Piept de pui la cuptor, cu cascaval si ceapa
De ceva timp recunosc ca gatesc mai putin piept de pui, dar totusi il preferam neaparat la snitele de pui si in aceasta reteta de piept de pui la cuptor cu cascaval si ceapa(sau ciuperci din conserva). Sunt de fapt tot niste snitele, dar coapte, crusta de cascaval este delicioasa, iar stratul din mijloc de ceapa sau ciuperci face pieptul de pui mult mai fraged si gustos, deloc uscat.
Pregatesc chiar mai des aceste snitele din piept de pui la cuptor decat snitele clasice, este mai putina treaba, dar si fum de la prajeala in bucatarie. Copiii mei le adora si de multe ori le combinam cu salata sau cu orice alta garnitura de legume. Interesant este ca, pot fi si fel principal, dar si aperitiv de carne dupa ce se racesc si se taie bucati mai mici, pe langa niste chiftele sau parjoale.
Ceapa poate fi inlocuita(pentru cei care nu o suporta sub nici o forma) cu ciuperci din conserva bine scurse, sau ciuperci proaspete maruntite si calite bine.
Ingrediente
●
Piept de pui dezosat
600 g
aproximativ 4-5 jumatati de piept dezosat si fara piele
●
Ceapa
3 buc
mai mari, sau ciuperci daca nu va place ceapa
●
Maioneza
150 g
o puteti combina sau inlocui cu niste smantana simpla fermentata
●
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Ungeti bine cu ulei o tava mare de cuptor.
Eu prefer sa o astern cu hartie de copt si apoi s-o ung pe aceasta cu ulei, astfel veti scapa de spalatul anevoios al tavii dupa coacere.
Pas 2
Pieptul de pui il mai taiati/feliati in 2-3 bucati(de preferat pe lung) si le aranjati pe un fund de bucatarie.
Pas 3
Acoperiti cu folie de plastic, asa carnea frageda nu se va rupe cand o bateti cu ciocanul de snitele.
Pas 4
Acum bateti atent bucatile de pui cu ciocanul de snitele, incercati sa nu exagerati, feliile nu trebuie sa fie prea subtiri.
Pas 5
Le aranjati una langa alta in tava pregatita la pasul 1.
Pas 6
Pe fiecare bucatica de carne presarati putina sare si piper negru macinat.
Pas 7
Le ungeti cu putina maioneza, sau smantana.
Pas 8
Curatati ceapa si o tocati felii subtiri julien, sau cubulete medii.
Le distribuiti peste toate bucatile de piept de pui.
Pas 9
La final razuiti deasupra cascavalul, folositi razatoarea cu gauri calsice mari rotunde.
Pas 10
Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute, sau pana se rumensc frumos bucatile de pui.
Pas 11
Imediat cat sunt calde, le separati atent cu o spatula una de alta.
Daca lasati sa se raceasca in tava asa cum sunt, cascavalul se va intari si va fi mai greu sa le separati una de alta.
Pas 12
Noua ne place foarte mult acest piept de pui servit ca mancare principala, calda, pe langa o salata sau legume mexicane, piure sau alta garnitura simpla.
Dar de foarte multe ori il folosesc si ca aperitiv rece, dupa ce se racesc, bucatile de carne se pot taia si servi ca aperitiv pe langa chiftele sau alte mezeluri de casa. Este delicios in sandwichuri, lipii, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)