Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă

De ceva timp recunosc că gătesc mai puțin piept de pui, dar totuși îl preferăm neapărat la șnițele de pui și în această rețetă de piept de pui la cuptor cu cașcaval și ceapă (sau ciuperci din conservă). Sunt de fapt tot niște șnițele, dar coapte, crusta de cașcaval este delicioasă, iar stratul din mijloc de ceapă sau ciuperci face pieptul de pui mult mai fraged și gustos, deloc uscat.

Pregătesc chiar mai des aceste șnițele din piept de pui la cuptor decât șnițele clasice, este mai puțină treabă, dar și fum de la prăjeală în bucătărie. Copiii mei le adoră și de multe ori le combinăm cu salată sau cu orice altă garnitură de legume. Interesant este că, pot fi și fel principal, dar și aperitiv de carne după ce se răcesc și se taie bucăți mai mici, pe lângă niște chiftele sau pârjoale.

Ceapa poate fi înlocuită (pentru cei care nu o suportă sub nici o formă) cu ciuperci din conservă bine scurse, sau ciuperci proaspete mărunțite și călite bine.

Ingrediente

Piept de pui dezosat
600 g
aproximativ 4-5 jumătăți de piept dezosat și fără piele
Cașcaval clasic
350 g
   
Ceapă
3 buc
mai mari, sau ciuperci dacă nu vă place ceapa
Maioneză
150 g
o puteți combina sau înlocui cu niște smântână simplă fermentată
Sare
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   
Ulei
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Ungeți bine cu ulei o tavă mare de cuptor.

Eu prefer să o aștern cu hârtie de copt și apoi s-o ung pe aceasta cu ulei, astfel veți scăpa de spălatul anevoios al tăvii după coacere.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 1
Pas 2

Pieptul de pui îl mai tăiați/feliați în 2-3 bucăți (de preferat pe lung) și le aranjați pe un fund de bucătărie.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 2
Pas 3

Acoperiți cu folie de plastic, așa carnea fragedă nu se va rupe când o bateți cu ciocanul de șnițele.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 3
Pas 4

Acum bateți atent bucățile de pui cu ciocanul de șnițele, încercați să nu exagerați, feliile nu trebuie să fie prea subțiri.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 4
Pas 5

Le aranjați una lângă alta în tava pregătită la pasul 1.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare bucățică de carne presărați puțină sare și piper negru măcinat.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 6
Pas 7

Le ungeți cu puțină maioneză, sau smântână.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 7
Pas 8

Curațați ceapa și o tocați felii subțiri julienne, sau cubulețe medii.

Le distribuiți peste toate bucățile de piept de pui.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 8
Pas 9

La final răzuiți deasupra cașcavalul, folosiți răzătoarea cu găuri clasice mari rotunde.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 9
Pas 10

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute, sau până se rumenesc frumos bucățile de pui.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 10
Pas 11

Imediat cât sunt calde, le separați atent cu o spatulă una de alta.

Dacă lăsați să se răcească în tavă așa cum sunt, cașcavalul se va întări și va fi mai greu să le separați una de alta.

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 11
Pas 12

Nouă ne place foarte mult acest piept de pui servit ca mâncare principală, caldă, pe lângă o salată sau legume mexicane, piure sau altă garnitură simplă.

Dar de foarte multe ori îl folosesc și ca aperitiv rece, după ce se răcesc, bucățile de carne se pot tăia și servi ca aperitiv pe lângă chiftele sau alte mezeluri de casă. Este delicios în sandwichuri, lipii, etc.

Poftă Bună!

Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Zora
Zora 13 Jan 2022, 20:55

Excelenta reteta!

Multumesc pentru idee!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Zora 13 Jan 2022, 21:03

Cu drag!🤗

amavio
amavio 18 Jan 2022, 18:02

Făcut, pentru o masă integrală în Keto (combinat cu OMAD). Jumătate din porția din rețetă a fost masa mea, alături de o mare salată verde, ceapă verde și ridichi, cam 1800 kcal. Am adăugat și ceva rondele subțiri de praz, deoarece terminasem ceapa; a fost OK.

Excelentă, nimic de zis!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) amavio 18 Jan 2022, 18:33

Minunat, sa va fie de bine!

oanatahi
oanatahi 26 Dec 2022, 19:27

am folosit curcan si ceapa doar simbolic pentru aroma - am servit ca alterativa la cei cu probleme biliare in seara de ajun- a fost un succes total- lalena a primit cel putin doi fani!

am ratat momentul pozei !

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) oanatahi 26 Dec 2022, 19:57

Minunat! Multumesc mult pentru mesaj si apreciere!🤗