Cannelloni cu carne

Cannelloni cu carne

Este o reteta pentru cei care vor sa mai diversifice meniul. Se pregateste simplu si repede, in schimb aveti sansa sa va uimiti oaspetii cu ceva nou si gustos.

Semipreparate

600 g
Adica o portie, conform retetei.

Ingrediente

Apa
200 g
Pulpa de porc/vita
300 g
Carnea trebuie tocata, daca nu aveti tocator cumparati carnea gata tocata.
Ciuperci conservate
1 buc
Rosii
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
100 g
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia in functie de marimea tavei de cuptor si de cantitatea de umplutura.
Sare
1 lingurite
Puneti cate putin, in functie de preferinta sarati mai putin sau mai mult.
Piper negru
5 g
Adica un varf de cutit, sau mai mult daca va place mai iute.

Pasi de urmat

1

Se taie si se caleste ceapa in putin ulei.

Dupa ce se caleste ceapa se pun ciupercile scurse de apa si se mai lasa 10 min la foc mediu sa se patrunda bine.

Apoi se adauga carnea tocata, se amesteca continuu si se mai marunteste cu lingura ca sa nu se formeze bucati mari de carne tocata.

La urma se pun rosiile tocate marunt.

2

Se lasa sa fiarba la foc mic compozitia pana cand scade sucul de rosii.

Se pune sarea si piperul.

3

Compozitia se lasa sa se raceasca putin.

Apoi se pune casacavalul ras si se amesteca bine.

4

Astfel arata Cannalloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucati.

5

Se umple fiecare cannelloni cu compozitia de carne. Eu am incercat cu lingurita, pana la urma tot cu mana le-am umplut : ) si se aranjeaza intr-o tava de cuptor mai adanca.

6

Se toarna putina apa, aprox. o cana peste cannelloni.

 Apoi se prepara sosul  "Bechamel" conform retetei si se toarna deasupra la cannelloni din tava.

7

Se acopera tava cu un capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, luati folia la o parte - se rumeneste putin compozitia.

8

Asa arata compozitia dupa ce este scoasa din cuptor.

Se scot cu paleta din tava si se servesc dupa preferinta cu smantana sau iaurt.

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 36

CiofuDiana787
Ciofu Diana (CiofuDiana787) 03 apr 2020, 19:52

Buna ziua. Pastele se fierb sau se pun asa??

lena
Elena (lena) Ciofu Diana (CiofuDiana787) 03 apr 2020, 19:57

Nu se fierb, urmato exact pasii.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 mar 2020, 18:51

Am făcut rețeta,  doar ca nu am utilizat canneloni standard, dar macaroane gigante in forma de tuburi, pe care le-am montat in straturi si cu sos bechamel intre ele. S-a primit frumos si gustos 😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
E.M.A
E.M.A 09 dec 2016, 18:59

Bună seara!  Am și eu o întrebare,  ce cantitate de ciuperci ați pus la această rețetă?  La ingrediente este precizat doar 1 buc,  care probabil se referă la un borcan sau o conservă, dar fără a preciza gramajul. Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 09 dec 2016, 19:12

Da, este un borcan de 300g.

irachka
irachka 19 feb 2015, 12:31

Doamne cat am retrait eu cu aceasta reteta dar pina la urma a fost una cu succes, mersi Lena esti o minune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Natalii
Nata F (Natalii) 20 oct 2014, 20:36

Am facut si eu aceasta mincare o luna in urma-  a fost DELICIOASA SI LAUDATA !!!nota 10 !!! foarte gustos!!!

Lena, multumesc de retete minunate!!! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 22 mar 2014, 22:02

Buna. Aceste cannelloni seamana cu lasagne. Foarte bune.Am facut 16 buc, din care 2 cu spanac. Dar cele cu carne au fost mai apreciate. Sosul Bechamel, mi-a fost cam mult si nu l-am pus pe tot.Deasupra am adaugat si putin sos cu rosii cherry.Si eu am folosit spritzul de tort, si a mers f.bine si repede. Multumesc pentru reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 20 oct 2013, 21:53

oare ar merge bechamelul inlocuit cu sosul folosit la reteta de lasagna light?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Draculina969 21 oct 2013, 11:18

Cred ca ar merge.

Cori
Cori 15 ian 2012, 20:50

O delicatesa de paste, as spune eu. E ceva mai migaloasa treaba cu umplutul tuburilor dar merita. Nu am amestecat pana acum compozitia cu cascavalul ras, il puneam doar pe deasupra, dar mi-ai dat o idee buna. Merci. Nu stiu daca e bine, dar pe deasupra, in afara de sosul bechamel pun si niste sos de rosii. 

Poza mea pentru reteta:
ancutica2220
ancutica2220 12 ian 2012, 00:01

Cred ca o cutie de ciuperci de 400 g.

Nota mea pentru reteta:
reea
reea 03 dec 2010, 21:50

Buna Lena,

Am incercat si eu reteta insa ceva am gresit. Am luat paste de la Barilla si le-am oparit 4 minute (asa scrie pe cutie) dar pana sa le umplu am constat ca sunt prea moi si s-au rupt aproape toate. Spune-mi, te rog, tu ce paste folosesti? Le fierbi intai sau le pui asa?

Oricum astept verdictul familiei in scurt timp!!! Te pup!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) reea 03 dec 2010, 22:50

Eu am folosit de la alta firma DeCecco parca, vezi ca este poza la cutie in unul din pasi. Cred ca totusi nu trebuia sa le oparesti, sau le-ai tinut prea mult.  Altceva nu pot sa te ajut, din pacate

Arata toate comentariile