Ingrediente
●
Ardei iute
0.5 buc
al meu a fost din acela verde, si deloc iute - oricum este optional
●
Rosii
2 buc
eu am folosit 100g de rosii cubulete din conserva
●
Ghimbir ras
1 lingurita
sau 0.5 lingurita de ghimbir pudra
●
Lapte de cocos
200 g
1 pahar - puteti sa-l inlocuiti cu smantana dulce
●
Mustar boabe
1 lingurita
ideal este sa fie mustar negru - dar eu am pus boabe de mustar romanesc
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
●
Curcuma/turmeric
0.25 lingurite
●
Praf de curry
1 lingurita
●
Patrunjel verde
2 linguri
este perfect daca aveti curry frunze aici sau coriandru verde tocat - eu le inlocuiesc cu patrunjel
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Fierbeti ouale tari, le racoriti cu apa rece, curatati.
Pas 2
Foarte important sa pregatit toate ingredientele din timp - procesul de preparare este rapid si sa nu arda ceva in tigaie.
Deci - ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza, ghimbirul se da prin razatoare mica, ardeiul il tocati marunt(curatati semintele daca nu vreti sa fie mancarea prea iute).
Pas 3
Pe o farfurie masurati condimentele - mustarul, turmericul, boiaua si curry.
Pas 4
Rosiile se toaca marunt, nu este cazul daca le aveti in conserva.
Laptele de cocos se gaseste in orice supermarket la raionul de produse asiatice - este cam 8-10 lei un borcan si folositi la reteta jumate din el. Restul se poate congela pt alta mancare.
Aveti grija ca deasupra se aduna un fel de smantana de cocos - si la fund lichidul mai rar - amestecati putin ca sa fie mai uniform laptele la compozitie.
Pas 5
Si acum ne apucam de gatit efectiv:
- Intr-o tigaie puneti uleiul si boabele de mustar, acoperiti cu un capac - boabele de mustar vor sari tare cand se incinge uleiul.
Pas 6
Imediat cum s-a oprit mustarul de sarit faceti focul mai mic sub tigaie, adaugati ceapa si ardeiul - lasati putin pana se sticleste/rumeneste usor(cam in 20 secunde).
Pas 7
Adaugati ghimbirul, usturoiul, boiaua si turmericul, lasati cam 30 secunde sa se caleasca, amestecati periodic.
Pas 8
Apoi urmeaza rosiile tocate si pudra de curry, amestecati si lasati 5 minute sa fiarba incet.
Pas 9
Adaugati laptele de cocos, mai lasati sa fiarba 3-4 minute, potriviti de sare.
Pas 10
In sosul preparat mai sus adaugati ouale taiate jumatati, aveti grija sa le acoperiti bine cu sos.
Lasati sa mai fiarba 5 minute, adaugati verdeata tocata, acoperiti cu capac si inchideti focul.
Lasati sa se patrunda aproximativ 10 minute.
Pas 11
Le puteti servi ca aperitiv cald intr-o farfurie mai mare.
Pas 12
Sau individual, ca o mancare pe langa garnitura de legume preferate.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(2-3 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)