O fi din cauza sezonului rece, dar suntem acum mari fani de peste marinat - ati vazut deja cum fac eu Macroul marinat si de fiecare data este bataie pe el, niciodata nu pot sa spun ca am facut cantitate suficienta. Chiar si de Craciun 10 pesti au disparut imediat, copii il cer cu mare entuziasm mai ales pe langa un cartof copt.
Aceasta reteta de somon marinat am testat-o deja de cateva ori si este o delicatesa, savuram asa pestele pe sandwish-urile de dimineata(unse cu branzica sau unt), aperitive, in salata cu legume, si pur si simplu langa un pahar de bere buna. Reteta am cautat-o dupa ce m-am cam saturat de somonul afumat din comert, recomandat in regimul de slabire de nutritionista mea. Este f.bun si afumat dar aftertaste-ul fumului este cam insuportabil pentru persoanele mai sensibile la stomac si mirosuri.
Asa marinat se simte doar gustul de peste si nici nu este foarte sarat, as zice moderat, fix cum trebuie. Eu de obicei marinez 3-4 bucati, una o tin in frigider(o consumam timp de 1 saptamana) si restul dupa sarat le pun la pastrat in congelator. Cand mai vrem o tura de peste marinat repede decongelez si savuram :)
De unde iau pestele pentru marinat, si nu numai - sursa mea cea mai sigura de multi ani este magazinul Metro(nu fac reclama, doar recomand). Stiu ca au zilele de livrare la peste proaspat marti-joi-sambata, in una din aceste zile ajung si imi iau peste sigur proaspat si calitativ. Nu ezitati sa cereti de la domnii de la raion file-uri mai mari si frumoase care nu se vad pe vitrina, le tin pe gheata in cutii termoizolante.
Merge si pestele luat de la alte Hypermarket-uri, aveti grija numai sa alegeti fileuri curate si un pic mai groase, nu foarte subtiri, ca ramane doar pielea pe ele si aia n-o mancam.
Pestele astfel preparat este dietetic(in sensul de raport calorii-grasimi), delicios, frumos si aveti siguranta si controlul ingredientelor folosite la preparare - fara conservanti, arome si alte minuni ale industriei chimice.