Burger de vita dietetic

Burger de vita dietetic

Acum este un moment destul de potrivit pentru cei ce tin la silueta si sanatate sa mai tina o cura de slabire, sau macar asa pentru stare generala de bine. Asta datorita abundentei de legume si fructe bune si sanatoase, pe care le puteti combina cu orice garnitura preferata.

Si aici va propun o varianta de burger de vita, gatit in stil dietetic, la cuptor, fara grasimi si cu calorii optime. Noua ne-a placut mult, a fost foarte satios, moale si suculent datorita prepararii in folia de aluminiu. Il puteti face si la aburi, iese la fel de bun. Am zis ca o sa-l fac si nu neaparat in dieta, pentru ca se prepara banal de simplu si repede. L-am servit cu ridiche alba si orez cu curry.

Incercati-l neaparat.

Ingrediente

Carne de vita/manzat
1 kg
de preferat sa fie cat mai slaba, fara grasime
Ceapa alba
2 buc
Amestec verdeata(ceapa,marar, patrunjel)
1 linguri
puteti pune verdeata uscata sau proaspata, oricare o preferati
Oua
2 buc
veti folosi doar albusurile
Sare
1 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Sos de soia
3 linguri
este optional

Pasi de urmat

1

Carnea si ceapa se dau prin masina de tocat carne. Daca ati luat carne deja tocata si nu aveti masina de tocat, ceapa o pasati sau taiati f.marunt.

2

Adaugati albusurile de oua, sarea, piperul si verdeata tocata marunt.

3

Amestecati bine compozitia, de preferat cu mainile ca sa se omogenizeze bine.

4

Impartiti ochiometric compozitia in 6 portii, din fiecare formati un burger/parjoala si le puneti pe o tava asternuta bine cu folie de aluminiu.

Eu am modelat burgerii cu o achizitie noua de la Metro, un inel de inox, foarte util in bucatarie.

5

Dupa ce le-ati format pe toata, ungeti optional fiecare burger cu un pic de sos de soia, ii va da putina culoare si gust.

Apoi inveliti bine cu folie de aluminiu toti burgerii si dati tava la cuptor, pentru 40-50 de min la temperatura de 180-200 grade, cuptor preincalzit.

6

Le verificati cu o furculita daca sunt gata astfel: presati usor pe un burger si daca nu iese suc roz sunt gata, daca sucul este roz, mai lasati 10 min la cuptor.

7

Le-am servit cu orez fiert in multa apa cu praf de curry si sare cu felii de ridiche alba.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (6 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (2 voturi)

Comentarii

Corina F.
Corina F. 23 aug 2010, 20:23

salut sa stii ca iti multumesc foarte mult pt retetele pe care mi le trimiti ador sa le incerc pe toate,sa stii ca merita efortul!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
Corina F.
Corina F. 23 aug 2010, 20:28

cum apar altele noi te rog sa mi  le trimiti...

bocsa
gabriela (bocsa) 01 sep 2010, 11:03

Sunt ca niste chiftele normale.Difera doar forma , in loc de rotunda ,le faci turtite.

serbani
serbani 01 sep 2010, 14:53

par foarte bune

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 28 sep 2010, 15:08

Bocsa, la chiftele se pun ouale cu totul, nu doar albusurile, plus ca e de preferat sa se foloseasca si putina grasime, nu carne slaba ca in reteta de mai sus.