Pui la cuptor cu salvie si lamaie

Pui la cuptor cu salvie si lamaie

Este aproape imposibil sa nu gatesti gustos carnea de pui, in orice varianta, dar cu anumite combinatii de mirodenii o puteti transforma intr-o delicatesa adevarata. De ceva timp mi-a crescut in gradina o tufa frumoasa de salvie si tot caut s-o utilizez in cat mai multe retete. Am folosit salvie cu succes la gnocchi, dar cu carne de pui a fost un adevarat "Oau!", recomand cu mare incredere combinatia, puiul gatiti in acest mod e fraged, aromat si foarte gustos.

Salvie gasiti si in supermarket-urile mai rasarite, la raionul de ierburi proaspete ambalate in casolete, sau folositi salvie uscata, dar daca aveti gradina neaparat s-o plantati, este perena, deloc mofturoasa, foarte decorativa si utila.

Anume in acesta reteta am avut pulpe de pui dezosate, dar puteti folosi marinada de salvie si la pulpe cu os, sau chiar puiul intreg.

Ingrediente

Carne de pui
1500 g
oricare preferati, cu os sau fara
Lamaie
2 buc
Salvie
1 legatura
sau 2-3 linguri salvie uscata
Usturoi (catei)
8 buc
Ulei de masline
100 ml
Sare
1 lingura
Piper negru macinat
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Carnea de pui o curatati, spalati si puneti intr-un bol mai mare.

Am folosit in aceasta reteta pulpe de pui dezosate, dar sigur le voi mai repeta in varianta cu os, sau cu puiul intreg.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 1
Pas 2

Pregatiti sa aveti la indemana restul ingredientelor pentru reteta.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 2
Pas 3

Intr-un bol mai adanc turnati uleiul de masline, adaugati usturoiul pisat, coaja rasa si zeama stoarsa de la cele 2 lamai.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 3
Pas 4

Spalati si tocati foarte marunt salvia, o puneti in bol impreuna cu sarea si piperul negru macinat.

Amestecati bine totul, aceasta va fi marinada de salvie si lamaie pentru carnea de pui.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 4
Pas 5

Turnati-o peste carnea de pui si amestecati bine totul cu mainile.

Puteti lasa carnea la marinat cateva ore la frigider sau o puneti imediat la copt.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 5
Pas 6

Aranjati bucatile de pui intr-o tava asternuta cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, cu ventilatie(daca aveti), pentru aproximativ 1 ora.

Hartia de copt este pentru o curatare ulterioara mai simpla a tavii dupa gatit.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 6
Pas 7

Cat timp se coace carnea, recomand s-o mai ungeti de 2 ori cu zeama pe care o lasa in tava.

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 7
Pas 8

Si la sfarsit, cand o scoateti din cuptor, mai ungeti toata carnea cu grasimea din tava. Astfel va avea o coaja mai frageda si mai lucioasa.

Serviti cu orice garnitura sau salata va place, este deosebit de gustoasa si calda, dar si rece.

Pofta Buna!

Pui la cuptor cu salvie si lamaie - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

ansen
ansen 03 Oct 2023, 12:54

deliciossssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Nota mea pentru reteta: