Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti

In sfarsit a venit timpul sa fim gospodari si sa ne delectam cu frigarui gatiti chiar in gradina noastra mica. Aceasta reteta de souvlaki grecesc demult a fost planificata si testata de cateva ori cu succes pe multa lume care ne-a vizitat si sustinut in acest proiect cu gradina si casa de vacanta. Veti fi uimiti cum aceste cateva ingrediente de baza transforma carnea fada de pui in niste frigarui fragezi, aromati si foarte deliciosi.

Souvlaki probabil este printre cele mai populare mancaruri grecesti, bineinteles l-am savurat si noi chiar la el acasa in Grecia. Deci, pot sa va spun ca reteta de mai jos are acelasi gust deosebit si veti observa ca efortul este minim. Puteti avea o bucatica de vacanta oricand va este pofta si sa nu asteptati vara!

La garnitura nu va complicati mult - o salata preferata sau una greceasca, un tzatziki si cam atat, carnea e prea buna si pacat sa ocupati cu altele spatiul din burtica.

Ingrediente

Carne de pui
1500 g
eu combin pulpe fara os cu piept de pui in cantitati egale
Lamaie
1 buc
Usturoi(catei)
5 buc
Ulei de masline
100 ml
Sare
1 linguri
Oregano uscat
2 linguri
puteti combina aici si putina menta uscata, sau condiment penru gyros - daca aveti
Ardei gras
4 buc
alegeti sa fie de culori diferite - rosu, galben sau verde
Ceapa rosie
2 buc

Pasi de urmat

1

De obicei cumpar cate 1 casoleta de piept si pulpe dezosate de pui, a cate 700-800g fiecare.

Sunt si mai bune daca gasiti pulpe de pui dezosate dar cu piele.

2

Carnea o spalati bine si taiati cubulete de marime medie.

Aici in poza observati cum am taiat o jumatate din piept in cuburi cam de 2x2cm. Nu va ies intotdeauna patrate perfecte, este ok si mai neuniform :)

3

Pulpa dezosata o tai cam in 3-4 bucati uniforme, depinde si cat de mare este.

Nu uitati sa dati la o parte cartilagiile, nu sunt bune aici.

4

Acum mutati toata carnea intr-un bol si puneti deasupra zeama de la o lamaie, sarea, usturoiul pisat si uleiul de masline.

5

Adaugati oregano si celelalte mirodenii, daca le aveti. Dar as zice ca oregano este de baza si cel mai important.

Amestecati bine toate acestea si puneti carnea la frigider, sa se marineze peste noapte sau macar 4-5 ore.

6

A 2-a zi pregatiti legumele - ardeii si ceapa rosie.

7

Le taiati bucati mari si cat mai patrate - la fel ca si carnea, de 2x2cm.

8

Acum montam frigaruii pe niste bete de bambus sau de inox.

Observati cum alternez bucati de piept, pulpa si legumele colorate diferit. Obligatoriu dupa fiecare bucatica de carne puneti un ardei sau o bucata de ceapa.

9

Din cantitatile de mai sus am obtinut 12 bete de frigarui medii.

10

Daca va raman legume, recomand sa le puneti pe betele de bambus si faceti la gratar impreuna cu carnea - la noi este bataie pe ele de fiecare data!

Din aceasta cauza de obicei iau mai multi ardei si ceapa, stiu ca nu se irosesc. Ar merge aici de combinat si cu niste ciuperci sau branza halloumi...

11

Acum faceti un foc bun din lemne si puneti frigaruii pe gratar, aveti grija sa le intoarceti la timp si sa le rumeniti uniform pe toate partile.

12

Carnea este deosebit de frageda - pieptul de pui nu este uscat deloc, legumele se combina perfect, o bunatate extra-super, recomand!

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (12 bete de frigarui)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !