnic nu trebuie neaparat pastrate la frigider. Sunt la fel de bune calde sau reci, puteti adauga si niste ceapa verde sau marar, daca preferati, sau schimbati cu alta umplutura care va place, este mai densa si nu va curge la copt - varza, cartofi, carne tocata, ciuperci sotate, etc.

Sunt minunate pentru pachetele de scoala, servici, aperitive de servit, gustare de drum, etc. Bineinteles ca puteti inlocui aluatul de casa cu foietaj din comert, dar eu nu recomand...

Semipreparate

Ingrediente

Aluat foietaj
500 g
vedeti mai jos reteta mea sau cumparati din comert
Telemea
400 g
Oua
1 buc
Mac/susan
2 linguri

Pasi de urmat

1

Preparati aluatul de foietaj dupa reteta de aici.

Puteti sa-l faceti din timp si pastrati la frigider pana in 5-6 zile sau la congelator si cateva luni, dar inainte de a lucra cu el, il decongelati peste noapte la frigider.

2

Apoi, ajutandu-va cu putina faina il intindeti cu facaletul intr-o foaie mare, cam de 3-4mm grosime.

Taiati foia in 3-4 benzi de 8-10cm latime si puneti pe fiecare branza telemea sfaramata cu mainile bucati mai medii.

3

Rulati  atent fiecare banda.

4

Usor le presati cu mainile, apoi taiati bucati de 2-3cm latime.

5

Asezati pate-urile astfel formate intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt.

Ungeti deasupra cu ou batut si optional puteti presara susan sau mac.

6

Le coaceti timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Dupa cuptor lasati putin sa se raceasca, apoi serviti cu mare pofta, sunt fantastic de bune!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (2 tavi de cuptor)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 300 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !