Ingrediente
●
Ceafă de porc
1.5 kg
o bucată întreagă/feliată de ceafă, sau orice altă carne de porc preferați
●
Piper negru măcinat
1 lingurita
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingura
sau usturoi pisat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dacă aveți bucata de carne întreagă, mai întâi o tăiați în felii de aproximativ 1-1.5 cm grosime.
Pas 2
Apoi fiecare felie se asezonează pe ambele părți cu sare, piper măcinat, usturoi uscat sau pisat.
După care se unge cu puțin ulei, la fel pe fiecare parte.
Pas 3
Curațați și spălați ceapa, apoi tăiați felii subțiri.
Pas 4
O distribuiți pe toată suprafața într-o tavă de cuptor clasică.
Pas 5
Aranjați bucățile de carne peste ceapă.
Pas 6
Într-un bol mic amestecați 5 linguri de sos de soia cu 1 lingură oțet de mere.
Pas 7
Ungeți cu această compoziție bucățile de carne.
Pas 8
Untul se taie felii subțiri și se pune câte una pe fiecare bucată de carne.
Pas 9
Acoperiți tava cu folie de copt sau folie de aluminiu și puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 1 oră.
Pas 10
După acest timp scoateți folia, ungeți fiecare bucată de carne cu zeama din tavă și puneți totul înapoi în cuptor.
Dacă aveți opțiune de ventilație la cuptor, acum ar fi un moment potrivit să o porniți.
Pas 11
În continuare va trebui să urmăriți până când toate feliile de carne se rumenesc frumos, dar și apa din tavă se evaporă complet. În funcție de puterea cuptorului acest proces poate dura între 25-30 de minute, sau puțin mai mult.
Între timp continuați să ungeți periodic bucățile de carne cu sosul și grăsimea din tavă, eventual chiar le puteți întoarce pe cealaltă parte, să se rumenească uniform.
Pas 12
Aici carnea este aproape gata.
Pas 13
Peste încă 5-10 minute o scoatem din cuptor, ungem puțin cu sosul din tavă și lăsăm 5 minute să se potolească.
Pas 14
Serviți friptura de porc cu ceapă cu orice garnitură preferați, noi am avut o salată de legume și verdețuri.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(o ceafă întreagă feliată)
Timp de preparare:
70 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: