Varza calita cu carne si cartofi

Varza calita cu carne si cartofi

Asta-i reteta de varza calita pe care o fac de cativa ani, dupa multe incercari si variatii am ramas tot la aceasta si mi se pare perfecta.

Varza nu se face terci, se tine intreaga, dar in acelasi timp este moale si se topeste in gura. Optional puteti adauga cartofi, va asigur ca este o combinatie extraordinar de reusita - prima data am gustat-o in Ucraina la matusa mea si de atunci periodic fac.

Reteta a trecut testul la multi mofturosi, chiar si copii mofturosi :) Cartofii le fac sa incerce mancarea, dupa aia se apuca de varza, carne, si hopa... au mancat tot :)

Ingrediente

Carne de vitel
700 g
sau carne de pui, porc - orice preferati
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Ceapa alba
1 buc
Morcovi
1 buc
Varza alba
1 kg
Cartofi
500 g
optional
Pasta de tomate
2 linguri
Sare,piper
1 linguri
dupa gust si boia de ardei dulce/iute

Pasi de urmat

1

Intr-o tigaie mai adanca se incalzeste bine uleiul, adaugati carnea taiata cuburi mari.

2

Lasati sa se rumeneasca amestecand periodic.

Apoi adaugati ceapa si morcovii taiati rondele/cuburi.

3

Caliti 5 minute apoi adaugati pasta de rosii, amestecati si mai lasati 2-3 minute.

4

Varza se taie bucatele medii(nu-mi place s-o tai foarte marunt) si se adauga la compozitia din tigaie.

5

Amestecati periodic si lasati sa se calesca toate impreuna nu mai mult de 5 minute.

6

Treceti compozitia de varza si carne intr-o tava de cuptor mai adanca, adaugati cartofii taiati cuburi, sarea, piperul, eventual niste boia de ardei, amestecati.

7

Acoperiti tava cu capac sau folie de aluminiu si o puneti la cuptor preincalzit la 200 grade pentru aproximativ o ora.

8

Cam dupa jumate de ora scoateti tava din cuptor si cu spatula amestecati atent compozitia.

Daca aveti niste carne mai tare, o puteti lasa la cuptor si mai mult de o ora.

Gustati cartofii, carnea si daca sunt gata, scoateti folia si puteti lasa tava inca 10 minute la cuptor.

9

Este perfecta servita si ca atare sau cu o garnitura de legume/salata.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (7-8 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

lena
Elena (lena) 12 mai 2016, 09:14

Ekaterinka, mi-a face si mie mare placere :)

Stam in Bucuresti, ateliere nu am facut de mult timp dupa ce am nascut-o pe Maria. Acum suntem in discutii si incercam sa gasim o formula de ateliere comoda pt toti. Voi anunta pe site si newsletter imediat cum stabilim ceva concret.

Ekaterinka
Ekaterinka 07 mai 2016, 19:49

citind comentariile am inteles ca stai in Bucuresti si ca mai testetzi retete la atelier,vroiam sa intreb daca se poate participa la vreo intalnire de genu ca mi ar face mare placere sa cunosc un om dupa a carui retete gatesc de mai bine de doi ani.

Ekaterinka
Ekaterinka 07 mai 2016, 19:45

foarte bun!!

am gatit cred ca jumate din retele de pe site,toate au iesit extraordinare,am ramas sceptica la prajiturile de post mie nu mi ies de nicio culoare.in rest un mare multumesc pentru fiecare reteta care mi a incantat papilele gustative 

Nota mea pentru reteta:
Daniela B.
Daniela B. 21 oct 2015, 16:57

o lingura sare si piper avet in vedere amestecat impreuna o lingura mare, sau cite una de fiecare? Multumesc vreau sa o fac in seara asta si sper sa fie pe plac!

lena
Elena (lena) Daniela B. 21 oct 2015, 17:04

Am in vedere impreuna, ar fi cam mult sa puneti o lingura de piper in mancare :)

lena
Elena (lena) 09 mai 2015, 17:43

Ma bucura mult toate aprecierile, mai ales cele de acasa :). Sa aveti pofta buna!

Alivi
Alivi 09 mai 2015, 16:40

Cu cea mai mare placere gatesc varza cu cartofi dupa reteta dumneavoastra. Dupa ce am descoperit-o nu ma pot satura de cit de gustos iese. Si familiei mele ii place mult, mai ales baietelului meu de 2 anisori care nu maninca orice... Salutari si multumiri de la Chisinau de la familia Ursachi...

Nota mea pentru reteta:
Marisha
Marisha 06 apr 2015, 10:14

Cam cit se lasa la cuptor?

lena
Elena (lena) Marisha 06 apr 2015, 10:31

Am scris la pasul 7.

Marina Gondiu
Marina (Marina Gondiu) 19 feb 2015, 10:43

Am gatit si eu, cu siguranta este foarte gustos.....dar putem adauga si o frunza de dafin.

alinutza1
alinutza1 18 sep 2014, 17:42

chear va mltumesc mult ,am testat aceasta reteta si a esit super de gustoasa si a ramas totul intreg si frumos

Poza mea pentru reteta:
adeia
adeia 03 sep 2014, 18:22

SUPER RETETA!!!!FELICITARI!!am fost foarte incantata de ea.v-o recomand cu placere!!!

Arata toate comentariile