Cum fierbem Quinoa

Cum fierbem Quinoa

Gata cu vacantele, sarbatorile si mesele copioase, revenim la mancarurile normale si de preferat cat mai sanatoase.

Pentru mine a fost o mare dscoperire sa prepar Quinoa, si sincera sa fiu o aveam in sertar de cateva luni. Stiam ca este buna, dar tot parca mi se parea o chestie ciudata si tot o lasam pe mai incolo.

Si mare pacat! Asa o minune de cereala(este de fapt si un superaliment), un inlocuitor sanatos a couscous-ului in salate, garnituri - dar si ce deserturi faine se fac... Cititi aici mai multe despre quinoa, pe mine m-a impresionat, sper si voi s-o introduceti in alimentatia familiei.

Gustul este destul de neutru, daca o fierbeti corect, nimic ciudat si deosebit, deci chiar v-o recomand!

Ingrediente

Quinoa
1 pahare
Apa
2 pahare

Pasi de urmat

1

Asa arata pungile cu Quinoa, am luat-o de la magazinele de tip plafar/naturiste.

2

Masurati cantitatea pe care vreti s-o fierbeti, aici 1 pahar - o treceti intr-o sita si spalati bine sub jet de apa rece de la robinet.

Spalati bine, pentru ca are deasupra o substanta care ii da un gust amar, daca nu faceti aceasta operatiune nu o veti putea consuma.

3

Puneti la fiert apa - 2 pahare - eventual cu putina sare.

Cand incepe sa fiarba adaugati quinoa si cand fierbe din nou, faceti focul mic si lasati sa clocoteasca incet cam 15-20 de minute.

4

Este gata cand absoarbe toata apa - cam ca la orez.

5

Eu o mai las jumate de ora fara foc si acoperita, ca sa fie mai putin apoasa si bob cu bob.

Folositi ca garnitura, in salate gen tabouleh, fiarta cu lapte ca o budinca, etc.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 300 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

vulpea-roz
vulpea-roz 27 sep 2013, 18:08

eu fierb quinoa fix 10 minute cu capacul usor ridicat intr-o parte dupa care sting focul,  pun capacul si o las pana absoarbe restul de apa (cam 10 min.) nu o spal inainte, cea cumparata de la magazinele bio sau chiar de la supermarket nu are nevoie de procedeul asta.

Miru
Miru 25 mar 2014, 22:35

Am descoperit si faina de quinoa la magazinul Biocarmen din Galati www.biocarmen.ro si o folosesc cand fac paine de casa. Nu pun mult, doar cateva linguri la o paine de 1/2 kg.

Miradi
Miradi 15 nov 2014, 10:42

Sunt la inceput in utilizarea acestui produs si am o nelamurire: am gasit printre bobitele albe, bobite negre, maro sau verzi. ce e cu ele? Se aleg sau se lasa?

lena
Elena (lena) Miradi 15 nov 2014, 10:43

Se lasa

Miradi
Miradi 15 nov 2014, 11:01

Multumesc frumos.

Jana
Jana 10 dec 2014, 19:48

buna Lena. Cand e gata, se simte fiecare bob atunci cind il mesteci? Desi am respectat proportia de apa, si am luat-o de pe foc cand a absorbit toata apa, am senzatia ca parca nu e gata. Multumesc anticipat

lena
Elena (lena) Jana 11 dec 2014, 13:23

Se simte bobul, dar daca nu este tare e fiarta.

VictoriaPantir843
Victoria Pantir (VictoriaPantir843) 02 aug 2017, 16:31

Eu am spalat-o inainte de a o pune la inmuiat si peste re-o 40 de minute am pus-o la fiert 10 minute, iar dupa aia am lasat-o sub capac 10 minute. Consistenta era normala dar se lasa cu un gust marui, de ce oare?

lena
Elena (lena) Victoria Pantir (VictoriaPantir843) 03 aug 2017, 11:12

Da, quinoa trebuie spalata foarte bine si in multe ape, ca sa se duca aceasta substanta amaruie de pe bobitze.