Cum fierbem Quinoa

Cum fierbem Quinoa

Gata cu vacantele, sarbatorile si mesele copioase, revenim la mancarurile normale si de preferat cat mai sanatoase.

Pentru mine a fost o mare dscoperire sa prepar Quinoa, si sincera sa fiu o aveam in sertar de cateva luni. Stiam ca este buna, dar tot parca mi se parea o chestie ciudata si tot o lasam pe mai incolo.

Si mare pacat! Asa o minune de cereala(este de fapt si un superaliment), un inlocuitor sanatos a couscous-ului in salate, garnituri - dar si ce deserturi faine se fac... Cititi aici mai multe despre quinoa, pe mine m-a impresionat, sper si voi s-o introduceti in alimentatia familiei.

Gustul este destul de neutru, daca o fierbeti corect, nimic ciudat si deosebit, deci chiar v-o recomand!

Ingrediente

Quinoa
1 pahare
Apa
2 pahare

Pasi de urmat

1

Asa arata pungile cu Quinoa, am luat-o de la magazinele de tip plafar/naturiste.

2

Masurati cantitatea pe care vreti s-o fierbeti, aici 1 pahar - o treceti intr-o sita si spalati bine sub jet de apa rece de la robinet.

Spalati bine, pentru ca are deasupra o substanta care ii da un gust amar, daca nu faceti aceasta operatiune nu o veti putea consuma.

3

Puneti la fiert apa - 2 pahare - eventual cu putina sare.

Cand incepe sa fiarba adaugati quinoa si cand fierbe din nou, faceti focul mic si lasati sa clocoteasca incet cam 15-20 de minute.

4

Este gata cand absoarbe toata apa - cam ca la orez.

5

Eu o mai las jumate de ora fara foc si acoperita, ca sa fie mai putin apoasa si bob cu bob.

Folositi ca garnitura, in salate gen tabouleh, fiarta cu lapte ca o budinca, etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

vulpea-roz
vulpea-roz 27 sep 2013, 18:08

eu fierb quinoa fix 10 minute cu capacul usor ridicat intr-o parte dupa care sting focul,  pun capacul si o las pana absoarbe restul de apa (cam 10 min.) nu o spal inainte, cea cumparata de la magazinele bio sau chiar de la supermarket nu are nevoie de procedeul asta.

Miru
Miru 25 mar 2014, 22:35

Am descoperit si faina de quinoa la magazinul Biocarmen din Galati www.biocarmen.ro si o folosesc cand fac paine de casa. Nu pun mult, doar cateva linguri la o paine de 1/2 kg.

Miradi
Miradi 15 nov 2014, 10:42

Sunt la inceput in utilizarea acestui produs si am o nelamurire: am gasit printre bobitele albe, bobite negre, maro sau verzi. ce e cu ele? Se aleg sau se lasa?

lena
Elena (lena) Miradi 15 nov 2014, 10:43

Se lasa

Miradi
Miradi 15 nov 2014, 11:01

Multumesc frumos.

Jana
Jana 10 dec 2014, 19:48

buna Lena. Cand e gata, se simte fiecare bob atunci cind il mesteci? Desi am respectat proportia de apa, si am luat-o de pe foc cand a absorbit toata apa, am senzatia ca parca nu e gata. Multumesc anticipat

lena
Elena (lena) Jana 11 dec 2014, 13:23

Se simte bobul, dar daca nu este tare e fiarta.

VictoriaPantir843
Victoria Pantir (VictoriaPantir843) 02 aug 2017, 16:31

Eu am spalat-o inainte de a o pune la inmuiat si peste re-o 40 de minute am pus-o la fiert 10 minute, iar dupa aia am lasat-o sub capac 10 minute. Consistenta era normala dar se lasa cu un gust marui, de ce oare?

lena
Elena (lena) Victoria Pantir (VictoriaPantir843) 03 aug 2017, 11:12

Da, quinoa trebuie spalata foarte bine si in multe ape, ca sa se duca aceasta substanta amaruie de pe bobitze.