Cannelloni cu carne

Cannelloni cu carne

Este o reteta pentru cei care vor sa mai diversifice meniul. Se pregateste simplu si repede, in schimb aveti sansa sa va uimiti oaspetii cu ceva nou si gustos.

Semipreparate

600 g
Adica o portie, conform retetei.

Ingrediente

Apa
200 g
Pulpa de porc/vita
300 g
Carnea trebuie tocata, daca nu aveti tocator cumparati carnea gata tocata.
Ciuperci conservate
300 g
Rosii
3 buc
Ceapa alba
3 buc
Cascaval clasic
100 g
Cannelloni
13 buc
Cantitatea de cannelloni poate varia in functie de marimea tavei de cuptor si de cantitatea de umplutura.
Sare
1 lingurita
Puneti cate putin, in functie de preferinta sarati mai putin sau mai mult.
Piper negru
5 g
Adica un varf de cutit, sau mai mult daca va place mai iute.

Pasi de urmat

Pas 1

Se taie si se caleste ceapa in putin ulei.

Dupa ce se caleste ceapa se pun ciupercile scurse de apa si se mai lasa 10 min la foc mediu sa se patrunda bine.

Apoi se adauga carnea tocata, se amesteca continuu si se mai marunteste cu lingura ca sa nu se formeze bucati mari de carne tocata.

La urma se pun rosiile tocate marunt.

Cannelloni cu carne - Pas 1
Pas 2

Se lasa sa fiarba la foc mic compozitia pana cand scade sucul de rosii.

Se pune sarea si piperul.

Cannelloni cu carne - Pas 2
Pas 3

Compozitia se lasa sa se raceasca putin.

Apoi se pune casacavalul ras si se amesteca bine.

Cannelloni cu carne - Pas 3
Pas 4

Astfel arata Cannalloni, de obicei sunt mai mult de 10-15 bucati.

Cannelloni cu carne - Pas 4
Pas 5

Se umple fiecare cannelloni cu compozitia de carne. Eu am incercat cu lingurita, pana la urma tot cu mana le-am umplut : ) si se aranjeaza intr-o tava de cuptor mai adanca.

Cannelloni cu carne - Pas 5
Pas 6

Se toarna putina apa, aprox. o cana peste cannelloni.

 Apoi se prepara sosul  "Bechamel" conform retetei si se toarna deasupra la cannelloni din tava.

Cannelloni cu carne - Pas 6
Pas 7

Se acopera tava cu un capac sau folie de aluminiu si se pune in cuptorul incins timp de 30 de minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor, luati folia la o parte - se rumeneste putin compozitia.

Cannelloni cu carne - Pas 7
Pas 8

Asa arata compozitia dupa ce este scoasa din cuptor.

Se scot cu paleta din tava si se servesc dupa preferinta cu smantana sau iaurt.

Cannelloni cu carne - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

alina
alina 11 Dec 2008, 20:31

super reteta.am incercat-o!!! super 

Galia
Galia 09 Nov 2009, 09:58

Satios,simplu si gustos! eu am fost surprinsa!

Nota mea pentru reteta:
Lary18
Larisa Barbu (Lary18) 25 Jun 2010, 01:34

Buna Lena:)

Sunt noua pe aici.Atat pe site cat si in bucatarie.Am o mica intrebare: in supermarket gasesc cannelloni?sau unde pot gasi? A... si nu in ultimul rand ,ms pentru retete.sunt exeptionale

lena
Elena (lena) Larisa Barbu (Lary18) 25 Jun 2010, 07:34

Bine ai venit!

Imi pare bine ca iti plac retetele

Referitor la canneloni, se gasesc in supermarket, la raionul de paste fainoase, vezi ca la pasul 4 am pus si o poza a cutiei.

amalia80
amalia80 17 Sep 2010, 11:44

De cand mancam impreuna cu copii am declarat razboi ciupercilor la cutie si folosim doar ciuperci proaspete. Incercati sa folosisti doar ciuperci proaspete si aveti doua avantaje: pret avantajos si gust de CIUPERCI. Felicitari pentru prezentare! Desi le fac in sos de rosii cred ca sunt gustoase si cu bechamelul.

Nota mea pentru reteta:
cora soare
cora soare 13 Oct 2010, 17:19

Eu fac reteta de mult si am invatat-o un pic altfel. Dupa ce am umplut cannelonni torn in tava suc de rosii, le asez, apoi torn deasupra sosul bechamel sau smantana. Sa stiti ca exista si varianta pentru vegetarieni cu umplutura de conopida, brocoli si ciuperci.

Pofta buna!

nona
nona nona (nona) 19 Oct 2010, 11:12

o intrebare am

trebuie fierti inainte sau opariti si apoi umpluti sau ii umplem direct din cutie? astept un raspuns si o sa fac si eu aceasta reteta

multumesc anticipat si astept retete noi pe site

va pup si bafta la bucatarie

lena
Elena (lena) nona nona (nona) 19 Oct 2010, 16:47

Cei mai multi care se gasesc la supermerket, nu trebuie fierti - dar citeste pe cutie, la cele care trebuie fierte se mentioneaza la instructiunile de preparare.

nona
nona nona (nona) 21 Oct 2010, 17:18

multumesc pentru raspuns

reea
reea 03 Dec 2010, 21:50

Buna Lena,

Am incercat si eu reteta insa ceva am gresit. Am luat paste de la Barilla si le-am oparit 4 minute (asa scrie pe cutie) dar pana sa le umplu am constat ca sunt prea moi si s-au rupt aproape toate. Spune-mi, te rog, tu ce paste folosesti? Le fierbi intai sau le pui asa?

Oricum astept verdictul familiei in scurt timp!!! Te pup!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) reea 03 Dec 2010, 22:50

Eu am folosit de la alta firma DeCecco parca, vezi ca este poza la cutie in unul din pasi. Cred ca totusi nu trebuia sa le oparesti, sau le-ai tinut prea mult.  Altceva nu pot sa te ajut, din pacate

cora soare
cora soare 03 Dec 2010, 22:52

Cannelloni nu se fierb inainte de a pune umplutura. Se inmoaie prin fierbere si nu-i mai puteti umple. Sa stiti ca eu ii umplu cu un sprit pentru ornat torturile. E usor si rapid. Bafta!

reea
reea 04 Dec 2010, 12:40

Multumesc ptr sfaturi! Important este ca baietii au lins farfuriile si a fost foarte bun! Data viitoare voi incerca sa le umplu fara sa le fierb.

Madalina01
Madalina (Madalina01) 23 Dec 2011, 18:56

Buna lena. am si eu o intrebare:) doar cu pulpa de porc merge?

lena
Elena (lena) Madalina (Madalina01) 23 Dec 2011, 19:00

Madalina merge cu orice carne va place sau aveti prin frigider.

Madalina01
Madalina (Madalina01) 24 Dec 2011, 20:22

iti multumesc mult pt raspuns. iti doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi :*sa fi sanatoasa si la mai multe retete pe noul an .

ancutica2220
ancutica2220 12 Jan 2012, 00:01

Cred ca o cutie de ciuperci de 400 g.

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 15 Jan 2012, 20:50

O delicatesa de paste, as spune eu. E ceva mai migaloasa treaba cu umplutul tuburilor dar merita. Nu am amestecat pana acum compozitia cu cascavalul ras, il puneam doar pe deasupra, dar mi-ai dat o idee buna. Merci. Nu stiu daca e bine, dar pe deasupra, in afara de sosul bechamel pun si niste sos de rosii. 

Poza mea pentru reteta:
Draculina969
Draculina969 20 Oct 2013, 21:53

oare ar merge bechamelul inlocuit cu sosul folosit la reteta de lasagna light?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Draculina969 21 Oct 2013, 11:18

Cred ca ar merge.

Draculina969
Draculina969 25 Oct 2013, 21:33

multumesc de raspuns!:*

am o idee pt weekendul acesta:D

iar o ard pe diete si voi modifica aceasta reteta,voi si posta pasii:D

am de gand sa inlocuiesc bechamel-ul,iar in umplutura voi pune pui, ciuperci si mozzarella!:)

Draculina969
Draculina969 23 Dec 2013, 18:01

am facut de cateva ori cu sosul alb de la lasagna light si merge super bine:)

as mai avea o intrebare: oare merg puse in hartie de copt?vreau sa fac 3 tavi pt invitatii de craciun si am o singura tava si cred ca s-ar alege praful daca i-as rasturna pur si simplu...

lena
Elena (lena) Draculina969 23 Dec 2013, 23:17

Hartie de copt se inmoaie de la sos si s-ar putea lipi tare de cannelloni. Chiar nu stiu ce ai putea face...

Draculina969
Draculina969 24 Dec 2013, 10:39

pfff..merci de raspuns:*

cred ca i sa imprumut niste tavi...

Sarbatori fericite!:*:*:*

tiki
tiki 22 Mar 2014, 22:02

Buna. Aceste cannelloni seamana cu lasagne. Foarte bune.Am facut 16 buc, din care 2 cu spanac. Dar cele cu carne au fost mai apreciate. Sosul Bechamel, mi-a fost cam mult si nu l-am pus pe tot.Deasupra am adaugat si putin sos cu rosii cherry.Si eu am folosit spritzul de tort, si a mers f.bine si repede. Multumesc pentru reteta. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Natalii
Nata F (Natalii) 20 Oct 2014, 20:36

Am facut si eu aceasta mincare o luna in urma-  a fost DELICIOASA SI LAUDATA !!!nota 10 !!! foarte gustos!!!

Lena, multumesc de retete minunate!!! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MariaValentina
MariaValentina 20 Dec 2014, 10:19

buna Lena,

interesanta reteta, as vrea si reteta pntru sosul bechamel, daca poti.

multumesc si succes!

Liudmila B
Liudmila B 16 Jan 2015, 16:43

Buna Lena si eu sunt noua la tine pe blog ,vreau sa te intreb cum faci sosul bechamel?ai undeva descris cum se face ?merci 

 
lena
Elena (lena) Liudmila B 16 Jan 2015, 17:26

Da Liudmila, este la categoria de Semipreparate-Sosuri

irachka
irachka 19 Feb 2015, 12:31

Doamne cat am retrait eu cu aceasta reteta dar pina la urma a fost una cu succes, mersi Lena esti o minune

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mariapopescu
mariapopescu 29 Jan 2016, 22:38

Sper din suflet sa nu deranjez cu comentariul meu. Vreau doar sa adaug un plus bine meritat frumosului/utilului site.

Nu fierbeti pastele, niciunele! Luati o punga sau un pos, puneti umplutura in ea, taiati-i coltul si umpleti pastele f. usor. Pastele merg foarte bine cu umplutura de carne dar va recomand cu tot dragul spanac si branza/cascaval sau combinatia de carne tocata+spanac si branza! Indiferent ce umplutura alegeti, nu o faceti prea consistenta, sa fie putin fluida, pastele vor avea de unde sa se hidrateze/fiarba. Din punctul meu de vedere, combinatia de carne cu ciuperci , este deja prea grea.

E.M.A
E.M.A 09 Dec 2016, 18:59

Bună seara!  Am și eu o întrebare,  ce cantitate de ciuperci ați pus la această rețetă?  La ingrediente este precizat doar 1 buc,  care probabil se referă la un borcan sau o conservă, dar fără a preciza gramajul. Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 09 Dec 2016, 19:12

Da, este un borcan de 300g.

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 04 Mar 2020, 18:51

Am făcut rețeta,  doar ca nu am utilizat canneloni standard, dar macaroane gigante in forma de tuburi, pe care le-am montat in straturi si cu sos bechamel intre ele. S-a primit frumos si gustos 😘

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CiofuDiana787
Ciofu Diana (CiofuDiana787) 03 Apr 2020, 19:52

Buna ziua. Pastele se fierb sau se pun asa??

lena
Elena (lena) Ciofu Diana (CiofuDiana787) 03 Apr 2020, 19:57

Nu se fierb, urmato exact pasii.

Dia.Si.
Dia.Si. 18 Sep 2022, 14:26

Mulțumim, mi-a plăcut aceasta "lasagna" cu ciuperci. Am folosit "tuburi" de la o marca ultra cunoscuta și am umplut 18 bucăți.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: