Cum fierbem Quinoa
Gata cu vacantele, sarbatorile si mesele copioase, revenim la mancarurile normale si de preferat cat mai sanatoase.
Pentru mine a fost o mare dscoperire sa prepar Quinoa, si sincera sa fiu o aveam in sertar de cateva luni. Stiam ca este buna, dar tot parca mi se parea o chestie ciudata si tot o lasam pe mai incolo.
Si mare pacat! Asa o minune de cereala(este de fapt si un superaliment), un inlocuitor sanatos a couscous-ului in salate, garnituri - dar si ce deserturi faine se fac... Cititi aici mai multe despre quinoa, pe mine m-a impresionat, sper si voi s-o introduceti in alimentatia familiei.
Gustul este destul de neutru, daca o fierbeti corect, nimic ciudat si deosebit, deci chiar v-o recomand!
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Asa arata pungile cu Quinoa, am luat-o de la magazinele de tip plafar/naturiste.
Pas 2
Masurati cantitatea pe care vreti s-o fierbeti, aici 1 pahar - o treceti intr-o sita si spalati bine sub jet de apa rece de la robinet.
Spalati bine, pentru ca are deasupra o substanta care ii da un gust amar, daca nu faceti aceasta operatiune nu o veti putea consuma.
Pas 3
Puneti la fiert apa - 2 pahare - eventual cu putina sare.
Cand incepe sa fiarba adaugati quinoa si cand fierbe din nou, faceti focul mic si lasati sa clocoteasca incet cam 15-20 de minute.
Pas 4
Este gata cand absoarbe toata apa - cam ca la orez.
Pas 5
Eu o mai las jumate de ora fara foc si acoperita, ca sa fie mai putin apoasa si bob cu bob.
Folositi ca garnitura, in salate gen tabouleh, fiarta cu lapte ca o budinca, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii: