Somon la tigaie, cu cremă de țelină
Nici nu m-am gândit cât de bună poate fi crema de țelină! Am fost sceptică până în momentul în care am terminat s-o prepar și am gustat-o - este absolut delicioasă, ușoară și aromată.
Rețeta am găsit-o într-o carte de bucătărie sănătoasă și dietetică, în care se menționează că somonul proaspăt, în cantități mici, este foarte recomandat în regimurile de slăbire. Bineînțeles, preparat corect.
În combinație cu crema de țelină a fost ceva divin, un gust foarte rafinat, bun-bun și sățios. Plus că se prepară în jumătate de oră!
L-am servit cu garnitură de Orez cu curry și legume
Ingrediente
●
File de somon proaspat
600 g
●
Radacina de telina
150 g
●
Vin alb demisec
2 linguri
●
Lapte praf
10 g
de preferat lapte praf degresat sau fără zahăr
●
Zeama de lamaie
1 lingurita
●
Ulei de masline
1 lingurita
●
Patrunjel verde
1 lingura
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Curațați și spălați ceapa, usturoiul și țelina.
Pas 2
Le tocați mărunt, puneți într-o cratiță și adăugați apa și vinul alb. Puneți la fiert, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 15 min.
Pas 3
Când este gata, adăugați laptele praf și zeama de lămâie
Pas 4
Turnați compoziția în mixer și mixați bine până devine o pastă omogenă.
Pas 5
Turnați crema într-o farfurie, adăugați sare și verdeață după gust. Amestecați și lăsați până pregătim peștele.
Pas 6
Curațați și spălați bine somonul. Îl porționați în 4 bucăți de aproximativ 150g.
Pas 7
Ştergeți bine fileurile cu un șervetel de bucătărie. Apoi presărați cu sare și piper pe toată bucățile.
Pas 8
Ungeți o tigaie teflonată cu ulei de măsline, lăsați să se încinsă și puneți fileurile cu pielea în jos. Lăsați 2-3 min să se rumenească.
Pas 9
Puneți capacul la tigaie, faceți focul mediu și lăsați încă 10 min să se prepare peștele în aburii proprii.
Este gata când are culoarea roz. Totul depinde și de grosimea bucăților de pește.
Pas 10
Îl serviți cu crema de țelină și o garnitură de legume. Recomand să nu mâncați pielea somonului, este foarte grasă și nu merge dacă doriți să mâncați mai ușor.
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
(4 porții)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)