Cum fierbem Quinoa
Gata cu vacanțele, sărbătorile și mesele copioase, revenim la mâncărurile normale și de preferat cât mai sănătoase.
Pentru mine a fost o mare descoperire să prepar Quinoa, și sinceră să fiu o aveam în sertar de câteva luni. Știam că este bună, dar tot parcă mi se părea o chestie ciudată și tot o lăsam pe mai încolo.
Și mare păcat! Așa o minune de cereală (este de fapt și un superaliment), un înlocuitor sănătos a couscous-ului în salate, garnituri - dar și ce deserturi faine se fac... Citiți aici mai multe despre quinoa, pe mine m-a impresionat, sper și voi s-o introduceți în alimentația familiei.
Gustul este destul de neutru, dacă o fierbeți corect, nimic ciudat și deosebit, deci chiar v-o recomand!
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată pungile cu Quinoa, am luat-o de la magazinele de tip plafar/naturiste.
Pas 2
Măsurați cantitatea pe care vreți s-o fierbeți, aici 1 pahar - o treceți într-o sită și spălați bine sub jet de apă rece de la robinet.
Spălați bine, pentru că are deasupra o substanță care îi dă un gust amar, dacă nu faceți această operațiune nu o veți putea consuma.
Pas 3
Puneți la fiert apa - 2 pahare - eventual cu puțină sare.
Când începe să fiarbă adăugați quinoa și când fierbe din nou, faceți focul mic și lăsați să clocotească încet cam 15-20 de minute.
Pas 4
Este gata când absoarbe toată apa - cam ca la orez.
Pas 5
Eu o mai las jumate de oră fără foc și acoperită, ca să fie mai puțin apoasă și bob cu bob.
Folosiți ca garnitură, în salate gen tabouleh, fiartă cu lapte ca o budincă, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: