Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir
Îmi place să descopăr combinații noi și interesante din ingrediente la îndemână, așa și cu acest pui la cuptor - parcă am încercat deja multe combinații, dar uite că pe aceasta cu ghimbir și usturoi încă nu. Eram foarte sigură de rezultat și chiar este o mâncare delicioasă, simplă și rapidă.
Carnea la acest pui cu usturoi și ghimbir este fragedă, cu o coajă ușor crocantă, noi am combinat-o cu salată la cină și a fost combinația ideală. Iar foarfeca de grădină chiar v-o recomand pentru tranșarea cărnii de pui, iepure, rață, gâscă, etc. Nicio foarfecă de bucătărie nu va face față la fel de bine în lucrul cu carnea, și la acest preț. Este una din uneltele mele de bucătărie la îndemână, vă recomand și vouă să încercați metoda.
Ingrediente
●
Pui (întreg, grill)
1 buc
Puteți pune doar pulpe, sau aripioare
●
Ghimbir ras
1 lingurita
puteți înlocui cu ghimbir uscat, pudră
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingura
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mic puneți usturoiul pisat și ghimbirul trecut prin răzătoarea mai fină.
Pas 2
Adăugați boia de ardei, sosul de soia și sarea, amestecați bine.
Pas 3
Puiul se spală și se curăță bine, apoi îl ștergeți cu niște șervețele de excesul de apă.
Îl puneți cu pieptul în sus și cu un cuțit mare faceți o secțiune în mijlocul lui, până la os.
Pas 4
Acum îmi place să folosesc foarfeca pentru a tăia osul de la piept - este foarte ușor și simplu dacă folosiți o foarfecă banală de grădină.
Pas 5
Desfaceți puiul și ungeți bine cu jumătate din sosul de mai sus pe toată suprafața aici, pe interior.
Pas 6
Apoi îl întoarceți cu pieptul în jos și ungeți deasupra cu restul de sos.
Observați că am manevrat puiul direct în tavă, nu am mai murdărit alte farfurii/boluri. Acum îl puteți lăsa puțin la marinat, chiar și peste noapte, sau îl băgați direct în cuptor.
Pas 7
Se coace timp de aproximativ o oră la 180 de grade, periodic (de 2-3 ori) îl scoateți din cuptor și ungeți cu grăsimea și zeama pe care o lasă în tavă. Astfel crusta se va rumeni uniform și va fi crocantă.
Pas 8
Acesta e puiul gata copt - lăsați 10-15 minute să se răcească cât pregătiți salata sau garnitura preferată, apoi serviți cu mare poftă...
Poftă Bună!
Cantitate:
1 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării: