Coquelet la cuptor cu usturoi, lamaie si rozmarin

Coquelet la cuptor cu usturoi, lamaie si rozmarin

De ceva timp imi place sa alint familia periodic cu coquelet la cuptor, dar cu usurinta puteti adapta reteta la puiul clasic. Va recomand sa incercati neaparat anume aceasta combinatie de mirodenii, am facut chiar o dependenta de acest gust si de fiecare data efectiv savuram puiul la cuptor gatit asa.

Puiul uns bine cu pasta de unt, rozmarin, lamaie si usturoi devine aromat, fraged si deosebit de gustos. Eu folosesc de obicei rozmarin uscat, este intotdeauna la indemana, dar puteti pune si rozmarin proaspat, mai ales daca il aveti in gradina.

Recomand sa aveti puiul lasat 2-3 ore la temperatura camerei, la fel si untul - sa fie de aceeasi temperatura cand le veti lucra. Am avut un caz cand incercam sa ung puiul rece cu unt moale si acesta imediat se intarea si nu acoperea puiul cum trebuie.

Ingrediente

Coquelet
3 buc
sau inlocuiti cu pui simplu pentru grill
Unt
100 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Lamaie
1 buc
Usturoi(catei)
5 buc
Rozmarin
3 linguri
uscat sau proaspat
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Spalati bine puiul, sau coquelet. Uscati cu niste servetele si curatati de eventuale impuritati pe piele.

Eu prefer sa tai fiecare pui in jumatate de-a lungul pieptului, folosesc o foarfeca buna(cea de gradina tine mai bine), si formez portii a cate jumatate de coquelet.

2

Intr-o farfurie puneti untul moale, coaja rasa si zeama de la o lamaie, usturoiul pisat, rozmarinul, piperul si sarea.

3

Amestecati totul bine cu lingura, pana obtineti o pasta uniforma.

4

Puneti aceasta peste bucatile de pui si amestecati bine, ungeti fiecare bucatica cu mirodenii.

Cum am mentionat sus, in descriere, puiul ar fi bine sa fie la temperatura camerei, asa pasta de unt nu se intareste si se distribuie uniform pe carne.

5

Mutati puii in tava de cuptor si puneti totul in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 1 ora.

Puteti sa adaugati pe langa niste cartofi asezonati cu ce va place.

6

In procesul coacerii recomand sa mai scoateti tava din cuptor de 1-2 ori si sa mai ungeti puii cu zeama pe care o lasa in tava.

La final, cand sunt gata si-i scoateti din cuptor, ungeti din nou cu zeama din tava.

Untul si grasimea ramase in tava recomand sa le puneti intr-un mic borcan si folositi pentru alta mancare - pilaf, cartofi, etc.

7

Noi servim de obicei puii pe langa o salata mare si variata, masa devine astfel un adevarat alint sanatos si gustos.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 bucati (1 pui, sau 2-3 coquelet)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !