Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
500 g
eu am pus carne de vitel
●
Mazare verde congelata
1 kg
●
Pasta de tomate
1 lingura
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
puneti dupa gust
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spala si se taie bucati medii, cubulete cam de 1.5cm.
Intr-o cratita sau tuci incingeti uleiul, adaugati carnea si o caliti pana se rumeneste usor.
Pas 2
Apoi se adauga ceapa si morcovul taiate cubulete. Amestecati si caliti inca 5 minute.
Pas 3
Adaugati pasta de tomate, amestecati si mai lasati 2 minute.
Pas 4
Acum merge mazare congelata, o lasati vreo 5-6 minute la foc mic sa se decongeleze (adaugati putina apa sa fiarba acolo si se va decongela mai repede).
Pas 5
Cand s-a decongelat complet, adaugati apa cat sa acopere toata mancarea, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati atat timp cat sa fie gata carnea. Eu o las minim o ora indiferent de ce fel de carne pun, va avea un gust mai bun si mai complet.
Pas 6
Dupa ce s-a facut carnea si a fiert bine mazarea, adaugati sare, piper si boia de ardei dulce/iute dupa gust.
Stiu ca multi aveti tendinta sa puneti multe mirodenii, dar aveti grija sa nu exagerati - puneti maixim 2-3 arome.
Pas 7
Optional, daca vreti o consistenta mai de sos la mancare puteti sa faceti un fel de amestec de faina cu apa si cu el veti avea un sos mai bun.
Deci, puneti 1 lingura de faina la 100ml de apa - amestecati bine cu un tel.
Pas 8
Adaugati acest amestec la mancare si amestecati bine. Observati ca imediat isi va schimba textura, devine putin mai gros sosul.
Eu pun acest amestec optional, daca fierbe mai mult, mazarea isi formeaza singura un sos bun si gros - daca vreti s-o ajutati, turnati putina faina cu apa.
Lasati mancarea sa fiarba si gata, stingeti focul.
Pas 9
Serviti mancarea calda, si daca carnea nu este grasa chiar si rece.
In varianta vegetariana si de post (sau ca o garnitura) omiteti pasul cu carne - deci caliti ceapa si morcovul si mai departe mergeti la fel.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(6-7 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (18 voturi)