Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir

Îmi place să descopăr combinații noi și interesante din ingrediente la îndemână, așa și cu acest pui la cuptor - parcă am încercat deja multe combinații, dar uite că pe aceasta cu ghimbir și usturoi încă nu. Eram foarte sigură de rezultat și chiar este o mâncare delicioasă, simplă și rapidă.

Carnea la acest pui cu usturoi și ghimbir este fragedă, cu o coajă ușor crocantă, noi am combinat-o cu salată la cină și a fost combinația ideală. Iar foarfeca de grădină chiar v-o recomand pentru tranșarea cărnii de pui, iepure, rață, gâscă, etc. Nicio foarfecă de bucătărie nu va face față la fel de bine în lucrul cu carnea, și la acest preț. Este una din uneltele mele de bucătărie la îndemână, vă recomand și vouă să încercați metoda.

Ingrediente

Pui (întreg, grill)
1 buc
Puteți pune doar pulpe, sau aripioare
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ghimbir ras
1 lingurita
puteți înlocui cu ghimbir uscat, pudră
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
   
Sos de soia
100 ml
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol mic puneți usturoiul pisat și ghimbirul trecut prin răzătoarea mai fină.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 1
Pas 2

Adăugați boia de ardei, sosul de soia și sarea, amestecați bine.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 2
Pas 3

Puiul se spală și se curăță bine, apoi îl ștergeți cu niște șervețele de excesul de apă.

Îl puneți cu pieptul în sus și cu un cuțit mare faceți o secțiune în mijlocul lui, până la os.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 3
Pas 4

Acum îmi place să folosesc foarfeca pentru a tăia osul de la piept - este foarte ușor și simplu dacă folosiți o foarfecă banală de grădină.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 4
Pas 5

Desfaceți puiul și ungeți bine cu jumătate din sosul de mai sus pe toată suprafața aici, pe interior.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 5
Pas 6

Apoi îl întoarceți cu pieptul în jos și ungeți deasupra cu restul de sos.

Observați că am manevrat puiul direct în tavă, nu am mai murdărit alte farfurii/boluri. Acum îl puteți lăsa puțin la marinat, chiar și peste noapte, sau îl băgați direct în cuptor.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 6
Pas 7

Se coace timp de aproximativ o oră la 180 de grade, periodic (de 2-3 ori) îl scoateți din cuptor și ungeți cu grăsimea și zeama pe care o lasă în tavă. Astfel crusta se va rumeni uniform și va fi crocantă.

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 7
Pas 8

Acesta e puiul gata copt - lăsați 10-15 minute să se răcească cât pregătiți salata sau garnitura preferată, apoi serviți cu mare poftă...

Poftă Bună!

 

Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Sursă: say7.info

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!