Somon la tigaie, cu crema de telina

Somon la tigaie, cu crema de telina

Nici nu m-am gandit cat de buna poate fi crema de telina! Am fost sceptica pana in momentul in care am terminat s-o prepar si am gustat-o - este absolut delicoasa, usoara si aromata.

Reteta am gasit-o intr-o carte de bucatarie sanatoasa si dietetica, in care se mentioneaza ca somonul proaspat, in cantitati mici este foarte recomandat in regimurile de slabire. Bineinteles preparat corect.

In combinatie cu crema de telina a fost ceva divin, un gust foarte rafinat, bun-bun si satios. Plus ca se prepara in jumatate de ora!

L-am servit cu garnitura de Orez cu curry si legume

Ingrediente

File de somon proaspat
600 g
Ceapa alba
1 buc
Radacina de telina
150 g
Usturoi
2 buc
catei
Vin alb demisec
2 linguri
Apa
1 pahare
Lapte praf
10 g
de preferat lapte praf degresat sau fara zahar
Zeama de lamaie
1 lingurite
Ulei de masline
1 lingurite
Patrunjel verde
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Curatati si spalati ceapa, usturoiul si telina.

2

Le tocati marunt, puneti intr-o cratita si adaugati apa si vinul alb. Puneti la fiert, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 15 min.

3

Cand este gata, adaugati laptele praf si zeama de lamaie

4

Turnati compozitia in mixer si mixati bine pana devine o pasta omogena.

5

Turnati crema intr-o farfurie, adaugati sare si verdeata dupa gust. Amestecati si lasati pana pregatim pestele.

6

Curatati si spalati bine somonul. Il portonati in 4 bucati de aproximativ 150g.

7

Stergeti bine fileurile cu un servetel de bucatarie. Apoi presarati cu sare si piper pe toata bucatile.

8

Ungeti o tigaie teflonata cu ulei de masline, lasati sa se incinga si puneti fileurile cu pielea in jos. Lasati 2-3 min sa se rumeneasca.

9

Puneti capacul la tigaie, faceti focul mediu si lasati inca 10 min sa se prepare pestele in aburii proprii.

Este gata cand are culoarea roz. Totul depinde si de grosimea bucatilor de peste.

10

Il serviti cu crema de telina si o garnitura de legume. Recomand sa nu mancati pielea somonului, este foarte grasa si nu merge daca doriti sa mancati mai usor.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 grame (4 portii)
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

vio23
vio23 13 ian 2010, 13:30

cred ca sosul de telina este foarte bun

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 17 ian 2010, 22:45

Da, sosul de telina a fost neasteptat de bun. Aroma de telina nu este preferata mea, dar in acest sos, aceasta se simte atat de delicat incat nici nu-ti dai seama imediat ca e din telina.

poppyflower
poppyflower 22 sep 2013, 14:06

foarte bun a iesit, totusi as fi vrut ca sosul sa fie mai consistent, nu asa apos, poate o sa pun si smantana data viitoare.

Nota mea pentru reteta:
nika85
nika85 16 apr 2014, 12:22

are ceva daca se pregateste sosul pentru a doua zi?

ms

nika85
nika85 16 apr 2014, 12:24

si se serveste cald? (sosul)

lena
Elena (lena) nika85 16 apr 2014, 20:08

Merge facut sosul dinainte si obligatoriu se serveste cald.

nika85
nika85 19 apr 2014, 11:11

lena cu ce poate fi inlocuit ;aptele praf? nu am gasit la magazin, ms

lena
Elena (lena) nika85 19 apr 2014, 21:08

Daca gasesti putina smantana dulce, sau nu mai pui deloc.

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 19 nov 2015, 14:10

care este rolul laptelui praf?????

lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 19 nov 2015, 14:56

Pentru un gust mai bun.

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 20 nov 2015, 13:14

daca nu am lapte cu ce pot inlocui???

lena
Elena (lena) elena bordianu (elenabordianu) 23 nov 2015, 07:21

Lasa-l fara lapte, nu-i asa critic.