Chec aperitiv cu cascaval si sunca
Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.
Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.
Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
150 g
●
Faina alba calitate superioara
150 g
●
Praf de copt
10 g
1 plic
●
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus si masline
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Topiti untul si lasati sa se racoreasca.
Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.
Pas 2
Adaugati la oua untul - amestecati.
Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.
Pas 3
Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.
Pas 5
Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.
Amestecati cu o spatula sau lingura.
Pas 6
Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Pas 7
Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.
Pas 8
Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.
Pas 9
Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.
Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(10-12 portii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (13 voturi)