Luna trecută am sărbătorit cu soțul 15 ani de căsătorie și am ținut neapărat să ieșim doar noi doi la un prânz mai deosebit. Am ales un restaurant cu Paella în meniu, fiindcă eram curioasă s-o gust gătită ceva mai profi, și bineînțeles să reproduc gustul în bucătăria de acasă... Paella cu fructe de mare de la restaurant a fost delicioasă, dar am avut în vedere acasă să nu folosesc în ea doar cele mai ieftine fructe de mare - scoicile fără cochilie, sunt bune, dar îmi place să găsesc câte una pe acolo și atât. În plus, chiar dacă arată bine deasupra creveții necurățați, este un coșmar să mănânci curat și frumos o Paella curățând în același timp creveții, mai și stropesc, uff... Lăsați-le doar codițele și tot arată minunat, dar asta o facem acasă cred, să curățăm dinainte atent și frumos câțiva creveți chiar nu este o problemă.
Varianta de Paella cu fructe de mare gătită acasă a fost un succes total, deși procesul necesită ceva atenție - de la achiziționat fructele de mare și peștele, curățatul, semipreparatele - merită fiecare minut investit! Are un gust excepțional, deosebit, complet, iar modul de servire este o mare senzație pentru orice masă.
La noi a devenit una din mâncărurile de alint și de suflet, urmează să vă arat și varianta cu carne de pui, ceva mai simplă, dar totuși anume această Paella cu fructe de mare este mult mai deosebită.