Ingrediente
●
Carne de vita/manzat
500 g
eu am pus carne de vițel
●
Mazare verde congelata
1 kg
●
Pasta de tomate
1 lingura
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
●
Sare,piper
1 lingurita
puneți după gust
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se spală și se taie bucăți medii, cubulețe cam de 1.5cm.
Într-o cratiță sau tuci încălziți uleiul, adăugați carnea și o căliți până se rumenește ușor.
Pas 2
Apoi se adaugă ceapa și morcovul tăiate cubulețe. Amestecați și căliți încă 5 minute.
Pas 3
Adăugați pasta de tomate, amestecați și mai lăsați 2 minute.
Pas 4
Acum merge mazărea congelată, o lăsați vreo 5-6 minute la foc mic să se decongeleze (adăugați puțină apă să fiarbă acolo și se va decongela mai repede).
Pas 5
Când s-a decongelat complet, adăugați apă cât să acopere toată mâncarea, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați atât timp cât să fie gata carnea. Eu o las minim o oră indiferent de ce fel de carne pun, va avea un gust mai bun și mai complet.
Pas 6
După ce s-a făcut carnea și a fiert bine mazărea, adăugați sare, piper și boia de ardei dulce/iute după gust.
Știu că mulți aveți tendința să puneți multe mirodenii, dar aveți grijă să nu exagerați - puneți maxim 2-3 arome.
Pas 7
Opțional, dacă vreți o consistență mai de sos la mâncare puteți să faceți un fel de amestec de făină cu apă și cu el veți avea un sos mai bun.
Deci, puneți 1 lingură de făină la 100ml de apă - amestecați bine cu un tel.
Pas 8
Adăugați acest amestec la mâncare și amestecați bine. Observați că imediat își va schimba textura, devine puțin mai gros sosul.
Eu pun acest amestec opțional, dacă fierbe mai mult, mazărea își formează singură un sos bun și gros - dacă vreți s-o ajutați, turnați puțină făină cu apă.
Lăsați mâncarea să fiarbă și gata, stingeți focul.
Pas 9
Serviți mâncarea caldă, și dacă carnea nu este grasă chiar și rece.
În varianta vegetariană și de post (sau ca o garnitură) omiteți pasul cu carne - deci căliți ceapa și morcovul și mai departe mergeți la fel.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (18 voturi)