Pui la cuptor cu usturoi si ghimbir

Pui la cuptor cu usturoi si ghimbir

Imi place sa descopar combinatii noi si interesante din ingrediente la indemana, asa si cu acest pui la cuptor - parca am incercat deja multe combinatii, dar uite ca pe aceasta cu ghimbir si usturoi inca nu. Eram foarte sigura de rezultat si chiar este o mancare delicioasa, simpla si rapida.

Carnea la acest pui cu usturoi si ghimbir este frageda, cu o coaja usor crocanta, noi am combinat-o cu salata la cina si a fost combinatie ideala. Iar foarfeca de gradina chiar v-o recomand pentru transarea carnii de pui, iepure, rata, gasca, etc. Nici o foarfeca de bucatarie nu va face fata la fel de bine in lucrul cu carnea, si la acest pret. Este una din uneltele mele de bucatarie la indemana, va recomand si voua sa incercati metoda.

Ingrediente

Pui (intreg, grill)
1 buc
Puteti pune doar pulpe, sau aripioare
Usturoi(catei)
3 buc
Ghimbir ras
1 lingurite
puteti inlocui cu ghimbir uscat, pudra
Boia ardei dulce sau iute
1 linguri
Sos de soia
100 ml
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol mic puneti usturoiul pisat si ghimbirul trecut prin razatoarea mai fina.

2

Adaugati boia de ardei, sosul de soia si sarea, amestecati bine.

3

Puiul se spala si se curata bine, apoi il stergeti cu niste servetele de excesul de apa.

Il puneti cu pieptul in sus si cu un cutit mare faceti o sectiunea in mijlocul lui, pana la os.

4

Acum imi place sa folosesc foarfeca pentru a taia osul de la piept - este foarte usor si simplu daca folositi o foarfeca banala de gradina.

5

Desfaceti puiul si ungeti bine cu jumatate din sosul de mai sus pe toata suprafata aici, pe interior.

6

Apoi il intoarceti cu pieptul in jos si ungeti deasupra cu restul de sos.

Observati ca am manevrat puiul direct in tava, nu am mai murdarit alte farfurii/boluri. Acum il puteti lasa putin la marinat, chiar si peste noapte, sau il bagati direct in cuptor.

7

Se coace timp de aproximativ o ora la 180 de grade, periodic(de 2-3 ori) il scoateti din cuptor si ungeti cu grasimea si zeama pe care o lasa in tava. Astfel crusta se va rumeni uniform si va fi crocanta.

8

Acesta e puiul gata copt - lasati 10-15 minute sa se raceasca cat pregatiti salata sau garnitura preferata, apoi serviti cu mare pofta...

Pofta Buna!

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 bucata
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !