Șnițele de Pui Reteta VIDEO
Nouă ne plac mult aceste șnițele de pui dar mai ales copiilor, de fapt din această cauză și le gătesc - încerc la maxim să evit prăjelile însă la șnițele facem excepție. Cu timpul tot încerc să le optimizez la maxim, nu pun mult ulei la prăjire, arunc uleiul după fiecare tură (să nu acumuleze particule arse) și neapărat le scot pe șervețele de hârtie care absorb excesul de ulei. Bineînțeles că puteți face șnițele din orice carne, noi preferăm șnițelele din piept de pui - carnea este mai fragedă, mai moale și sunt mult mai la îndemână. Dacă vreți să faceți șnițele fără pesmet, vedeți rețeta de Șnițele Pariziene, de fapt de cele mai multe ori le fac și eu așa, mama mea chiar numai așa le face...
În rest, pot să vă spun că le și congelez - se păstrează bine textura și gustul, deci este o bună metodă de a face rezerve. Le serviți calde cu orice garnitură preferați, în poză este Salata Coleslaw, de varză și morcovi. Ne mai place să facem cu ele și diverse rulouri, sandwich-uri delicioase cu brânzică tartinabilă și legume.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Piper negru macinat
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
O chestie importantă, cel puțin în relația cu vecinii noștri :))
Puneți sub fundul pe care bateți șnițele un prosop mai gros și moale, nu va face chiar așa zgomot puternic și deranjant...
Pas 2
Puneți fundul pe prosop și vă apucați să porționați bucățile de piept de pui.
Eu le tai în 2-3 bucăți, nu le fac prea mici.
Pas 3
Peste bucățile de pui neapărat recomand să puneți folie de plastic culinară - este mult mai ușor de bătut carnea, nu se murdărește ciocanul și nu se rupe carnea.
Eu folosesc o bucată de folie cam la toată tura de șnițele.
Pas 4
Bateți șnițelele, dar fără mare zel - carnea de pui este fragedă și vor ieși prea uscate dacă sunt bătute prea subțire.
Dacă faceți cu carne de vițel/porc, bineînțeles le bateți mai insistent.
Pas 5
Apoi dați folia la o parte, asezonați fiecare bucată de carne cu puțin piper măcinat și sare.
Pas 6
Le mutați pe o farfurie, la fel faceți și restul de carne.
Se pot suprapune pe parcurs, chiar mai bine.
Pas 7
Pentru mămici grăbite și multitasking - puteți bate și asezona șnițele cu 1 zi înainte, păstrați la frigider acoperite cu folie și a 2-a zi le prăjiți repede.
Pas 8
Acum luați 3 farfurii mai adânci și largi.
Puneți în ele făină, ouăle și pesmetul.
Pas 9
Puneți un pic de sare și piper în ouă, le bateți bine cu o furculiță.
Pas 10
Fiecare bucată de carne o treceți pe rând prin FĂINĂ+OUĂ+PESMET.
La urmă scuturați bine șnițelul de pesmet.
Pas 11
Încălziți bine uleiul în tigaie, puneți șnițelele pe rând la prăjit.
Pas 12
Rumeniti pe ambele părți, focul ar trebui să fie mediu, nu prea iute.
Pas 13
Apoi le scoateți pe șervețele sau prosop de hârtie și puneți următoarea tură de șnițele la prăjit.
Mai adăugați ulei în tigaie, la nevoie.
Pas 14
Eu arunc uleiul după fiecare tură de șnițele, observați că are multe particule arse în el și nu e chiar sănătoasă și frumoasă chestia asta.
Este opțional și puteți să nu faceți ca mine.
Pas 15
Prea bune, chiar păcătoase dar nu abuzați și va fi totul bine, mai ales dacă le serviți cu niște salată de legume :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: