Ingrediente
●
Usturoi (cățeii)
10 buc
●
Sare, piper, boia dulce
1 lingura
●
Cimbru uscat
1 lingurita
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Fileul de porc se taie felii cam de 1 cm grosime.
Se așază într-o tavă de cuptor.
Pas 2
Peste carne presărați sare, piper, boia dulce și cimbru.
Pas 3
Căței de usturoi se taie felii subțiri și se pun câte 3-4 felii pe fiecare bucată de carne.
Stropiți carnea cu puțin ulei.
Pas 4
Turnați în tavă vinul și jumătate de pahar de apă, puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 40-45 de minute.
Pas 5
În acest timp ar cam trebui să se evapore din lichid și rămâne un pic de sos pe care îl puteți servi pe lângă carne.
File-ul recomand să-l serviți imediat, fierbinte, după ce se răcește devine mai sec și dens.
Ceafa ar trebui să fie ceva mai fragedă, la fel și pulpele dezosate de pui.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)