Salata de Toamna Reteta VIDEO

Salata de Toamna

Poftim si reteta de salata care a avut un mare succes la atelier si am promis ca va dau reteta cat mai repede. Am adus-o mai mult pentru degustare, ca bonus, si a fost surpriza zilei la cate aprecieri a primit. Este o salata cu conopida, mere si nuci - am zis sa fie "de toamna" ca sa nu intind titlul, dar compozitia este perfecta si toate ingredientele se combina bine. Poate fi mai consistenta daca o faceti cu smantana/maioneza sau mai light daca folositi pentru sos iaurt mai cremos. Reteta sursa era cu broccoli crud, dar copii si noi am rumegat cam greu la el si sotul mi-a propus sa-l inlocuiesc cu conopida, care e mai frageda. A fost o idee super buna, deci am folosit ca ingredient de baza conopida si doar vreo 2 buchetele de broccoli pentru culoare.

Ingrediente

Conopida
1 buc
1 conopida mica, mai puteti adauga si putin broccoli
Morcovi
1 buc
Mere
1 buc
Ceapa
0.5 buc
Nuci
50 g
Merisoare
100 g
am in vedere merisoarele confiate sau puteti inlocui cu stafide
Smantana
400 g
luati smantana simpla, fermentata de 12-15% sau un iaurt cremos
Mustar
2 lingurite
Zeama de lamaie
1 linguri
Sare
0.5 lingurite
puneti dupa gust

Pasi de urmat

1

Conopida cruda se taie bucatele cat mai mici, dar nici nu o faceti faramituri prea mici.

2

Morcovii se dau prin razatoarea medie.

3

Ceapa(alba sau rosie) se taie cubulete mici.

4

La fel si merele, se taie cubulete mici.

5

Nucile optional se calesc putin la tigaie(fara ulei!) apoi se taie bucatele mici cu un cutit, nu le faceti praf in blender.

6

Si nu uitati de merisoarele confiate, se pot inlocui cu stafide.

7

Puneti toate aceste ingrediente intr-un bol mare si incapator.

8

Amestecati smantana/iaurtul cu mustarul, zeama de lamaie si sare. Aveti grija cu lamaia, daca este mai acru iaurtul, adaugati treptat, dupa gust. La fel si sarea.

Se mai pot amesteca cu putin maioneza, dupa preferinte.

9

Turnati acest sos in bol.

10

Amestecati bine salata.

11

O treceti apoi intr-o farfurie sau bol de salata mai frumos.

12

Este foarte buna proaspata dar la noi a tinut chiar 3 zile in frigider.

Pofta Buna!

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

AlinaJugravu283
Jugravu Alina (AlinaJugravu283) 31 ian 2019, 18:52

Da' e cu smântână, deci nu e de post... Merge si fără smântână sau cu altceva in loc?

lena
Elena (lena) Jugravu Alina (AlinaJugravu283) 31 ian 2019, 19:06

Merge de inlocuit cu un dressing simplu de salata. Sau cu o maioneza de post.

Stefy3
Stefy3 22 oct 2017, 16:26

Am facut salata ieri,musafirii mei au fost tare incantati:),tin minte ca si la atelierul de gatit a avut mare succes!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 02 dec 2016, 23:44

Am facut salata si cu pastrama din piept de pui. Absolut delicioasa! Sotul meu a declarat ca e cea mai buna salata ever.

MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 23 nov 2016, 21:48

Si felicitari, Lena, pentru site si pentru retete. Este de-a dreptul...inspirational! Te urmaresc de ceva timp si am pregatit o parte din retete. Mereu am fost surprinsa de ingredientele asa de "la indemana" combinate atat de neasteptat, dar si de usurinta cu care se pregatesc. Buna treaba faci!

lena
Elena (lena) Mariana Ene (MarianaEne334) 23 nov 2016, 21:53

Va fi bine, cred ca merge si o sunca de pui :)

lena
Elena (lena) Mariana Ene (MarianaEne334) 23 nov 2016, 21:54

Multumesc si eu pt apreciere!

MarianaEne334
Mariana Ene (MarianaEne334) 23 nov 2016, 21:41

Tocmai am pregatit reteta asta: este neasteptat de buna! Am fost sceptica in privinta conopidei crude, dar chiar ne-a placut. Data viitoare voi incerca sa adaug si niste carnita. Ma gandesc la piept de pui afumat, taiat cubulete. Ce parere ai, Lena?

l.e.
l.e. 22 oct 2016, 22:03

Pentru calitatile ei nutritive si terapeutice mananc f muta ceapa in salte; e super; sangele il curata  ; si atatea alte calitati are.

catalinmarius823
catalin marius (catalinmarius823) l.e. 29 oct 2016, 17:20

Multumesc pentru informațiile care le.ai dat despre sănătate , în rețete.

l.e.
l.e. 22 oct 2016, 22:00

Pacat ca nu mancati brocoli;

eu cumpar de la tarani si e f fain la salata; am facut salata cu telina rasa si brocoli; usturoi sau ceapa; brocoli l am taiat f fin  ca pe varza, e super fain; am pus un pic de smantana desi prefer iaurtul; ca altfel are prea multe calorii; nuca merge, dar o tin cateva ore in apa( nu de chiuveta); este indicata pt inima si auz; dar ii da si un gust fain, ca la salata de toamna. :)pe care intentionez sa o fac si eu.

Nataly
Nataly 21 oct 2016, 16:03

E o super salata!!!! Am gustat din ea la atelier si a doua zi a si fost pe masa familiei mele unde s-a lasat cu multe aprecieri. Azi am facut-o din nou ca sa vedeti ce succes mare are. Multa culoare, gust delicios si multe, multe vitamine.

CalinIleana637
Calin Ileana (CalinIleana637) 21 oct 2016, 15:04

Multumesc ! e asa apetisanta !

Eugenia D.
Eugenia D. 21 oct 2016, 11:19

Chiar azi o fac, mă inspiră.

Arata toate comentariile