File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb

File de porc la cuptor cu usturoi si vin alb

Imi cer scuze pentru poza de prezentare, nu am apucat din diverse motive sa o fac ceva mai artistica. Am zis totusi sa va arat reteta pentru ca este rapida, gustoasa si foarte la indemana cand nu mai stii ce sa gatesti repede si gustos. Pe langa o garnitura de legume este masa perfecta pentru orice gurmand care se mai gandeste putin si la silueta :)

Puteti inlocui fileul si cu ceafa sau cotlet cu os, cu pulpe/piept de pui.

Ingrediente

File de porc
1 kg
Vin alb demisec
100 ml
Usturoi(catei)
10 buc
Ulei
3 linguri
Sare,piper,boia dulce
1 linguri
Cimbru uscat
1 lingurite
optional

Pasi de urmat

1

Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime.

Se aranjeaza intr-o tava de cuptor.

2

Peste carne presarati sare, piper, boia dulce si cimbru.

3

Cateii de usturoi se taie felii subtiri si se pun cate 3-4 felii pe fiecare bucata de carne.

Stropiti carnea cu putin ulei.

4

Turnati in tava vinul si jumate de pahar de apa, puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade timp de 40-45 de minute.

5

In acest timp ar cam trebui sa se evapore din lichid si ramane un pic de sos pe care il puteti servi pe langa carne.

File-ul recomand sa-l serviti imediat, fierbinte, dupa ce se raceste devine mai sec si dens.

Ceafa ar trebui sa fie ceva mai frageda, la fel si pulpele dezosate de pui.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 16 ian 2015, 21:02

cu carne de porc am mai  facut dar pun vin rosu si felii de gutuie si de morcov, o sa fac cu carne de pui de abia astept sa vad  rezultatul. Asteptam si alte retete.Multumim mult!

roxana12
roxana12 17 ian 2015, 02:09

Super! Simplu si gustos!

Cornelia64
Cornelia64 18 ian 2015, 00:32

Esti o binecuvantare pentru bucatarie. Multumesc ca existi , tot ceea ce am preparat dupa retetele tale a fost tare bun, sa ai parte numai de bine si multa sanatate.Astept cu nerabdare alte retete.

KlaraCostea286
Klara Costea (KlaraCostea286) Cornelia64 12 dec 2017, 13:32

Citez pe Cornelia, tot ce am gatit dupa retetele tale a fost extraodrinar de bun!!! Si eu iti multumesc pentru tot, Lena !!! 

taziana
taziana 18 ian 2015, 14:34

Multumesc Lena mare gospodina m-am fa cut de cind am aflat de recetele tale.Acum ne-am ridicat de la masa foarte gustos.Fiul meu a pus nota excelent.Doar ca peste 30 de min am adaugat cartofi taiate felii in tava.Si am facut salata cu varza si mazare Verde.A fost un prinz pe nota 10!!!!!

Nota mea pentru reteta:
OanaPavel
OanaPavel 20 ian 2015, 16:53

Se pune foaie de aluminiu pe fundul tavii?

lena
Elena (lena) OanaPavel 20 ian 2015, 17:11

Nu, pe tava simpla.

OanaJo
OanaJo 20 ian 2015, 18:38

Nu mi mai este frica sa intru in bucatarie :-) de cand am descoperit site-ul gatesc cu drag, imi iese orice aleg din retele de aici.

Multumesc mult :-)

Nota mea pentru reteta:
Inna.C
Inna.C 11 aug 2015, 00:29

Lena, spune-mi te rog , pulpele de pui le pot lasa cu os sau mai bine ar fi dezosate ? Merci.

lena
Elena (lena) Inna.C 12 aug 2015, 16:34

Da, si cu os sunt f.bune.

KlaraCostea286
Klara Costea (KlaraCostea286) 12 dec 2017, 13:29

Excelenta!!!!Multumesc frumos pt acesta reteta! Nu am nota, adica pot spune...nota 100 :D 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Klara Costea (KlaraCostea286) 12 dec 2017, 13:39

Sa va fie de bine, multumesc si eu!