Semipreparate
●
600 g
Adica o portie, conform retetei.
Ingrediente
●
Pulpa de porc/vita
300 g
Carnea trebuie tocata, daca nu aveti tocator cumparati carnea gata tocata.
●
Ciuperci conservate
300 g
●
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia in functie de marimea tavei de cuptor si de cantitatea de umplutura.
●
Sare
1 lingurita
Puneti cate putin, in functie de preferinta sarati mai putin sau mai mult.
●
Piper negru
5 g
Adica un varf de cutit, sau mai mult daca va place mai iute.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se taie si se caleste ceapa in putin ulei.
Dupa ce se caleste ceapa se pun ciupercile scurse de apa si se mai lasa 10 min la foc mediu sa se patrunda bine.
Apoi se adauga carnea tocata, se amesteca continuu si se mai marunteste cu lingura ca sa nu se formeze bucati mari de carne tocata.
La urma se pun rosiile tocate marunt.
Pas 2
Se lasa sa fiarba la foc mic compozitia pana cand scade sucul de rosii.
Se pune sarea si piperul.
Pas 3
Compozitia se lasa sa se raceasca putin.
Apoi se pune casacavalul ras si se amesteca bine.
Pas 4
Astfel arata Cannalloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucati.
Pas 5
Se umple fiecare cannelloni cu compozitia de carne. Eu am incercat cu lingurita, pana la urma tot cu mana le-am umplut : ) si se aranjeaza intr-o tava de cuptor mai adanca.
Pas 6
Se toarna putina apa, aprox. o cana peste cannelloni.
Apoi se prepara sosul "Bechamel" conform retetei si se toarna deasupra la cannelloni din tava.
Pas 7
Se acopera tava cu un capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute.
Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, luati folia la o parte - se rumeneste putin compozitia.
Pas 8
Asa arata compozitia dupa ce este scoasa din cuptor.
Se scot cu paleta din tava si se servesc dupa preferinta cu smantana sau iaurt.
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)