File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb

File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb

Îmi cer scuze pentru poza de prezentare, nu am apucat din diverse motive să o fac ceva mai artistică. Am zis totuși să vă arăt rețeta pentru că este rapidă, gustoasă și foarte la îndemână când nu mai știi ce să gătești repede și gustos. Pe lângă o garnitură de legume, este masa perfectă pentru orice gurmand care se mai gândește puțin și la siluetă :)

Puteți înlocui fileul și cu ceafă sau cotlet cu os, cu pulpe/piept de pui.

Ingrediente

File de porc
1 kg
   
Vin alb demisec
100 ml
   
Usturoi (cățeii)
10 buc
   
Ulei
3 linguri
   
Sare, piper, boia dulce
1 lingura
   
Cimbru uscat
1 lingurita
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime.

Se așază într-o tavă de cuptor.

File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb - Pas 1
Pas 2

Peste carne presărați sare, piper, boia dulce și cimbru.

File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb - Pas 2
Pas 3

Căței de usturoi se taie felii subțiri și se pun câte 3-4 felii pe fiecare bucată de carne.

Stropiți carnea cu puțin ulei.

File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb - Pas 3
Pas 4

Turnați în tavă vinul și jumătate de pahar de apă, puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40-45 de minute.

File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb - Pas 4
Pas 5

În acest timp ar cam trebui să se evapore din lichid și rămâne un pic de sos pe care îl puteți servi pe lângă carne.

File-ul recomand să-l serviți imediat, fierbinte, după ce se răcește devine mai sec și dens.

Ceafa ar trebui să fie ceva mai fragedă, la fel și pulpele dezosate de pui.

Poftă Bună!

File de porc la cuptor cu usturoi și vin alb - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 16 Jan 2015, 21:02

cu carne de porc am mai  facut dar pun vin rosu si felii de gutuie si de morcov, o sa fac cu carne de pui de abia astept sa vad  rezultatul. Asteptam si alte retete.Multumim mult!

roxana12
roxana12 17 Jan 2015, 02:09

Super! Simplu si gustos!

Cornelia64
Cornelia64 18 Jan 2015, 00:32

Esti o binecuvantare pentru bucatarie. Multumesc ca existi , tot ceea ce am preparat dupa retetele tale a fost tare bun, sa ai parte numai de bine si multa sanatate.Astept cu nerabdare alte retete.

KlaraCostea286
Klara Costea (KlaraCostea286) Cornelia64 12 Dec 2017, 13:32

Citez pe Cornelia, tot ce am gatit dupa retetele tale a fost extraodrinar de bun!!! Si eu iti multumesc pentru tot, Lena !!! 

taziana
taziana 18 Jan 2015, 14:34

Multumesc Lena mare gospodina m-am fa cut de cind am aflat de recetele tale.Acum ne-am ridicat de la masa foarte gustos.Fiul meu a pus nota excelent.Doar ca peste 30 de min am adaugat cartofi taiate felii in tava.Si am facut salata cu varza si mazare Verde.A fost un prinz pe nota 10!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
OanaPavel
OanaPavel 20 Jan 2015, 16:53

Se pune foaie de aluminiu pe fundul tavii?

lena
Elena (lena) OanaPavel 20 Jan 2015, 17:11

Nu, pe tava simpla.

OanaJo
OanaJo 20 Jan 2015, 18:38

Nu mi mai este frica sa intru in bucatarie :-) de cand am descoperit site-ul gatesc cu drag, imi iese orice aleg din retele de aici.

Multumesc mult :-)

Nota mea pentru rețetă:
Inna.C
Inna.C 11 Aug 2015, 00:29

Lena, spune-mi te rog , pulpele de pui le pot lasa cu os sau mai bine ar fi dezosate ? Merci.

lena
Elena (lena) Inna.C 12 Aug 2015, 16:34

Da, si cu os sunt f.bune.

KlaraCostea286
Klara Costea (KlaraCostea286) 12 Dec 2017, 13:29

Excelenta!!!!Multumesc frumos pt acesta reteta! Nu am nota, adica pot spune...nota 100 :D 

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Klara Costea (KlaraCostea286) 12 Dec 2017, 13:39

Sa va fie de bine, multumesc si eu!

IraeneScobioala495
Iraene Scobioala (IraeneScobioala495) 13 Oct 2020, 20:18

Buna Lena, acopar tava cu folie de aluminiu inainte sa o bag in cuptor? 

Multumesc

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Iraene Scobioala (IraeneScobioala495) 14 Oct 2020, 06:51

Nu e nevoie.