Pui la cuptor cu salvie si lamaie
Este aproape imposibil sa nu gatesti gustos carnea de pui, in orice varianta, dar cu anumite combinatii de mirodenii o puteti transforma intr-o delicatesa adevarata. De ceva timp mi-a crescut in gradina o tufa frumoasa de salvie si tot caut s-o utilizez in cat mai multe retete. Am folosit salvie cu succes la gnocchi, dar cu carne de pui a fost un adevarat "Oau!", recomand cu mare incredere combinatia, puiul gatiti in acest mod e fraged, aromat si foarte gustos.
Salvie gasiti si in supermarket-urile mai rasarite, la raionul de ierburi proaspete ambalate in casolete, sau folositi salvie uscata, dar daca aveti gradina neaparat s-o plantati, este perena, deloc mofturoasa, foarte decorativa si utila.
Anume in acesta reteta am avut pulpe de pui dezosate, dar puteti folosi marinada de salvie si la pulpe cu os, sau chiar puiul intreg.
Ingrediente
●
Carne de pui
1500 g
oricare preferati, cu os sau fara
●
Salvie
1 legatura
sau 2-3 linguri salvie uscata
●
Piper negru macinat
0.5 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui o curatati, spalati si puneti intr-un bol mai mare.
Am folosit in aceasta reteta pulpe de pui dezosate, dar sigur le voi mai repeta in varianta cu os, sau cu puiul intreg.
Pas 2
Pregatiti sa aveti la indemana restul ingredientelor pentru reteta.
Pas 3
Intr-un bol mai adanc turnati uleiul de masline, adaugati usturoiul pisat, coaja rasa si zeama stoarsa de la cele 2 lamai.
Pas 4
Spalati si tocati foarte marunt salvia, o puneti in bol impreuna cu sarea si piperul negru macinat.
Amestecati bine totul, aceasta va fi marinada de salvie si lamaie pentru carnea de pui.
Pas 5
Turnati-o peste carnea de pui si amestecati bine totul cu mainile.
Puteti lasa carnea la marinat cateva ore la frigider sau o puneti imediat la copt.
Pas 6
Aranjati bucatile de pui intr-o tava asternuta cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, cu ventilatie(daca aveti), pentru aproximativ 1 ora.
Hartia de copt este pentru o curatare ulterioara mai simpla a tavii dupa gatit.
Pas 7
Cat timp se coace carnea, recomand s-o mai ungeti de 2 ori cu zeama pe care o lasa in tava.
Pas 8
Si la sfarsit, cand o scoateti din cuptor, mai ungeti toata carnea cu grasimea din tava. Astfel va avea o coaja mai frageda si mai lucioasa.
Serviti cu orice garnitura sau salata va place, este deosebit de gustoasa si calda, dar si rece.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)