Mult timp nu am putut accepta fructele de mare la masa noastra, dar mi-am schimbat parerea dupa cateva incercari de a la gati acasa, din ingrediente verificate si proaspete. Scoicile, sau midiile, au fost cel mai greu de abordat din cauza unei prime experiente - le-am cumparat incorect, acasa mi-am dat seama ca au un miros dubios si le-am aruncat. Dar in timp am inteles toate aspectele, de la cumparare pana la curatare si gatire, si acum ne bucuram de gustul lor minunat periodic chiar cu toata familia, iar aceasta varianta de midii cu sos de rosii a devenit preferata noastra pentru mult timp.
In reteta de Scoici cu vin si usturoi aveti multe detalii despre cum se curata midiile si cum se aleg, nu voi repeta aici toate informatiile, doar sa stiti ca din momentul cand va vine ideea sa gatiti scoici, primul pas si cel mai important sa identificati magazinul corect de unde sa le cumparati. Recomand neaparat un super/hipermarket cu pescarie buna, magazinele specializate pentru restaurante gen Metro, Selgors, etc, unde livrarea se face constant si des. Apoi neaparat aveti grija sa le mirositi la cumparare - scoicile bune au miros de apa sarata de mare, nicidecum miros de peste intens cu nuante dubioase.
Pentru aceasta reteta este obligatoriu sa pregatiti sosul de rosii dinainte, va recomand din retetele mele Sosul Marinara Clasic, sau Sosul Marinara in varianta mea, eu il conservez la borcane in sezonul de rosii si-l am tot anul la indemana. Dar puteti cumpara un sos bun de rosii pentru paste si pizza din comert, verificat si sa va placa la gust - nici intr-un caz bulion normal!