Somon la tigaie, cu crema de telina
Nici nu m-am gandit cat de buna poate fi crema de telina! Am fost sceptica pana in momentul in care am terminat s-o prepar si am gustat-o - este absolut delicoasa, usoara si aromata.
Reteta am gasit-o intr-o carte de bucatarie sanatoasa si dietetica, in care se mentioneaza ca somonul proaspat, in cantitati mici este foarte recomandat in regimurile de slabire. Bineinteles preparat corect.
In combinatie cu crema de telina a fost ceva divin, un gust foarte rafinat, bun-bun si satios. Plus ca se prepara in jumatate de ora!
L-am servit cu garnitura de Orez cu curry si legume
Ingrediente
●
File de somon proaspat
600 g
●
Radacina de telina
150 g
●
Vin alb demisec
2 linguri
●
Lapte praf
10 g
de preferat lapte praf degresat sau fara zahar
●
Zeama de lamaie
1 lingurita
●
Ulei de masline
1 lingurita
●
Patrunjel verde
1 lingura
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curatati si spalati ceapa, usturoiul si telina.
Pas 2
Le tocati marunt, puneti intr-o cratita si adaugati apa si vinul alb. Puneti la fiert, cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 15 min.
Pas 3
Cand este gata, adaugati laptele praf si zeama de lamaie
Pas 4
Turnati compozitia in mixer si mixati bine pana devine o pasta omogena.
Pas 5
Turnati crema intr-o farfurie, adaugati sare si verdeata dupa gust. Amestecati si lasati pana pregatim pestele.
Pas 6
Curatati si spalati bine somonul. Il portonati in 4 bucati de aproximativ 150g.
Pas 7
Stergeti bine fileurile cu un servetel de bucatarie. Apoi presarati cu sare si piper pe toata bucatile.
Pas 8
Ungeti o tigaie teflonata cu ulei de masline, lasati sa se incinga si puneti fileurile cu pielea in jos. Lasati 2-3 min sa se rumeneasca.
Pas 9
Puneti capacul la tigaie, faceti focul mediu si lasati inca 10 min sa se prepare pestele in aburii proprii.
Este gata cand are culoarea roz. Totul depinde si de grosimea bucatilor de peste.
Pas 10
Il serviti cu crema de telina si o garnitura de legume. Recomand sa nu mancati pielea somonului, este foarte grasa si nu merge daca doriti sa mancati mai usor.
Pofta Buna!
Cantitate:
600 g
(4 portii)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)