Piept de pui la cuptor, cu cașcaval și ceapă
De ceva timp recunosc că gătesc mai puțin piept de pui, dar totuși îl preferăm neapărat la șnițele de pui și în această rețetă de piept de pui la cuptor cu cașcaval și ceapă (sau ciuperci din conservă). Sunt de fapt tot niște șnițele, dar coapte, crusta de cașcaval este delicioasă, iar stratul din mijloc de ceapă sau ciuperci face pieptul de pui mult mai fraged și gustos, deloc uscat.
Pregătesc chiar mai des aceste șnițele din piept de pui la cuptor decât șnițele clasice, este mai puțină treabă, dar și fum de la prăjeală în bucătărie. Copiii mei le adoră și de multe ori le combinăm cu salată sau cu orice altă garnitură de legume. Interesant este că, pot fi și fel principal, dar și aperitiv de carne după ce se răcesc și se taie bucăți mai mici, pe lângă niște chiftele sau pârjoale.
Ceapa poate fi înlocuită (pentru cei care nu o suportă sub nici o formă) cu ciuperci din conservă bine scurse, sau ciuperci proaspete mărunțite și călite bine.
Ingrediente
●
Piept de pui dezosat
600 g
aproximativ 4-5 jumătăți de piept dezosat și fără piele
●
Ceapă
3 buc
mai mari, sau ciuperci dacă nu vă place ceapa
●
Maioneză
150 g
o puteți combina sau înlocui cu niște smântână simplă fermentată
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ungeți bine cu ulei o tavă mare de cuptor.
Eu prefer să o aștern cu hârtie de copt și apoi s-o ung pe aceasta cu ulei, astfel veți scăpa de spălatul anevoios al tăvii după coacere.
Pas 2
Pieptul de pui îl mai tăiați/feliați în 2-3 bucăți (de preferat pe lung) și le aranjați pe un fund de bucătărie.
Pas 3
Acoperiți cu folie de plastic, așa carnea fragedă nu se va rupe când o bateți cu ciocanul de șnițele.
Pas 4
Acum bateți atent bucățile de pui cu ciocanul de șnițele, încercați să nu exagerați, feliile nu trebuie să fie prea subțiri.
Pas 5
Le aranjați una lângă alta în tava pregătită la pasul 1.
Pas 6
Pe fiecare bucățică de carne presărați puțină sare și piper negru măcinat.
Pas 7
Le ungeți cu puțină maioneză, sau smântână.
Pas 8
Curațați ceapa și o tocați felii subțiri julienne, sau cubulețe medii.
Le distribuiți peste toate bucățile de piept de pui.
Pas 9
La final răzuiți deasupra cașcavalul, folosiți răzătoarea cu găuri clasice mari rotunde.
Pas 10
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 30-40 de minute, sau până se rumenesc frumos bucățile de pui.
Pas 11
Imediat cât sunt calde, le separați atent cu o spatulă una de alta.
Dacă lăsați să se răcească în tavă așa cum sunt, cașcavalul se va întări și va fi mai greu să le separați una de alta.
Pas 12
Nouă ne place foarte mult acest piept de pui servit ca mâncare principală, caldă, pe lângă o salată sau legume mexicane, piure sau altă garnitură simplă.
Dar de foarte multe ori îl folosesc și ca aperitiv rece, după ce se răcesc, bucățile de carne se pot tăia și servi ca aperitiv pe lângă chiftele sau alte mezeluri de casă. Este delicios în sandwichuri, lipii, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)