Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti

In sfarsit a venit timpul sa fim gospodari si sa ne delectam cu frigarui gatiti chiar in gradina noastra mica. Aceasta reteta de souvlaki grecesc demult a fost planificata si testata de cateva ori cu succes pe multa lume care ne-a vizitat si sustinut in acest proiect cu gradina si casa de vacanta. Veti fi uimiti cum aceste cateva ingrediente de baza transforma carnea fada de pui in niste frigarui fragezi, aromati si foarte deliciosi.

Souvlaki probabil este printre cele mai populare mancaruri grecesti, bineinteles l-am savurat si noi chiar la el acasa in Grecia. Deci, pot sa va spun ca reteta de mai jos are acelasi gust deosebit si veti observa ca efortul este minim. Puteti avea o bucatica de vacanta oricand va este pofta si sa nu asteptati vara!

La garnitura nu va complicati mult - o salata preferata sau una greceasca, un tzatziki si cam atat, carnea e prea buna si pacat sa ocupati cu altele spatiul din burtica.

Ingrediente

Carne de pui
1500 g
eu combin pulpe fara os cu piept de pui in cantitati egale
Lamaie
1 buc
Usturoi (catei)
5 buc
Ulei de masline
100 ml
Sare
1 lingura
Oregano uscat
2 linguri
puteti combina aici si putina menta uscata, sau condiment penru gyros - daca aveti
Ardei gras
4 buc
alegeti sa fie de culori diferite - rosu, galben sau verde
Ceapa rosie
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

De obicei cumpar cate 1 casoleta de piept si pulpe dezosate de pui, a cate 700-800g fiecare.

Sunt si mai bune daca gasiti pulpe de pui dezosate dar cu piele.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 1
Pas 2

Carnea o spalati bine si taiati cubulete de marime medie.

Aici in poza observati cum am taiat o jumatate din piept in cuburi cam de 2x2cm. Nu va ies intotdeauna patrate perfecte, este ok si mai neuniform :)

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 2
Pas 3

Pulpa dezosata o tai cam in 3-4 bucati uniforme, depinde si cat de mare este.

Nu uitati sa dati la o parte cartilagiile, nu sunt bune aici.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 3
Pas 4

Acum mutati toata carnea intr-un bol si puneti deasupra zeama de la o lamaie, sarea, usturoiul pisat si uleiul de masline.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 4
Pas 5

Adaugati oregano si celelalte mirodenii, daca le aveti. Dar as zice ca oregano este de baza si cel mai important.

Amestecati bine toate acestea si puneti carnea la frigider, sa se marineze peste noapte sau macar 4-5 ore.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 5
Pas 6

A 2-a zi pregatiti legumele - ardeii si ceapa rosie.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 6
Pas 7

Le taiati bucati mari si cat mai patrate - la fel ca si carnea, de 2x2cm.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 7
Pas 8

Acum montam frigaruii pe niste bete de bambus sau de inox.

Observati cum alternez bucati de piept, pulpa si legumele colorate diferit. Obligatoriu dupa fiecare bucatica de carne puneti un ardei sau o bucata de ceapa.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 8
Pas 9

Din cantitatile de mai sus am obtinut 12 bete de frigarui medii.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 9
Pas 10

Daca va raman legume, recomand sa le puneti pe betele de bambus si faceti la gratar impreuna cu carnea - la noi este bataie pe ele de fiecare data!

Din aceasta cauza de obicei iau mai multi ardei si ceapa, stiu ca nu se irosesc. Ar merge aici de combinat si cu niste ciuperci sau branza halloumi...

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 10
Pas 11

Acum faceti un foc bun din lemne si puneti frigaruii pe gratar, aveti grija sa le intoarceti la timp si sa le rumeniti uniform pe toate partile.

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 11
Pas 12

Carnea este deosebit de frageda - pieptul de pui nu este uscat deloc, legumele se combina perfect, o bunatate extra-super, recomand!

Pofta Buna!

Souvlaki de pui - Frigarui Grecesti - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (12 bete de frigarui)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Cristea85
Cristea85 06 Jul 2021, 17:15

Pot folosi carnita de pulpa porc? Nu m cumpar pui din comert si de aia intreb daca poate fi inlocuita ?

lena
Elena (lena) Cristea85 06 Jul 2021, 17:43

Se poate, sigur.