Curry de fasole verde

Curry de fasole verde

Va propun aceasta reteta ca o solutie buna pentru aceste zilele de canicula - mancare de fasole verde, aromata, delicioasa, rapida, interesanta si putin mai deosebita de clasica fasole cu usturoi. Reteta este adaptata si improvizata la produsele si mirodeniile care la gasiti la noi, asa ca nu va speriati de cuvantul "curry" :)

Singurul condiment mai specific este amestecul de "curry", dar deja il gasiti la orice super/hiper/market mai decent.

Eu am facut mancarica pentru cina si am combinat-o cu putin orez basmati.

Ingrediente

Fasole verde
1 kg
proaspata sau congelata
Rosii
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
3 buc
Lapte de cocos
200 ml
eu am inlocuit cu smantana dulce de gatit de 30%
Mustar boabe
1 lingurite
Praf de curry
1 lingurite
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite
Sare
1 lingurite
dupa gust
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Ca si la orice reteta de curry, in primul rand pregatim toate ingredientele.

Curatam si spalam fasolea pastai.

Daca aveti congelata, o folositi direct din congelator.

2

Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Rosiile se trec prin blender/robot, sau le tocati si pe ele marunt, cubulete.

Scoateti sa aveti la indemana laptele de cocos/smantana si condimentele.

3

Si acum putem sa ne apucam de treaba cand le avem pe toate gata si la indemana, pentru ca procesul de preparare este rapid si sa nu ardeti vreun condiment.

Deci, incingeti intr-o tigaie adanca uleiul, adaugati semintele de mustar.

4

Acoperiti tava cu un capac deasupra, putin, cat semintele se calesc s-ar putea sa sara ca popcornul.

Cand nu mai sar il dati la o parte.

5

Acum adaugati ceapa si usturoiul(optional puteti pune si o bucatica de ardei iute tocat).

Amestecati si lasati 10-20 de secunde, aveti grija sa nu se arda.

6

Apoi puneti boiaua de ardei, amestecati.

7

Imediat dupa boia turnati rosiile pasate si adaugati 1 lingurita de curry.

Amestecati bine si lasati sa fiarba 1-2 minute.

8

Apoi puneti pastaile.

9

Si turnati smantana sau laptele de cocos. amestecati bine, lasati pe foc mare pana incepe sa fiarba.

Apoi acoperiti cu capac, faceti focul mai mic-mediu si lasati cam 20-30 de minute sa fiarba, pana este gata fasolea.

10

In acest timp fasolea isi schimba culoarea, se mai lasa. Daca o gustati ar trebui sa fie fiarta, dar sa nu se desfaca de tot, nu faceti terci din ea. Mai bine un pic mai "al dente", decat fleashka.

Potriviti de sare, puteti s-o mai lasati la fiert fara capac, sa se faca sosul putin mai gros, cam 10 minute.

Optional la sfrasit puteti adauga putina verdeata, eu nu am pus.

 

11

Si gata, o serviti calda, cu garnitura de orez, cartofi, sau ca atare cu paine.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Silvia86
Silvia86 15 iun 2015, 22:39

Stiam eu ca nu am cumparat degeaba fasolea verde :) Problema este ca nu am boabe de mustar. Pot sa le elimin sau sa le inlocuiesc?

Nota mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 15 iun 2015, 23:27

Mmmm pare a fi ceva foarte apetisant. Multumesc de receta, maine de dimineata merg dupa fasole.

Nota mea pentru reteta:
roxanabotangenes
roxanabotangenes 16 iun 2015, 00:31

Interesant. ..trebuie incercat..oricum mi-ati facut pofta..eu as manca cu mamaliguta..yamiii

lena
Elena (lena) 16 iun 2015, 09:08

Silvya, Da, merge si fara.

tiki
tiki 26 iun 2015, 19:37

Buna. Desi Lena recomanda sa se faca in zile calduroase, eu chiar acuma-parca ar fi toamna la noi, ploua de mai mult de 24 de ore...- zile racoroase,- am pregatit aceasta fasole (congelata la mine), f. simplu de facut si gustoasa tare. Am facut cu garnitura de cușcuș cu turmenic si putin amestec mexican.La sfarsit in fasole am mai adaugat 1 catel de usturoi,ca nu i- am simtit gustul. Sa o faceti neaparat ca e f. simplu si satioasa. Multumesc de reteta, Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mia barboiu
mia barboiu 30 iun 2015, 00:39

Trebuie sa o incercati...nu stiu daca e mustarul sau curry dar e excelenta!Multumim pentru reteta Lena, o saptamana frumoasa va doresc!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
adeia
adeia 16 feb 2016, 00:33

Am facut si eu in aceasta seara.neasteptat de bun.recomand cu incredere

Nota mea pentru reteta:
denilu
denilu 27 feb 2016, 21:14

Am incercat reteta in dupa-amiaza aceasta. A iesit foarte buna, mi-a placut mult. Sigur o voi mai repeta. Multumesc pt. reteta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: