Ingrediente
●
Paine (bagheta)
1 buc
puteti lua integrala, alba sau de secara, oricare va place
●
Busuioc
3 buc
3 fire - pt asezonat si eventual inca unul pt ornat
●
Ulei de masline extravirgin
40 ml
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust puneti
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Principalul ingredient fiind rosiile, alegeti rosii de sezon, foarte bine coapte si aromate.
Iarna cred ca s-ar potrivit mai bine rosiile cherry, ca sunt mai dulci.
Pas 2
Rosile se taie felii - in 4 de obicei - si se curata bine de seminte, miezul moale si prea zemos. Trebuie sa ramana pulpa mai ferma si mai tare.
Presarati putina sare pe fiecare felie.
Pas 3
Asterneti cu un prosop de hartie sau servetele o farfurie si puneti feliile de rosii cu taietura in jos, sa se scruga bine de zeama timp de 20-30 de minute.
Pas 4
In acest timp pregatim painea - se taie felii subtiri si se pune intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt. Stropiti cu putin ulei de masline si dati la cuptor pentru 5-7 minute, pana incep sa se rumeneasca marginile.
Cand e gata, o scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca.
Pas 5
Dupa ce s-au scurs bine de zeama, taiati cubulete mici feliile de rosii.
Peste rosii adaugati 4 catei de usturoi taiati marunt( 1 catel de usturoi pastrati pentru a unge paine, vedeti mai jos).
Pas 6
Busuiocul se toaca marunt - jumatate din cantitate adaugati in rosii, restul pastrati pentru ornat.
In amestecul de rosii turnati 2-3 linguri ulei de masline, amestecati si potriviti de sare dupa gust.
Pas 7
Fiecare felie de paine se freaca bine cu usturoi.
Pas 8
Foarte important! - Amestecul de rosii se pune pe feliile de paine chiar inainte de servire, daca o faceti din timp si le lasati - painea se inmoaie prea tare si nu mai au nici un farmec. Pastrati separati amestecul de rosii, separat feliile de paine prajita si chiar inainte de servire le montati.
Pofta Buna!
Cantitate:
300 g
(8-10 felii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)