Porc dulce acrisor cu ananas

Porc dulce acrisor cu ananas

Va spun sincer ca nu sunt mare adepta a bucatariei chinezesti, am avut cateva experiente foarte neplacute(cu mancare chinezeasca cumparata) si am zis ca mai astept cu asta....

Am avut saptamana trecuta putin curaj, chef si timp, am gasit intr-o carte reteta asta si repede am incercat-o. Deci, ce-i facut cu mana ta, dupa o reteta buna, cu ingrediente sigure - si poftim un rezultat foarte, foarte delicios si deosebit.

Chiar va recomand sa incercati, desi am fost sceptica chiar si in timpul procesului de preparare, rezultatul a intrecut mult asteptarile - si ale mele si ale sotului....

Ingrediente

File de porc
600 g
Sos de soia
150 ml
Faina alba
1 linguri
Amidon alimentar
1 linguri
Morcovi
1 buc
Ardei gras rosu
1 buc
sau verde
Ananas bucati/conserva
150 g
scurs de zeama bine
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Suc de rosii
200 ml
adica bulion
Zahar
2 linguri
Otet
2 linguri
Sare
1 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Carnea de porc se taie bucati medii.

2

O puneti intr-un bol mai adanc, adaugati sosul de soia, faina si amidonul.

3

Amestecati bine cu o lingura si puneti deoparte sa se marineze pana pregatim restul ingredientelor.

4

Morcovul si ardeiul se taie julien subtire.

5

Intr-o tigaie adanca incingeti uleiul, adaugati morcovul si caliti 3-4 minute.

6

Apoi merge ardeiul - mai caliti 2-3 minute.

7

Adaugati ananasul taiat bucati mai mici - amestecati si mai lasati 2 minute.

8

Legumele astfel preparate le puneti deoparte intr-o farfurie.

9

In tigaia incinsa am pus carnea marinata in sos de soia si am lasat sa se rumeneasca bine vreo 10-15 minute, mai amestecand periodic.

Nu va speriati daca se face mai urata treaba, sosul de soia se mai lipeste de peretii tigaii - dar la final totul va fi bine.

10

In acest timp am amestecat sosul de rosii cu zahar, otet si sare(dupa gust).

11

Cand carnea se mai face, adaugati legumele sotate.

12

Apoi adaugati sosul de rosii si amestecati. Lasati la foc mare pana incepe sa fiarba, faceti focul mic si lasati inca 10 minute.

13

Veti observa cum pe parcurs sosul se transforma in ceva frumos si delicios - combinatia de sos de soia cu sos de rosii este perfecta.

14

Si gata, serviti cu orice garnitura va place, perfect este orezul dar merge bine si cu o salata de legume.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 06 mar 2012, 16:22

Wow! O fac, clar!

Cori
Cori 07 mar 2012, 11:44

A, ce reteta super si exact pe gustul meu!!! Ador mancarea chinezeasca !!! Si sosul dulce acrisor e preferatul meu ca sa nu mai zic de ananas. Abia astept sa o fac!      

Poza mea pentru reteta:
Andreea Puiu
Andreea Andreea (Andreea Puiu) 25 apr 2012, 16:44

merge si cu carne de pui aceasta reteta?

Cori
Cori 13 mai 2012, 18:39

Da, merge bine si cu pui, am facut eu

Poza mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 28 nov 2012, 19:19

Doar ce am facut si mancat porcul dulce acrisor si mi-a placut mult. Mie imi place mancarea chinezeasca asa ca a fost chiar pe gustul meu.

Daca sunteti fani mancare chinezeasca si nu numai incercati cu incredere.

adeia
adeia 27 nov 2013, 23:44

am incercat reteta si a iesit foarte bine.nu a  mai ramas nimic.totusi voiam sa te intreb daca nu iese suficient de sarat de la sosul de soia?eu am respectat reteta si cred ca nu mai trebuia sare deloc.

lena
Elena (lena) adeia 28 nov 2013, 08:39

Da, depinde de care sos de soia folositi, oricum gustati si mai sarati doar daca trebuie.

RalucaDumitrescu693
Raluca Dumitrescu (RalucaDumitrescu693) 29 mai 2016, 20:33

Foarte bun!poza mea pentru reteta :)

Poza mea pentru reteta:
Maria Luminita
Luminita (Maria Luminita) 28 ian 2018, 23:38

Foarte gustos!

Nota mea pentru reteta: