Reteta de hummus e foarte simpla dar, daca nu respectati micile detalii aveti sansa sa nu iasa bine, asa cum am facut eu - a trebuit sa repet procedura de 3-4 ori pana am obtinut un pate de naut(adica hummus) f.gustos. In primul rand am descoperit ca marea diferenta este sa aveti un tahini de calitate, cel cumparat este destul de amar si cu un gust intens, chiar rancezit. Eu acum il fac acasa dupa aceasta reteta de tahini si este minunat, oricat de mult nu as pune in hummus ii da un plus de aroma si nu-l strica deloc.
Dar recunosc ca merita tot efortul, este o alternativa foarte buna la pate-urile clasice de carne, chiar se recomanda sa se varieze sursele de proteine pe care le consumam. Puteti sa reglati consistenta lui adaugand apa sau zeama in care a fiert, mai bine sa-l faceti cat mai cremos, asa e cel mai bun.
Aici pe scurt micile greseli pe care le-am facut de-a lungul timpului cu reteta de hummus, poate va ajuta sa nu le repetati :)
- nu am fiert bine nautul, si a iesit cam krupos la consistenta - dar aici depinde si de calitatea nautului folosit, cel turcesc-arabesc este mult mai cremos. Aveti aici metoda detaliata despre cum fierb eu naut.
- apoi am stricat mixerul cand am incercat sa-l pasez, deci sa aveti grija sa nu fortati mixerul si ar fi bine sa fie unul bun - adaugati in timpul mixajului putina apa sau supa in care a fiert nautul(se poate si ea congela);
- am pus un pic mai mult tahini(cumparat) decat trebuie - acesta are miros puternic de seminte prajite si un pic amar - musafirii au fost amabili si au zis ca este bun, dar eu nu il puteam manca :) Mai bine il faceti in casa, este foarte repede si simplu, va trebuie doar susan si un pic de ulei si va ajunge pe mult timp.
Observati ca am facut un Update la reteta de hummus, am adaugat si un video plus cateva detalii noi invatate pe parcurs, este oricum minunat si nu uitati ca mai avem variantele de hummus cu sfecla, hummus cu avocado, hummus cu pesto si hummus cu ardei copt - absolut minunate toate!