Pui la cuptor cu salvie și lămâie
Este aproape imposibil să nu gătești gustos carnea de pui, în orice variantă, dar cu anumite combinații de mirodenii o puteți transforma într-o delicatesă adevărată. De ceva timp mi-a crescut în grădină o tufă frumoasă de salvie și tot caut s-o utilizez în cât mai multe rețete. Am folosit salvie cu succes la gnocchi, dar cu carne de pui a fost un adevărat "Oau!", recomand cu mare încredere combinația, puiul gătit în acest mod e fraged, aromat și foarte gustos.
Salvie găsiți și în supermarket-urile mai răsărite, la raionul de ierburi proaspete ambalate în caserole, sau folosiți salvie uscată, dar dacă aveți grădină neapărat s-o plantați, este perenă, deloc mofturoasă, foarte decorativă și utilă.
Anume în această rețetă am avut pulpe de pui dezosate, dar puteți folosi marinada de salvie și la pulpe cu os, sau chiar puiul întreg.
Ingrediente
●
Carne de pui
1500 g
oricare preferați, cu os sau fără
●
Salvie
1 legatura
sau 2-3 linguri salvie uscată
●
Piper negru măcinat
0.5 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de pui o curățați, spălați și puneți într-un bol mai mare.
Am folosit în această rețetă pulpe de pui dezosate, dar sigur le voi mai repeta în varianta cu os, sau cu puiul întreg.
Pas 2
Pregătiți să aveți la îndemână restul ingredientelor pentru rețetă.
Pas 3
Într-un bol mai adânc turnați uleiul de măsline, adăugați usturoiul pisat, coaja rasă și zeama stoarsă de la cele 2 lămâi.
Pas 4
Spălați și tocați foarte mărunt salvia, o puneți în bol împreună cu sarea și piperul negru măcinat.
Amestecați bine totul, aceasta va fi marinada de salvie și lămâie pentru carnea de pui.
Pas 5
Turnați-o peste carnea de pui și amestecați bine totul cu mâinile.
Puteți lăsa carnea la marinat câteva ore la frigider sau o puneți imediat la copt.
Pas 6
Aranjați bucățile de pui într-o tavă așternută cu hârtie de copt și puneți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, cu ventilație (dacă aveți), pentru aproximativ 1 oră.
Hârtia de copt este pentru o curățare ulterioară mai simplă a tăvii după gătit.
Pas 7
Cât timp se coace carnea, recomand s-o mai ungeți de 2 ori cu zeama pe care o lasă în tavă.
Pas 8
Și la sfârșit, când o scoateți din cuptor, mai ungeți toată carnea cu grăsimea din tavă. Astfel va avea o coajă mai fragedă și mai lucioasă.
Serviți cu orice garnitură sau salată vă place, este deosebit de gustoasă și caldă, dar și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)