Chec aperitiv cu cascaval si sunca

Chec aperitiv cu cascaval si sunca

Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.

Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.

Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.

Ingrediente

Oua
3 buc
Sare
0.5 lingurite
Unt
100 g
Lapte batut/iaurt/chefir
150 g
Faina alba calitate superioara
150 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cascaval clasic
100 g
Sunca
100 g
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus si masline

Pasi de urmat

1

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.

2

Adaugati la oua untul - amestecati.

Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.

3

Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu  telul sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.

5

Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.

Amestecati cu o spatula sau lingura.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

7

Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.

8

Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.

9

Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.

Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (10-12 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 43

Roxana
Roxana 11 oct 2020, 17:23

Buna, tuturor! Am pregatit acest chec sarat pentru mic-dejun si este demential! Aluatul in combinatie cu salam, cascaval, ciuperci proaspete si ardei gras rosu... O incantare! Se prepara super repede si este foarte, foarte bun. Cu siguranta il voi repeta! O duminica frumoasa in continuare!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Andreea M.
Andreea M. 11 apr 2019, 12:49

Merge cu 3 lg de ulei in loc de unt?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Andreea M. 11 apr 2019, 14:19

Untul face checul mai fraged,il puteti inlocui cu ulei, dar macar cu 50ml.

Andreea M.
Andreea M. Elena (lena) 11 apr 2019, 14:50

Multumesc, foarte gustos a iesit 😊

DanielaAnca951
Daniela Anca (DanielaAnca951) 17 mar 2019, 00:20

Foarte foarte bun. Recomand, se face foarte rapid si usor.

Atheuss
Atheuss 23 oct 2017, 19:25

Super bun !

Perfect pentru micul dejun !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
delfysis
cristina (delfysis) 13 mai 2016, 13:26

Data viitoare poate. 😀

Poza mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 01 dec 2015, 20:58

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 oct 2014, 14:54

Suuuperb si atat!!!Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 01 nov 2013, 12:26

Wow.wow.wow. Juri ca-i pizza.  L-am facut aseara, 2 forme mici de silicon,pe care le-am mancat calde ca era prea tarziu sa mai stau sa se raceasca. Daca erau mai condimentate era fix pizza. Din acesta inca azi nu am gustat-fiind vineri-dar maine precis.Am pus 2 fire de cabanos intregi asa de  design si e ok. Tare bine arata. (in "briose"  nu am avut). O sa mai fac si cu alte ingrediente. Multumesc Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
rov
rov 30 oct 2013, 21:33

Lena, o ora e foarte lunga... L-am scos din cuptor si ne uitam lung la el...

Poza mea pentru reteta:
llauretthe
Laura Mustaka (llauretthe) 19 mai 2012, 20:34

excelenta reteta si foarte tare acest site ! e prima data cand intru aic...imi place foarte mult ca sunt explicate detaliat retetele..cat despre acest chec,l am facut de 3 ori pana acum  :D va pun si o poza :) 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile