Chec aperitiv cu cascaval si sunca

Chec aperitiv cu cascaval si sunca

Este o reteta inventata cam pe loc, la atelier - sa arat ca se poate face chec si dulce si sarat. De rezultat am fost surprinsa chiar si eu :) Toata lumea l-a apreciat, a fost foarte fraged, moale, pufos si delicios.

Acasa l-am repetat, am notat si masurat ingredientele(mai greu cu "ochiul" la incepatori:) - am utilizat ce mai aveam prin frigider, aici chiar puteti sa imporvizati cu umplutura. Am facut pana acum cu sunca, cascaval, ciuperci/masline, dar puteti pune si alte legume, mezeluri, carne, etc.

Sotul a fost foarte impresionat si bucuros ca am gasit o alternativa buna la sandwich-urile de dimineata.

Ingrediente

Oua
3 buc
Sare
0.5 lingurite
Unt
100 g
Lapte batut/iaurt/chefir
150 g
Faina alba calitate superioara
150 g
Praf de copt
10 g
1 plic
Cascaval clasic
100 g
Sunca
100 g
Ciuperci conservate
100 g
sau alte legume, acum am pus si masline

Pasi de urmat

1

Topiti untul si lasati sa se racoreasca.

Intr-un bol bateti ouale cu putina sare - nu trebuie mixer, le bateti usor cu telul.

2

Adaugati la oua untul - amestecati.

Apoi turnati iaurtul, din nou amestecati cu telul.

3

Si ultima merge faina si praful de copt - omogenizati bine cu  telul sa nu fie cocoloase.

4

Trebuie sa fie un aluat mai dens, ca o smantana groasa.

5

Si la urma se adauga cascavalul si sunca taiate cubulete, plus celelalte legume taiate rondele sau cuburi.

Amestecati cu o spatula sau lingura.

6

Turnati aluatul intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt si o puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.

7

Inainte sa-l scoateti din cuptor faceti testul scobitorii, daca iese curata il scoateti si lasati 15-20 de minute in tava.

8

Il scoateti din tava pe un fund si lasati sa se racoreasca complet - ar fi perfect sa-l taiati macar intr-o ora dupa ce s-a copt.

9

Il serviti cum va place - ca aperitiv la o masa mai festiva sau la un mic dejun in familie.

Este absolut perfect, chiar va recomand sa-l incercati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (10-12 portii)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 42

Andreea M.
Andreea M. 11 apr 2019, 12:49

Merge cu 3 lg de ulei in loc de unt?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Andreea M. 11 apr 2019, 14:19

Untul face checul mai fraged,il puteti inlocui cu ulei, dar macar cu 50ml.

Andreea M.
Andreea M. Elena (lena) 11 apr 2019, 14:50

Multumesc, foarte gustos a iesit 😊

DanielaAnca951
Daniela Anca (DanielaAnca951) 17 mar 2019, 00:20

Foarte foarte bun. Recomand, se face foarte rapid si usor.

DianaBordea501
Diana Bordea (DianaBordea501) 09 dec 2018, 22:17

Ce bine , m-ați salvat , mulțumesc de raspuns ! Ma încânta tot ce faceți aici ! Mult succes in continuare !

Atheuss
Atheuss 23 oct 2017, 19:25

Super bun !

Perfect pentru micul dejun !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
delfysis
cristina (delfysis) 13 mai 2016, 13:26

Data viitoare poate. 😀

Poza mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 01 dec 2015, 20:58

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 21 oct 2014, 14:54

Suuuperb si atat!!!Multumesc!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 01 nov 2013, 12:26

Wow.wow.wow. Juri ca-i pizza.  L-am facut aseara, 2 forme mici de silicon,pe care le-am mancat calde ca era prea tarziu sa mai stau sa se raceasca. Daca erau mai condimentate era fix pizza. Din acesta inca azi nu am gustat-fiind vineri-dar maine precis.Am pus 2 fire de cabanos intregi asa de  design si e ok. Tare bine arata. (in "briose"  nu am avut). O sa mai fac si cu alte ingrediente. Multumesc Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
rov
rov 30 oct 2013, 21:33

Lena, o ora e foarte lunga... L-am scos din cuptor si ne uitam lung la el...

Poza mea pentru reteta:
llauretthe
Laura Mustaka (llauretthe) 19 mai 2012, 20:34

excelenta reteta si foarte tare acest site ! e prima data cand intru aic...imi place foarte mult ca sunt explicate detaliat retetele..cat despre acest chec,l am facut de 3 ori pana acum  :D va pun si o poza :) 

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile